Gość Gosc Napisano 9 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2023 4 godziny temu, Gość bartuś napisał: Pytanie z innej beczki, czy uprawiacie jakieś rośliny po cebuli zimowej która zejdzie z pola koło 15-20 czerwca? jakieś warzywa niewiem zioła o krótkim okresie wegetacji ? będę po niej siał w przyszłym roku kukurydzę i szkoda mi trochę pola żeby tyle czasu stało. Poczekaj jeszcze trochę, bo jeszcze może być kukurydza w tym roku i to z dnia na dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawy Napisano 9 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2023 4 godziny temu, Gość bartuś napisał: Pytanie z innej beczki, czy uprawiacie jakieś rośliny po cebuli zimowej która zejdzie z pola koło 15-20 czerwca? jakieś warzywa niewiem zioła o krótkim okresie wegetacji ? będę po niej siał w przyszłym roku kukurydzę i szkoda mi trochę pola żeby tyle czasu stało. Brokuł, kalafior, fasolka, buraczek czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cukier Napisano 9 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2023 Na brokuły chłodnie dały ostatnio chyba dosyć fajne ceny, także ja bym to spróbował, ale to zależy jeszcze też od warunków atmosferycznych, bez wody słabo urośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bartuś Napisano 9 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2023 Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 9 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2023 Jaka cena cebuli u was na ten moment, worek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 10 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2023 15 godzin temu, Gość bartuś napisał: Pytanie z innej beczki, czy uprawiacie jakieś rośliny po cebuli zimowej która zejdzie z pola koło 15-20 czerwca? jakieś warzywa niewiem zioła o krótkim okresie wegetacji ? będę po niej siał w przyszłym roku kukurydzę i szkoda mi trochę pola żeby tyle czasu stało. Kapusta pekińska, urosnąć urośnie ale czy to opłacalne to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 10 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2023 10 godzin temu, Gość Gość napisał: Jaka cena cebuli u was na ten moment, worek MYŚLĘ że za tanio biorąc pod uwagę sytuację na świecie gdzie brakuje cebuli.ceny są zanizane w Polsce.Strasza tylko importem żeby utrzymać niski poziom cen.A co ten Egipt to wogole jest ? A z resztą to co zawali caly świat? ŚMIESZNE. Wszędzie braki cebuli. Koło Egitu cała Azja odczuwajaca braki cebuli a reszta świata też. Małopolska 2,5- 3. To i tak jest nic w porównaniu do lat ileś do tyłu biorąc pod uwagę inflację. Nie wiem skąd ta ekscytacjia niby wysokimi cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielkopolski handlarz Napisano 10 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2023 Szanowni producenci jak prognozujecie cenę cebuli na przełom lutego i marca dobije do 4zl/kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 10 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2023 No i co z tą egipska cebulą? Napisze ktoś prawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obieracz Napisano 10 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2023 Jaka cena za obrana na ten tydzień ? Posrednik 3 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent 4 pokolenie Napisano 10 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2023 2 godziny temu, Gość Tomek napisał: No i co z tą egipska cebulą? Napisze ktoś prawdę? Zobacz gdzie leży Egipt, gdzie Ukraina i gdzie Polska, jeżeli dzwonią z Ukrainy proponując 2,8zł u Nas to jaki interes miałby Egipt przysyłać do nas w niższej cenie? Druga sprawa to strasznie rolników, że cebula będzie za miesiąc w niższej cenie, żeby wymusić sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 10 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2023 Godzinę temu, Gość Producent 4 pokolenie napisał: Zobacz gdzie leży Egipt, gdzie Ukraina i gdzie Polska, jeżeli dzwonią z Ukrainy proponując 2,8zł u Nas to jaki interes miałby Egipt przysyłać do nas w niższej cenie? Druga sprawa to strasznie rolników, że cebula będzie za miesiąc w niższej cenie, żeby wymusić sprzedaż Godzinę temu, Gość Producent 4 pokolenie napisał: Zobacz gdzie leży Egipt, gdzie Ukraina i gdzie Polska, jeżeli dzwonią z Ukrainy proponując 2,8zł u Nas to jaki interes miałby Egipt przysyłać do nas w niższej cenie? Druga sprawa to strasznie rolników, że cebula będzie za miesiąc w niższej cenie, żeby wymusić sprzedaż No wreszcie ktoś myślący. Mamy takie samo zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Valentino Napisano 10 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2023 Ja też do pośrednika a mam 3,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bajluna Napisano 10 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2023 Oferta na Egipt, licząc wszystko wychodzi u nas na miejscu około 2.40-2.50 Zamówiłem właśnie 3 kontenery.pytanie ile tego będzie dostępne tu dla nas... Price: $250 per metric ton Product Name: Fresh Yellow Onion Type of storage: cold storage Style: fresh Specification: 5cm-7cm 6cm-8cm Type: Onion Type of product: lilac vegetables Contents: onion Instructions for use:cooking Crop Type: Organic Part: unpeeled Shape: round Maturity:99% Size(cm):6 Weight (kg):24 Place of Origin: Egypt variety: white onion, red onion, yellow onion Size: 3-5CM 5-7CM 6-8CM and up Colour: red/yellow onion packing: double mesh bag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kleofas Napisano 10 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2023 3 godziny temu, Gość Obieracz napisał: Jaka cena za obrana na ten tydzień ? Posrednik 3 zł Gdzie? 3,2-3,4 w tej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Logika Napisano 10 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lutego 2023 5 godzin temu, Gość Bajluna napisał: Oferta na Egipt, licząc wszystko wychodzi u nas na miejscu około 2.40-2.50 Zamówiłem właśnie 3 kontenery.pytanie ile tego będzie dostępne tu dla nas... Price: $250 per metric ton Product Name: Fresh Yellow Onion Type of storage: cold storage Style: fresh Specification: 5cm-7cm 6cm-8cm Type: Onion Type of product: lilac vegetables Contents: onion Instructions for use:cooking Crop Type: Organic Part: unpeeled Shape: round Maturity:99% Size(cm):6 Weight (kg):24 Place of Origin: Egypt variety: white onion, red onion, yellow onion Size: 3-5CM 5-7CM 6-8CM and up Colour: red/yellow onion packing: double mesh bag Śmieszne. To jest oferta przepisana z agromar. Czy prawdziwa? Tak moim zdaniem to tak jak pisali poprzednicy idzie wielką gra o wyrwanie towaru po niskiej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cwaniara Napisano 12 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2023 W dniu 10.02.2023 o 09:22, Gość Wielkopolski handlarz napisał: Szanowni producenci jak prognozujecie cenę cebuli na przełom lutego i marca dobije do 4zl/kg? Żeby Ci nie doszło do 5 zł ,w końcu ciepło się zrobi i przyjdzie młoda i zobaczymy co wtedy zrobicie z tą starą z szczypiorem na metr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 12 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2023 Ogłosiłem dziś wczoraj cebule po 3zl to od razu kilka telefonow i sprzedałem dwa auta. Usunąłem ogłoszenie i ogłosiłem po 3,5zł dwie osoby zadzwoniły i cisza niewiadomo co robić bo z jednej strony super cena ale z drugiej cały czas rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cukier Napisano 12 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2023 A ile można teraz dostać Panowie za luz (towar nadający się na obieranie ale też na worek), chociaż pewnie nie idealnie jasny? Niesortowany, ale drobnicy nie ma aż tak wiele. Sąsiad ma z 50 ton i będę pewnie mu pomagał to sprzedać. Swoją sprzedałem na worek i dlatego nie wiem jak to na luz wołać? Bo rozumiem, że 3 to pewnie za ładną jasną, przesortowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jan Napisano 12 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2023 Godzinę temu, Kamil Koło napisał: Ogłosiłem dziś wczoraj cebule po 3zl to od razu kilka telefonow i sprzedałem dwa auta. Usunąłem ogłoszenie i ogłosiłem po 3,5zł dwie osoby zadzwoniły i cisza niewiadomo co robić bo z jednej strony super cena ale z drugiej cały czas rośne najlepiej sprzedawać partiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent 4 pokolenie Napisano 12 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2023 W dniu 9.11.2022 o 20:54, Gość Mikołaj napisał: I co tam panie? Sprzedałeś coś po te 1.5 za łuske? . Realia są takie że w styczniu będzie cebula wyjeżdżała do utylizacji.. jest listopad,a cebula jest pobudzona. Może nie u wszystkich to widać jak się patrzy na pryzmę.. pozdrawiam. No i jedzie do utylizacji po 3zł/kg, żyjesz w innych realiach i straszysz rolników. Pamiętam jak kilkanaście lat temu w styczniu biegał u mnie kupiec po pryzmie takiej ponad 1000 t i widział trochę wyrostków mówiąc, że do marca wypłynie, a później na przełomie kwietnia/maja podstawiał auta płacąc 3 razy więcej i na jakość nie narzekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman Napisano 12 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2023 3zl to zapłacił ktoś na przetrzymanie, teraz nie jest to możliwe żeby tyle zapłacić, spakować i sprzedać chociaż z minimalnym zyskiem! Bronisze płaca 42-45 za worek na hurt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mat Napisano 12 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2023 30-33 realna cena za worek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jan Napisano 12 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2023 4 godziny temu, Gość Roman napisał: 3zl to zapłacił ktoś na przetrzymanie, teraz nie jest to możliwe żeby tyle zapłacić, spakować i sprzedać chociaż z minimalnym zyskiem! Bronisze płaca 42-45 za worek na hurt. więc ten ktoś ma wiedze o tym że cebula będzie jeszcze droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Konfederacja Napisano 12 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2023 Jedno mnie zastanawia dlaczego PiS złodzieje jeszcze nie dowalą VAT na cebulę mieli by niezła kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi