Skocz do zawartości

Cebula przemysłowa. Ceny, prognozy, opinie, pytania, porady...

Global Onions Holland

Rekomendowane odpowiedzi

Gość OBNIŻKI

1zł na skupach i 1.07-1.1 chłodnie. Skup tylko parę dni i koniec. Miejsce Polskiej mrożonki zajęły produkty z innych krajów. Tylko co teraz z tymi którzy mają pokupowany surowiec w Holandii po 60-70groszy...a towar trza odebrać nie ma zmiłoj. Za 3 miesiące zimówki potem dymki. Zostało 3 miesiące i po sezonie

Ja teraz mam klienta jeszcze na jedną dostawę w starej cenie i robię znowu przerwę. Nie mam zamiaru dokładać, to nie hobby. 

W dniu 17.02.2020 o 19:59, Gość obierolnik napisał:

chyba u ciebie taki poziom kolego

Expand  

A u Ciebie kolego jaki poziom? 

To są ceny od Stanka i Frosta 

Gość Obieracz

Z tego co wiem to frost 1.10 max minus parę procent potrąceń i limity dostaw bo pracują na ćwierć gwizdka. Problem jest w tym że Polskiej mrożonki miejsce zajęły inne kraje i tak już się dzieje od 2 lat aż w końcu robienie cebuli będzie tylko hobby bo przemysł pójdzie w inne kraje a na export cebuli w Polsce rolnik nie potrafi zrobić. 

Spadki cen dopiero przed nami bo w Polsce jest cebuli dóżo na obieranie j pogoda zmusza do przerobu. I te ilości absolutnie wystarczą na potrzeby obecne. 1 zł na przyszły tydzień i kolejne bez szans na poprawę. Tak jakoś będzie 

Gość Rttterr
  W dniu 17.02.2020 o 22:41, Turysta napisał:

Ja teraz mam klienta jeszcze na jedną dostawę w starej cenie i robię znowu przerwę. Nie mam zamiaru dokładać, to nie hobby. 

A u Ciebie kolego jaki poziom? 

To są ceny od Stanka i Frosta 

Expand  

A st i f to co jedyni na rynku ?

Gość Kujawiak

Tak się w kraju porobiło że tylko Stanek płaci na czas i nie dyma ludzi. A reszta poznaniaków warszawiaków i innych cwaniaków gangsterow z miasta ledwo zipie. Dotacje rozkradli i z nas rolników się śmieją i okradają nadal. Co to za kraj gdzie jakiś Stanek może a reszta to przekręty. 

Gość Cebullione
  W dniu 21.02.2020 o 06:47, Turysta napisał:

I jak tam sytuacja u Was? 

Jak ceny białej na przyszły tydzień? 

Jak ceny łuski?

Expand  

Na chlodniach sie ustatkowalo 1.10-1.15 i tak chyba bedzie, a co do luski ja kupuje podgniwajace pryzmy po 0.40 i spory procent do 20% potracenia nawet