Gość cena ziemniaka Napisano 20 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marca 2016 okol sieradza ziemniaka starego jest pełne przechowalnie rolnicy nie mają czasu naszykować bo trwa sadzenie ziemniaka pod okrywe tutaj jak zaczynja sadzić to nawet niema co pytać zeby naszykowali mają klapki na oczach i tylko myslą o sadzeniu chyba ze pogoda przeszkadza i dla tego cena skoczyła ale jak zasadzą okrywe to zaczną wydzwaniać bo chcą sprzedawać tak jest od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość analityk Napisano 21 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2016 Na Wielkanoc dużo więcej zapłacimy za ziemniaki. Ich średnia cena we wszystkich sklepach podskoczyła aż o 43 proc. http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Wielkanoc-jeszcze-tansza-niz-rok-temu-Widac-jednak-ze-ceny-rosna,wid,18226220,wiadomosc.html ostatnie tygodnie na sprzedaż ziemniaków po dobrych cenach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 21 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2016 Święta zapowiadają białe i z mrozem od -8 do -12 stopni. Panowie nie ma się co cieszyć radze zacząć podkiełkowywanie bo po świętach od nowa.... kurcze,chyba masz dobre źródło prognoz bo rzeczywiście będzie 8 do 12 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 23 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marca 2016 Co jak co ale naprawdę ładnego towaru jest teraz mało co dostępne. Bo padaki to jest wszedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bodzio Napisano 24 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marca 2016 Nawet paści jest teraz mało ładnego towaru to ze świecom szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JAN Napisano 24 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marca 2016 chłopki ii sadzić sadzić bo będę miał co wozić Przewali sie 1000 worków naszykujecie ułozycie na paletach załadujecie a zarabiał bede ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 24 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marca 2016 dlaczego ktos ma taká pogarde dla drugiego czlowieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stefan Napisano 24 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marca 2016 Na Wielkanoc dużo więcej zapłacimy za ziemniaki. Ich średnia cena we wszystkich sklepach podskoczyła aż o 43 proc. http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Wielkanoc-jeszcze-tansza-niz-rok-temu-Widac-jednak-ze-ceny-rosna,wid,18226220,wiadomosc.html ostatnie tygodnie na sprzedaż ziemniaków po dobrych cenach! Dobrze by było nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Cena ziemniaków nie podskoczyła przed Wielkanocą, tylko jest wyższa o 43 proc., ale rok do roku. A to żadna nowina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość blisko jeszcze lepiej Napisano 24 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marca 2016 bardzo dobrze ze podskoczyła ja jeszcze mam 70 ton jaszcze poczekam zaraz bedzie 15 zł za worek 15 kg bo ziemniaka niema wszyscy sie wyprzedali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość resj z ziemniakiem Napisano 24 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marca 2016 no to ruszamy w rejs dziewiczy z ziemniakiem kto nie ryzykuje ten nie pije szampana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alah Napisano 24 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marca 2016 Ale wy jesteście nie normalni ziemniak zdrożał złotówkę przed świętami a wy już szampana otwieracie. .. brak słów juz w maju młody będzie za 1.5zl za 15 kg z takim podejściem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RADEK Napisano 25 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marca 2016 ziemniak nie zdrożał taki sztuczny tłok przed świętami Jedzcie na giełde łódź czy wrocek postoicie i wtedy głupoty przestaniecie pisać szybciutko do domku do mamusi przyjedziecie a w domu hhhhhh będziesz jeden z drugim krzyczał ze zdrożały sam byłem na giełdzie i widziałem dam sprzedałem po 15 zł jeszcze mnie po rączkach całowali Takie gadki znam na pamięć A do kolegi co napisał brak poszanowania do innego człowieka CHŁOP CO KILKA LAT POWINIEN MIEC ROK POKORY CZYLI CENA PO ZECIE ZA WOREK ZIEMNIAKI 10 GR ZA KAPUSTĘ I ŚWINIE ZA DARMO INACZEJ CO DO NIEKTÓREGO TO NIEWOLNO BYŁO BY SPOJRZEĆ A TYM BARDZIEJ COŚ KUPIĆ OD NIEGO MUSI SIE DUSIĆ I WTEDY JEST NORMALNYM CZŁOWIEKIEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Fidel Napisano 26 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marca 2016 (edytowane) Kolego ida święta ale musze Ci powiedzeć po polsku ale ty ... jesteś..... Edytowane 26 Marca 2016 przez IGRiT bez wyzwisk ... szanujmy się ... każdy ma prawo do własnego zdania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kod fiel Napisano 26 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marca 2016 zdrowych wesołych swiąt pozdrawiam posiadaczy john deere amerykanskie ciągniki tylko zamązni rolnicy mogą byc posiadaczami takich ciągników niekazdy se moze pozwolic na jochn deere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zając wielkanocny Napisano 26 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marca 2016 zdrowych wesołych swiąt pozdrawiam posiadaczy john deere amerykanskie ciągniki tylko zamązni rolnicy mogą byc posiadaczami takich ciągników niekazdy se moze pozwolic na jochn deere tak fajne te zielone jelonki tylko jak piją ON a tak poza tym nie ma zamożnych rolników. Są oni tylko posiadaczami potężnych kredytów w nie polskich bankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bal wiekoanoc Napisano 26 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marca 2016 tak fajne te zielone jelonki tylko jak piją ON a tak poza tym nie ma zamożnych rolników. Są oni tylko posiadaczami potężnych kredytów w nie polskich bankach. pic morze piją ale jak kupisz jelonka i na wsi sasiady zobaczą doceniają i przychodzą ziemie w dzierzawe dawają to jest mercedes wsród ciągników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość prykrywanie Napisano 28 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marca 2016 na przykrywane ziemniaka koło sieradza jak przykrywać to minimum 10 -20 ha bo 1-5 hektara to dzisaj sie nie opłaci to nic z tego niema nic sie nie zrobi pieniądze mozna zarobić jak sie ma powyzej 10 ha przykryte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość TRADYCYJNIE Napisano 28 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marca 2016 PRZYKRYWANE SIE OPŁACĄ KTO W TAMTYM ROKU PRZYKRYŁ NABRAŁ FORSY A ZA POTEM BYŁA KLAPA W TYM ROKU WZIOŁEM KREDYT NA WŁOKNINE I PRZYKRYŁEM 16 HA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zemniak Napisano 29 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marca 2016 znana wszystkim prawidłowosc okresla ze nie jest dobrym pomysłem zwiekszanie areau upraw po sezonie dobrych cen a obecny jesli chodzi o stawki był bardzo dobry korzystny kosekwecja morze byc nad produkcia i obnizka cen brak zbytu na ziemniak i załamanie rynku zbytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość taki tam sobie Napisano 30 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marca 2016 Ale ludzie nie myślą logicznie , ekonomicznie i biznesowo. Działają na zasadzie :" Sąsiad tak zrobił , wziął kasę to ja tez tak chcę i tez zasadzę pod włókninę i wezmę kasę". A potem płacz bo nie wyszło tak jak myślał jeden z drugim , kredyt do spłaty , towar za psie pieniądze. NO to w następnym roku spróbuję czegoś innego bo innego bo za to była akurat kadsa itd. Od burty do burty jak na chybotliwym statku. Tacy to mądrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Władysław Napisano 31 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2016 ja tam sadze nie okrywane ale mam dużo ziemi rocznie jakieś 80-100ha trochę na przemysł a jak cena dobra to na jadalne spulam, reszta to zboża na zmianowanie ale drobni i mali chłopi muszą przykrywać żeby wyżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik wlkp Napisano 31 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2016 Ludziska! Czytajcie i rozumnie dziłajacie! TO, ŻE DWA RAZY WIĘCEJ ZASADZICIE NIE ZNACZY, Że ZA ROK DWA RAZY WIĘCEJ ZAROBICIE! dwa razy więcej się narobicie a zarobicie(jeśli mozna nazwać to zarobkiem, raczej dostaniecie a w sumie to stracicie) mniej więcej tyle samo bo cena spadnie jak wszyscy więcej nasadzą ... skończmy z tym wyścigiem szczurów do jednej mańki do drugiej! tylko się wyniszczamy wzajemnie, a za pare lat Niemiec lub Holender przyjdzie i kupi nas za bezcen! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość poznanskie Napisano 31 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2016 nie sztuka jest naprzykrywac bo morzna sie narobić koszta ponieść a nie zarobić a były lata ze tak bywało rolnik to niema rozumu bo w tamtym roku płaciło kazdym roku jest inaczej były lata za włókniny sie sprzedawało po 3 zł za worek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość drogie towary Napisano 31 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2016 kiedys kupowałem sadzeniaka i sadziłem był to rok co jadalny był w cenie jak moje sadzeniaki urosły po 10 gr po takim roku jak ten to z sadzeniem ziemniaka lepiej dać se spokój zboze zasiać niech ziemia odpocznie i kosztów nie ponosić bo naprawde w tym roku na ziemniaku sie straci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość potentat Napisano 31 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca 2016 Potwierdzam 3zł za worek, pamiętam czasy kiedy za okrywane kasowałem 3zł za kg a sąsiad sie pukał w łeb co ja robię że ziemniaki okrywam a teraz cała polska biała. Ja juz spasowałem ale głupich wysyp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi