Gość znawca Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Stycznia 2018 Zobaczymy co będzie na Broniszach jutro i na czwartek, 5zł worek, dzisiejszy dzień to żaden wyznacznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Stycznia 2018 A co w tym nowego irga była po 6 już od kilku dobrych tygodni. Czekamy na choćby 8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jozek Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Stycznia 2018 Dzis na bronkach bralem 10 workow i bez problemu 5 zl a ze ktos wolal 7 to co z tego irch wola i 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MASTER Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Stycznia 2018 Jaka cena na Rybitwach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Stycznia 2018 rolniku zatwardzialy ile tych ziemniakow sadzisz i jaka okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zatwardzialy rolnik Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Stycznia 2018 Ja tylko ok 24 ha ale nie najmuję nikogo pracujemy razem z żoną i dziećmi zbiór ok 40-50t/h wiec pracy nie brakuje.Zadasz pewnie pytanie czemu nie najmujemy nikogo.Hmm dolkadanie dodatkowe do poniesionych strat w tamtym roku rownież rarytasów nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ko Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 Jakieś zmiany w którą bądź stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stefan Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 Stabilnie. Ale mowia ze wiosna niebawem wtedy sie napewno zmieni... ostatni rok sadze i ostatni rok w brudzie i kurzu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zdzich Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 Ja juz 3 rok nie sadze bo mi sie nie oplaca i jeszcze sa w ogole trudnosci ze sprzedaza.. juz nie te czasy ze wszystko poszlo i byl worek kasy.. moj sasiad specjalizuje sie w tym sadzi bardzo duzo i mowi ze w tym roku juz wie ze wszystkoego raczej nie sprzeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tom Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 Madal lipa...kuj pom zejscie prawie 0 od producenta po 6 gieldy 7-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość malanowski Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 Zdzich nie gadaj gulpot . Na pewno skoro nie uprawiasz ziemniaka od lat to teraz na forum siedzisz i Cię to interesuje. Pdf zal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zdzich Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 Trzeba miec oczy szeroko otwarte gdybym nie mial nadal bym uprawial ziemniaki ale tez nie mowie ze nie bede ich uprawial nigdy. Kiedys moze beda lepsze czasy dlatego jestem caly czas w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kombinator Napisano 5 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Stycznia 2018 A gdyby tak wrzucic te pyrki do kontroli i zagazowac wytrzymaly by do przyszlego moze lepszego sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtek Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Stycznia 2018 A jak stanę nogami na szynach, a rękami złapię się trakcji to pojadę jak tramwaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bosss Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Stycznia 2018 głupie pytanie, pewnie ze pojedziesz, tylko w jedno miejsce gdzie problemów brak ( sadzić pyry w niebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mazda Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Stycznia 2018 jak tam widać jakiś ruch?widać jakiś export? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ogarniety Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia 2018 Rok troche bral export nie znaczy ze zawsze tak bedzie niedziela jest raz w tygodniu... nie ma co sadzic na pale bez mozliwosci zbytu ja tam na expotr nigdy nie liczylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamila Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia 2018 Sprzedawac czy czekac jeszcze ze 2 tyd. a moze bedzie jeszcze gorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia 2018 Czekajcie czekajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość błaszki Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia 2018 jak tam widać jakiś ruch?jaka cena teraz ziemniaki 55+ z domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Antos Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia 2018 Jest ruch i to mocny kazdy chce sprzedac... wiosna w styczniu a rumun kiedy z mlodym przyjedzie w kwietniu juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Noel Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia 2018 Jest ruch i to mocny kazdy chce sprzedac... wiosna w styczniu a rumun kiedy z mlodym przyjedzie w kwietniu juz? Dzwonił do mnie jeden w piątek znajomy co brał co roku i chciał dobić targu że mi przed weekendem majowym dowali 5 luf. Brac nie będą przynajmniej powiedział tak że jeszcze mają trochu swoich a i belg im mocno dowozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia 2018 cena 20 lat wstecz byla lepsza a srodki do produkcji wzrosly 100-200 procent jadalne oddaje do sklepu oni na worku maja 4zl a jak go rozwaza to i 8,10zl a my sadzimy redlimy pryskamy kopiemy sortujemy skladujemy workujemy wozimy i proponuje sie nam 4zl za worek ludzie nie dawajcie sie robic h szanujmy swoje zdrowie ziemniak powinien kosztowac 50 gr kg min kto placi mniej to jarek zbyszek i mateusz powini stworzyc ustawe o pracy niewolniczej i karac za wyzysk to wszystko jest pojebane jestesmy bialymi murzynami nie tylko chodzi ziemniaki ale o cale nasze rolnictwo ktos wymyslil umowy ale to jest pisane na kolanie w dniu sprzedazy kontraktacja powinna byc pisana z wyprzedzeniem zebym wiedzial co sadzic siac czy cos zarobimy mysle ze jesli to sie nie zmieni to bedzie zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik wielkopolska Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia 2018 Po co Wy te wszystkie lamenty i płacze przelewacie tutaj co roku? Pytam się... Ile każdy z Was zmniejszył obsadę w ostatnich 10 latach?! Założę się, że 98 % z Was w ostatnich 10 latach zwiększyło obsadę... Prawda? Oczywiście, że prawda... Ile z hektara zbieraliście 10 lat temu? 20 ton? 25? 30? Pewnie mało kto 40... Dzisiaj 45, 50, 60 a co niektórzy i więcej... Czy tak trudno wydedukować, że jeżeli nie zmniejszymy nasadzeń (najlepiej na rzecz jakości) to nigdy nie będzie godnej ceny? Niech każdy zrobi prosty rachunek... Ilość hektarów 10 lat temu razy plon 10 lat temu i porówna to tego samego wzoru ale dzisiaj... Proste jak budowa cepa. Żeby nie być gołosłownym... 2 lata temu miałem 80 hektarów ziemniaków jadalnych. W zeszłym roku miałem 40 hektarów jadalnych i 40 innych. W przyszłym roku nie będę miał ani jednego hektara jadalnych... Nie mam zamiaru 5 lat pracować za darmo, żeby jeden rok się cieszyć, że coś zarobiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kupiec Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia 2018 jednego mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi