Gość Xxx Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 Do sady lubelskie:dobrze że za marzenia się nie płaci, bo już dawno byś był bankrutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sady Lubelske Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 Ciekawe skąd nakupisz? Już w zeszłym roku przetwornie wycudowały. Kupili mało towaru, koncentratu wyprodukowano mało. Prognozy na zakup 2,5mln ton legly w gruzach w połowie listopada. W tym roku marzenia przetwórców kończą się na 800 tyś ton. A koncentrat z eu w bardzo wysokiej cenie przez straty mrożone w Niemczech i Beneliksie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SkupczykiPłacza Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 Mam nadzieję ze rolnicy nie beda w kolejnych latach tak glupi zeby po 20gr oddawać. Poza tym nie wiem po co przetwórnie kupuja przemysł, w tamtym roku słyszałem ze zapasu koncentratu to oni maja tyle ze 3 lata mogą nie kupować. Wniosek z tego taki że musial wyparować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AnnaSad Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 Dzis (podobno na Szwecje) suchy przemysl proponowano po 1,05zl. Chce 1,2zl. Mają sie zastanowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 Ciekawe skąd nakupisz? Już w zeszłym roku przetwornie wycudowały. Kupili mało towaru, koncentratu wyprodukowano mało. Prognozy na zakup 2,5mln ton legly w gruzach w połowie listopada. W tym roku marzenia przetwórców kończą się na 800 tyś ton. A koncentrat z eu w bardzo wysokiej cenie przez straty mrożone w Niemczech i Beneliksie . Pozdrawiam co ty sie przejmujesz i martwisz przetwórniami..........martw sie o swoje jabłko deserowe o ile takie masz aby miał kto je kupić za takie pieniądze bo coś czujue że zejście bedzie słabe. To forum jest przeznaczone chyba dla producentów przemysłu z grzybem, Nikt nie pyta o eksport każdy podniecony zgniłkami. Będzie 1,20 bedziesz protestował o 1,50..........normalny sadownik ma śladowe ilości przemysłu i nie przeżywa czy wzrosło czy spadło o trzy grosze na skupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ave ja Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 Jablka przemyslowe (świeży zbiór) z zagranicy, przywiezione pod nos po 0,65zl/kg (z transportem). Zamiast skupic sie na jakosci jablek deserowych, to dalej kombinujcie z przemysłem, aż przekombinujecie. Ciekawi mnie bariera, przy której sadownik jest w stanie odpuscic sobie zbior jablek deserowych i puscic wszystko, jak leci, na przemysl - gdzies ta granica oplacalnosci przeciez istnieje. Grupy też Wam nie nawalą. Za odpad produkcyjny powinniscie dostac corocznie maks. 0,30zl/kg - jest to rozsądna cena, przy której produkty przetworzone lądują na pólkach sklepowych w rozsądnych dla konsumenta cenach. W ekonomii cudów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość parch Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 Jablka przemyslowe (świeży zbiór) z zagranicy, przywiezione pod nos po 0,65zl/kg (z transportem). Zamiast skupic sie na jakosci jablek deserowych, to dalej kombinujcie z przemysłem, aż przekombinujecie. Ciekawi mnie bariera, przy której sadownik jest w stanie odpuscic sobie zbior jablek deserowych i puscic wszystko, jak leci, na przemysl - gdzies ta granica oplacalnosci przeciez istnieje. Grupy też Wam nie nawalą. Za odpad produkcyjny powinniscie dostac corocznie maks. 0,30zl/kg - jest to rozsądna cena, przy której produkty przetworzone lądują na pólkach sklepowych w rozsądnych dla konsumenta cenach. W ekonomii cudów nie ma. Spokojna twoja rozczochrana !!! są sady że plon wynosi 10% więc wiadomo że ochrony tam nie było i każdy grosz się liczy . A takie baje o 0,65 to wciskaj teściowej. GRÓJEC 0,85 + VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ave ja Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 Spokojna twoja rozczochrana !!! są sady że plon wynosi 10% więc wiadomo że ochrony tam nie było i każdy grosz się liczy . A takie baje o 0,65 to wciskaj teściowej. GRÓJEC 0,85 + VAT. Tak, jak napisalem: 0,65 bez wychodzenia z domu, ale jest jeden, a wlasciwie dwa wymagane parametry, tzn język obcy i otwarty umysł. Parametr pierwszy daje Ci możliwość ominąć wszelkiej maści pośredników, drugi natomiast wynegocjowac dobre warunki zakupu, co w sumie zawiera sie częściowo rowniez w prametrze pierwszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xxxxxxx Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 To szybko kupuj bo konkurencyjna ci towar podkupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ave ja Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 To szybko kupuj bo konkurencyjna ci towar podkupi Napisalem w czasie przeszlym dokonanym, czyli "przywiezione". Dla mnie, to mozecie przemysl cenic i 5zl, co nie znaczy, że ktoś, kto ma olej w glowie, to od Was kupi... Trzymajcie cene przemysłu, trzymajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomi Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 przetwórcy z niemiec i austrii sa głupi i nam płaca 1 zł ,a ty madry kupujesz po 0,65 -zastanów sie nad tym co piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kaki Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 panowie sypcie sieczke po zecie i zostawcie tylko towar DE LUXE dla klienta którego staczapłacic, bo na wiosne grupy beda nam łoic d*py Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość producent Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 panowie spokojnie jeszcze zostawcie sobie towar na embargo !!! w tym roku 30600kg/ha pomniejszone % strat spowodowany przymrozkami!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość brawo Ja Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 Tak, jak napisalem: 0,65 bez wychodzenia z domu, ale jest jeden, a wlasciwie dwa wymagane parametry, tzn język obcy i otwarty umysł. Parametr pierwszy daje Ci możliwość ominąć wszelkiej maści pośredników, drugi natomiast wynegocjowac dobre warunki zakupu, co w sumie zawiera sie częściowo rowniez w prametrze pierwszym. ty taki bystry zeby angela na przewodniczacego europarlamentu nie zwerbowała tusk tak tanio POLSKE rozsprzedawał i zobacz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość atek Napisano 30 Września 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2017 Lubelskie protestuje nie sprzedaje spadu 1,2zł dylko deserowe w tej cenie na exsport?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 1 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2017 przemysłu bardzo mało , cena na pewno wzrośnie ,w końcu października to będzie po 1,5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 1 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2017 Nie wiem jaka bedzie cena za miesiac przemyslu,ale uwazam ze obecna 0.85 jest b.dobra i ja sypie na bierzaco. Czas pokaze co bedzie na forum czesto sa "dobrzy" doradcy,a zycie weryfikuje te rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xxxxxxxxxx Napisano 1 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2017 Aaa zgadzam się w stu procentach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dfg Napisano 1 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2017 ci co piszą żeby nie sypać sami sypią...........było tak w tamtym roku. Ci co czekają na 1,50 za zgiłki mają przemysł ale na drzewie i liczą na cud że im sie uda prosto z drzewa opylić jak leci........nie słcuahcjie pseudo sadowników "grzybiarzy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adam Napisano 1 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2017 cena po zbiorach spadnie. Przetwórnie wiedzą że ludzie mają przemysł naszykowany, Przypomnijcie sobie rok porzedni jak spadło z ponad 50 gr na 35, a ilu było takich co wróżyli 80 groszy na koniec sypali po 0,35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość EMBA TERRACE Napisano 1 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2017 Nad JEZIOREM BODEŃSKIM najstarsi ludzie nie pamiętają,takiego nieurodzaju.18-09 gala 1,5 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość noja Napisano 1 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2017 sprzedajemy ale po normalnej cenie 0,85zl * Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Renata Napisano 2 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 2017 Miało drożeć a spadło Jasieniec 0,82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fgg Napisano 2 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 2017 i słuchasz sie tych co tu pisza co mają grzyba i liczą że na spad otrząsną swój towar "deserowy" powyżej złotówki ? powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 2 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 2017 Staniało ale przemysłu nie przybyło co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi