Gość ggg Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Stycznia 2018 Ja mam idareda z chłodni i też super leży ni c się nie dzieje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Stycznia 2018 Z opisu wynika ze to oparzenie CO2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stefan Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Stycznia 2018 miernik co roku serwisowany?czy szkoda 180 pln?? wapno dokladane czy moze na narty pojechal i zapomnial? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość edward Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Stycznia 2018 zostawilem bez fresha po skrzyni szampiona,ligola,red chiefa i goldena w chlodni... ligol i szampion zaczely oczkowac golden z red chiefem tluste... mam nadzieje ze wgazie + smart fresh jest ok,ale do lata trzymac nie zamierzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość robert Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Stycznia 2018 miernik co roku serwisowany?czy szkoda 180 pln?? wapno dokladane czy moze na narty pojechal i zapomnial? pisałem że błędy przechowalnicze wykluczone gość jest sadownikiem który wie co jest pięć KA miał jako jeden z pierwszych w okolicy. Jabłko nie przechowywyje sie tak jak zwykle. Nie u każdego ale są przypadki że sie towar nie nadaje. Jutro otwiera drugą komore zobaczymy jak szampion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ben Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Stycznia 2018 jak się aktualnie ceni: idared gloster gala ligol szampion dekosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość The best Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Stycznia 2018 Ktoś piszę bzdury lub jednostkowy przypadek a każdy się tym podnieca.. Zenada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość robert Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Stycznia 2018 zobaczymy ile takich jednostkowych przypadków bedzie na wiosne.....nie jeden będzie płakał. Ale wrócmy do cen bo taki jest temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Stycznia 2018 I co z tego ze ma długo KA? Wystarczy awarja czujnika albo miernika i już jest problem. Sprawa jest jednostkowa i za długie posiadanie ka doktoratu nie dają więc mogło mu się przydarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 Ile dają za idareda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 1,55 od 7 w karton z chłodni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 Gdzie taka cena ?? Miałem propozycje 1,35-1,3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość asia Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 Idared 1.4 okolice Warki szukaja bo mało jest trzeba czekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość yhy Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 1,55 od 7 w karton z chłodni buahahah 1,3 to jest realna cena od rzetelnych firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 1.3 placa firmy za idareta na sortownie, w karton byc moze wiecej jest. Obecnie idaretem zainteresowanie duze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzes Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 Realna cena okolice warka 1.30 idareta i nic wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 w karton da rade więcej, zależy od jakości i ilości i rodzaju opakowanie, zainteresowanie rośnie szybciej niż się spodziewałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 Dziaj dzwoniłem do kilku grup i zainteresowanie jest tylko prince gala, golden itp. Idared zainteresowania prawie nie ma.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sylwek Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 ja nie dzwoniłem, do mnie z 2 dzwonili, zresztą wystarczy zobaczyć na ogłoszenia tu na portalu apropo sporów o ilość jabłek w tym sezonie: http://www.<adres zablokowany na tym forum>/wiadomosci/ze-swiata/6067-jablek-w-europie-jednak-jest-mniej-niz-przypuszczano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 5 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Stycznia 2018 Coś zaczyna się dziać w interesie dziś juz 4 tel. z ofertą kupna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość aaa Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Stycznia 2018 nie wiem czy jakas inna galaz rolnictwa dostaje tyle co sadownik, ale wiadomo ze kazdy widzi u drugiego ze ma lepiej, czy tak jest - watpie. Jak jablko u was sie przechowuje? U mnie szampion z KA ma jedrnosc 5-6.5 KJ myslalem ze bedzie lepiej troche;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość heh Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Stycznia 2018 no jak to, wg co niektórych największe kokosy ma skupowy na przemyśle sadownik dokłada do biznesu jabłko sie przechowuje słabiej niż zwykle. Nie ma reguły zależy u kogo ale "smalec" i oczkowanie występuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karliczek Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia 2018 Ceny w górę to pośrednicy wylewają tu żale, 1000zl to 1 ha przy stratach ponad 70% to strasznie wielka pomoc, zabawne, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WW Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia 2018 pośrednik to ma marże a cene końcową to konsument płaci, nie masz pojecia chłopie o handlu to idz wez sekator i idz w pole. Ciesz sie że wogóle dostajesz pomoc bo równie dobrze mógłbyś nie dostać nic. A jak dla ciebie ten 1000 zł na hektar mało (oczywiście masz w takim razie nie ubezpieczone bo po co, inaczej byś dostał 2 tys na hektar) to sie ujmij honorem i nie bierz. Od tego są ubezpieczenia aby pokrywały straty a nie państwo. Ale jak szkoda kasy na polise to twój problem. Najlepiej jakby ci dali 40 tys na hektar, to byś sie co rok modlił o mróz, mentalność polskiego chłopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karliczek Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia 2018 ja nie mam pojęcia o handlu, a ty pojęcia o produkcji sadowniczej, tylko ja nie pisze ze coś o tym wiem, wiec idź na tematu handlarzy i tez się tu nie udzielaj, a ubezpieczone nie miałem bo nie można było ubezepieczyc, a po przymrozku to już było za późno, ciekawe czy handlarz by handlował jak by miał 2-3 lata rok na minusie tak jak to jest często w sadownictwie, rolnictwo jest praktycznie na całym świecie dotowane bo jest nie opłacalne i znacznie bardziej ryzykowne (głownie chodzi o pogodę) jak inne branże, jak by tak nie było to nie było by zwyczajnie co jeść, a jak raz na parę lat ma się opłacalność na poziomie 20-30% to już ból d*py handlarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi