Gość Ukraina wyjeżdża Napisano 11 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudnia 2020 Przyszły tydzień cena może być 2zl i tak ilości nie będzie bo Ukraińcy wyjeżdżają powoli i pod koniec tygodnia już nikogo nie będzie. Wrócą po15tym i dalej o ile wogóle bo od 7 stycznia lock down pełny Ukrainy więc bydzie lipa. Cena powyżej 1.20zl i wyżej gwarantowana za chwile. Przyszły tydzień 1.15zl za dobry towar na sałatki, do mroźni 1 powyżej za 10 ton dostawy mam uzgodnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mati Napisano 11 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudnia 2020 A jak tam ceny cebuli na worek luz lub worek 15 kg lub 5 kg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obieracz Lechu Napisano 14 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudnia 2020 Panowie i Panie jak tam obrana na ten tydzień?? proponują już 1 zł netto ? czy jeszcze ich ból ściska ze tyle trzeba dać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość wlkp Napisano 14 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudnia 2020 Frost 90. Netto. Kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łukasz wlkp Napisano 14 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudnia 2020 U mnie na 1zl wcale a wcale się nie zanosi j dalekie narazie do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beowulf87 Napisano 14 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudnia 2020 Lipno 0,85-0,9 z umowy nic górę i pewnie do końca roku to się nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sdfgj Napisano 16 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2020 W dniu 14.12.2020 o 15:07, Gość Gość wlkp napisał: Frost 90. Netto. Kicha co tak duzo placa ? tanio sprzedaja a drogo kupuja - chore ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 23 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2020 Chyba wszyscy cebularze choinki ubierają? Jak wam leży cebula? Jakie prognozy cenowe na luz obieraną i worek? Mi 55 groszy na luz na pakowanie zaproponowali powiedziałem że do lutego nie ruszam pryzmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zielono Napisano 24 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudnia 2020 14 godzin temu, Gość Adam napisał: Chyba wszyscy cebularze choinki ubierają? Jak wam leży cebula? Jakie prognozy cenowe na luz obieraną i worek? Mi 55 groszy na luz na pakowanie zaproponowali powiedziałem że do lutego nie ruszam pryzmy. W takim razie jaka cenę prognozujesz w lutym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mikolaj Napisano 25 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudnia 2020 23 godziny temu, Gość Zielono napisał: W takim razie jaka cenę prognozujesz w lutym? pewnie z 30gr dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
//Dawid// Napisano 25 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudnia 2020 Cebula gorszej jakości przechowywana w szopach już się kończy a to oznacza podwyżki. Cebula zolta obrana pod koniec stycznia może spokojnie kosztować 1,20zl. Kto trzyma w przechowalni dobry towar na worek może spać spokojnie bo napewno nie straci. Na wiosnę prognozuje że cena zoltej 50+ do pakowania będzie oscylować 0,70-0,80zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beowulf87 Napisano 26 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudnia 2020 Obrana poszła czy też pójdzie od poniedziałku w górę?, widziałem że stanek 5gr podniósł za luske, ktoś coś więcej na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 26 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudnia 2020 Ceny bez zmian 0.9 za ładny towar a mialo iść do góry póki co jeszcze poczekam ale w tym tempie ceny wzrostowej chyba się niedoczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beowulf87 Napisano 28 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudnia 2020 Dzisiaj słyszałem że cebula po 04.01 ma iść w dół a nie w gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gospodarz Napisano 28 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudnia 2020 Kto ci takie newsy sprzedał, jakoś narazie wszyscy cebuli szukają bardziej na worek niż na obieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beowulf87 Napisano 28 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudnia 2020 Dlatego interesuja mnie ceny obranej w innych firmach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebulione Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2020 Niestety taki podobno scenariusz nam szykują, ni ma chętnych na mrożonkę i nie ma co liczyć ze bedzie cos lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alex Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2020 Co wy straszycie! Jaki powód macie, że tak będzie? jest presja na wzrost cen!! Straszycie brexitem itd. przecież wszyscy wiemy że Anglia nie przeżyje bez naszego jedzenia i będzie szło wszystko tak jak szło do tej pory a może i nawet lepiej bo już szczepienia idą pełną parą co za tym idzie obostrzenia będą zmniejszane. Ukraina wyjechała wiec myśle że będą braki w produkcji cebuli obieranej. Cebula łuska jest ciężko kupić za 0,30, szyscy mówią 0,35 i więcej. Wiec gdzie tutaj spadki cen?? Po nowym roku mam ustalona cenę 0,97 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beowulf87 Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2020 Widze że odsorty z Holandii też drozeja więc stawką za obrana powinna tylko isc w gore, zobaczymy co będzie po 04.01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janusz biznesu Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2020 Wielkopolanie nie tacy znowu wielcy bo najwięcej zamętu sieją sprzedając najtaniej w Polsce cebulę obraną w kierunku Europy i Polski. Powodem jest doprowadzenie do zmonopolizowania regionalnego rynku skupu cebuli przez jedną firmę f . Do tego prowadzi dotowanie firm z kasy unijnej. Bravo!!. Generalnie jest dobrze na pozostałych rejonach kraju i cena jest stabilna. Rynek zamarł totalnie i ożywi się w połowie stycznia lub koniec. A na wielkomałopolsce chyba lepiej zakończyć obieranie bo tylko rynek psują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rurrek Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2020 W dniu 11.12.2020 o 09:41, Gość Ukraina wyjeżdża napisał: Przyszły tydzień cena może być 2zl i tak ilości nie będzie bo Ukraińcy wyjeżdżają powoli i pod koniec tygodnia już nikogo nie będzie. Wrócą po15tym i dalej o ile wogóle bo od 7 stycznia lock down pełny Ukrainy więc bydzie lipa. Cena powyżej 1.20zl i wyżej gwarantowana za chwile. Przyszły tydzień 1.15zl za dobry towar na sałatki, do mroźni 1 powyżej za 10 ton dostawy mam uzgodnione no kolego gdzie te twoje ceny ? cos wizjonerstwo masz kiepskie !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rurrek Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2020 11 godzin temu, Gość Alex napisał: Po nowym roku mam ustalona cenę 0,97 netto no to jest i krol wysockich cen brawoooo a po 15 stycznia masz 0,80 ??? czy nizej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość trtrtrt Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2020 2 godziny temu, beowulf87 napisał: Widze że odsorty z Holandii widziec to mozna i przyszlosc holender nie glupi chce jak zawsze zarobic na smieciach pytanie czy ktos te odsorty wogole kupuje skoro obieralnie w PL pozamykane na okres swiat i nowego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rttrtrtr Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2020 W dniu 14.12.2020 o 19:35, beowulf87 napisał: Lipno 0,85-0,9 z umowy nic górę i pewnie do końca roku to się nie zmieni oj chyba dluzej niz do konca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebulione Napisano 30 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudnia 2020 Na tym forum jest dosłownie tak jak w polskim życiu publicznym dwa zupełnie inne swiaty, jakby dwie alternatywne rzeczywistości, jedni juz lada dzień sprzedają za 1.20 i to juz od września tak trwa a inni cały czas po 0.80 No bądź tu mądry:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi