RZEPAK (ziarno) GMP+/NO GMO na cele spożywcze i paszowe.
Specyfikacja produktu oraz zapisy do umowy
- Wilgotność: maks. 9,00 %,
- Zanieczyszczenia ogółem: maks. 2,00 %,
- Zanieczyszczenia nieużyteczne: maks. 1,00 %,
- Zawartość oleju: min. 40%,
- Zawartość kwasu erukowego: maks. 2,0 %,
- Zawartość glukozynolanów: maks. 25 mikromol/1 gram suchej masy odtłuszczonej,
- Zawartość WKT: maks. 2,0%,
- Zawartość ziaren porośniętych: maks. 1,0%,
- Rzepak wolny od żywych szkodników, zdrowy, jakości handlowej, o swoistym zapachu. Niemodyfikowany genetycznie, spełniający wymagania przepisów Unii Europejskiej, bez GMO zgodnie z ustawą z dnia 13 czerwca 2019 r o oznakowaniu produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów genetycznie zmodyfikowanych jako wolnych od tych organizmów (tj. Dz,U. z 2019r., poz.1401).
Zapotrzebowanie:
1000 ton tygodniowo
Status produktu:
Nasiona uprawiane w Polsce lub na obszarze co najmniej jednego z państw członkowskich Unii Europejskiej, w Republice Turcji albo w państwie członkowskim Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) – stronie umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym.
Warunki dostawy:
Odbiór ze wskazanych magazynów w całej Polsce. Transport samochodowy (ziarno wozy).