Gość pekinka Napisano 19 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Października 2016 gdzie tyle placa ile mozna ladowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bruno Napisano 20 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Października 2016 do Gość Ewa w okolicach sieradza skupuje Jeden gość z miejscowości warta cielce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaros Napisano 22 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Października 2016 pekina dawniej płaciła 3 -4 zł kilogram my sadzilismy na krakowie jak sieradzaki zaczeły sazdić jest po cena 40 gr sieradzkie sadzą masowo i psują cena na kapuste i ziemniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cabiere Napisano 22 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Października 2016 szkoda rolników bo tak sie napierdzielą i za grosze 40 gr teraz pekinka ziemniak 15 gr rolnictwo teraz to wielkie rezyko i niewiadomo za ile sie sprzeda czy bedzie zysk a nieraz rolnik jak wyjdzie na zero sie cieszy biore od rolnika towar widze jak ja utyrane chodzą nieraz niemają czasu nawet sie umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 22 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Października 2016 Rolnik to niewolnik własnego zakładu pracy z niepewnym zyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piątek Napisano 25 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2016 pekńki sadzi sie 10-15 ha cena 40 gr człowiek goni nie wiadomo za czym skutki tego nie raz są opłakane tragiczne a my jestesmy na ziemi tylko przez chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 25 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2016 zajnwestowałem w kapuste pekińską sadzonka opryski 50 tys. teraz cena 40 gr. jak wynająć do wycinki za co z czego dokładac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dawid Napisano 25 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2016 mazowieckie okolice Radomia cena kapusty to 60 gr w tamtym tyg był bodajże 40 ale zdrożała i to 20 gr ale to i tak marna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość paweł Napisano 26 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 2016 mazowieckie okolice Radomia cena kapusty to 60 gr w tamtym tyg był bodajże 40 ale zdrożała i to 20 gr ale to i tak marna cena 60 gr. za pekinke z pola to dobra cena zeby tak wszystko płaciło to rolnik był by bogaty a tak ziemniak 10 gr kapusta biała 0.8 gr kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obornik Napisano 26 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 2016 Gdzie jest biała po 0.8 to przywiozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z Sieradza Napisano 30 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Października 2016 pekina dawniej płaciła 3 -4 zł kilogram my sadzilismy na krakowie jak sieradzaki zaczeły sazdić jest po cena 40 gr sieradzkie sadzą masowo i psują cena na kapuste i ziemniaki Co Ty możesz wiedzięc kiedy my sadziliśmy pekina. Jeden sadzi 2 lata drugi 15 lat i nie ze względu na położenie swojego gospodarstwa. Śmieszna jest twoja uwaga . Rusz się trochę ze swojej wiochy to Ci pokarze Gospodarstwa na Sieradzu które sadzą pekina od dawna to może się nauczysz czegoś np. tolerancji, pracy. POZDRAWIAM ROLNIKÓW Z KRAKOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dominik Napisano 1 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2016 rolnictwo w okolicach sieradza to dochodowy interes ziemniaki wczesne szybko sprzedajecie sadzicie kapusty cena zawsze oczko nizej ja w innych rejonach kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradzanin Napisano 2 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) pekina dawniej płaciła 3 -4 zł kilogram my sadzilismy na krakowie jak sieradzaki zaczeły sazdić jest po cena 40 gr sieradzkie sadzą masowo i psują cena na kapuste i ziemniaki Ty ... krakovvska ja w zeszłym roku na wiosnę podawałem pekińską po 5-6zł/kg więc ... się ze swoim mało rolnym pitupitu. Edytowane 2 Listopada 2016 przez IGRiT usunięto inwektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mariusz Napisano 6 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2016 pekin słabo w tym roku aby na koszta jeszcze 5 lat temu 6 lat temu miałem na zime w chłodni 100 ton pekina i brało sie pieniądze teraz mam 400 ton nie wiem jak pozapłacam i rachunki czy wyjde na swoje niema za co grosza brać kazdy tylko opuszcza do pracy nikt nie chce taniej przyjść jak 14 zł i co roku coraz gozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Darek Napisano 6 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2016 pekin słabo w tym roku aby na koszta jeszcze 5 lat temu 6 lat temu miałem na zime w chłodni 100 ton pekina i brało sie pieniądze teraz mam 400 ton nie wiem jak pozapłacam i rachunki czy wyjde na swoje niema za co grosza brać kazdy tylko opuszcza do pracy nikt nie chce taniej przyjść jak 14 zł i co roku coraz gozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 6 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2016 rolnictwo w okolicach sieradza to dochodowy interes ziemniaki wczesne szybko sprzedajecie sadzicie kapusty cena zawsze oczko nizej ja w innych rejonach kraju Ty ... krakovvska ja w zeszłym roku na wiosnę podawałem pekińską po 5-6zł/kg więc ... się ze swoim mało rolnym pitupitu. Niema się co oburzać ale taka prawda! Czy w krakowskim czy sieradzkim to w lipcu ziemniak dostaje po du.. bo trzeba sprzedać po ile kto da ,byle pole oczyścić bo pekin już przerasta do sadzenia! 10-15 lat temu jak wsadziłem 1ha pekina na zime to był kosmos a teraz do jednego hektara to nawe szkoda sadzarki zapinać. Sami sobie jesteśmy winni, zwłaszcza ci co sadzą licząc na fart a pewnego zbytu nie maja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 6 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2016 Sadze pekina od 15 lat i powiem tak uprawa kapusty pekińskiej na areale mniejszym jak 8 ha jest w ogóle nie opłacalna zeby był zysk trzeba sadzić duzo minimum na dzisiejsze czasy jest jakieś 12 -15 ha wtedy koszta sie zmniejszą i jest zysk na towarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 6 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 2016 Świata prawda.Ja też sądziłem 2-3ha pekina żuciłem to w pi...u.Teraz sadze selera na kontrakt i jest ok.Wykopie kombajnem na przyczepę odbiór na podwórku na telefon i mam spokój.Ludzi nie potrzebuje kasa pewna i chłodni nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karina35 Napisano 7 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2016 Zgadzam się, jeśli uprawiać pekinkę to zdecydowanie na większych areałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik sieradz Napisano 7 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2016 popieram małe gospodarstwa co sadzą 1-2 ha nie powini sadzić pekina przyszli by do nas duzych ja płace 130 zł swoim pracownikom dniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2016 pekina dawniej płaciła 3 -4 zł kilogram my sadzilismy na krakowie jak sieradzaki zaczeły sazdić jest po cena 40 gr sieradzkie sadzą masowo i psują cena na kapuste i ziemniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2016 Prędzej pojadę do Niemiec kamienie zbierać niż poszedł bym do polskiego rolnika do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2016 popieram małe gospodarstwa co sadzą 1-2 ha nie powini sadzić pekina przyszli by do nas duzych ja płace 130 zł swoim pracownikom dniówkę Mądrze mówisz! Mało tego- ci co sadzą mniej niż 10ha ziemniaka powinni kary płacić a ci co mniej niż 100ha zboża to na Madagaskar ich wysłać!!! Już nie wspomne tych co hodują mniej jak 1000 tuczników-trzebaby rozstrzelać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 9 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopada 2016 popieram małe gospodarstwa co sadzą 1-2 ha nie powini sadzić pekina przyszli by do nas duzych ja płace 130 zł swoim pracownikom dniówkę to masz niezle w czubie...ja sadze 2,5 ha i jakoś co roku na swoim wychodze i płace 90 zl dniówki:) nie sprzedam to przeżyje a tacy jak Ty linek zaraz będą szukac:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krajna Napisano 9 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopada 2016 to masz niezle w czubie...ja sadze 2,5 ha i jakoś co roku na swoim wychodze i płace 90 zl dniówki:) nie sprzedam to przeżyje a tacy jak Ty linek zaraz będą szukac:)) zawsze sie sprzeda w tym roku kapusta pekińska niech w chłodni lezy do marca ona procetuje cena pójdzie do góry chłodnia zarabia na kredyt nie jest zle a wrazie jak bym nie sprzedał to linki są i cie będę straszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi