Skocz do zawartości

kapusta biała

Gość rolnik Adi

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź odnośnie ceny. Ostatnio słyszałem cenę 0,8zl kg w Kujawsko Pomorskim i się zastanawialem czy wszędzie są takie ceny. 0,8 zł to kurcze masakra cena na dobicie siebie. 

Gość Leszek
  W dniu 16.07.2022 o 04:12, Gość Rolnik p napisał:

Ukraina wprowadziła cło na warzywa z UE a zboże wjeżdża strumieniami .Na Charsznicy nie ma co zrobić z kapustą a dochodzi coraz więcej .Cena niby jest a zejścia nie ma ,skupy zastosowały jak co roku żeby cenę zbić 

Expand  

Co za głupota, kapusta cenę zaczyna mieć dobrą a będzie bardzo dobra, zejścia takiego jak teraz jeszcze nie miałem telefony dzwonią jeden po drugim a mówią że niema gdzie kupić kapusty ...

W dniu 25.07.2022 o 06:08, Guest Leszek napisał:

Co za głupota, kapusta cenę zaczyna mieć dobrą a będzie bardzo dobra, zejścia takiego jak teraz jeszcze nie miałem telefony dzwonią jeden po drugim a mówią że niema gdzie kupić kapusty ...

Expand  

szykujta sakwy na kasiore taki rok za 20 lat.

Gość Leszek
  W dniu 25.07.2022 o 11:01, Gość real napisał:

szykujta sakwy na kasiore taki rok za 20 lat.

Expand  

Wątpię żeby taki rok wogle się powtórzył kiedykolwiek, poczekajcie na listopad i nie oddawajcie za darmo pośrednikom bo cena będzie bardzo wysoka, zapotrzebowanie duże a ilości znikome. Teraz 1.80 kiszeniowka kończę megatona jeszcze 10 ton i poczekam z resztą na październik.

Gość Rolnik z centrum

Kapusta wyjeżdża z Polski w każdej postaci to i braki z tego sezonu są gwarantowane . Kolejny sezon to dopiero będzie loteria , u mnie ogrom wiary w przyszłym sezonie ma postawić na kapustę .

Gość Piotr małopolska

Panowie mam pytanie trochę z innej beczki. Jak na waszych polach temat bakteriozy wygląda,??? U mnie już id 5 do 10 % główek jest poruszonych. U was też tak dużo, macie jakieś sposoby żeby to ograniczyć??,

W dniu 24.08.2022 o 17:36, Gość Piotr małopolska napisał:

Panowie mam pytanie trochę z innej beczki. Jak na waszych polach temat bakteriozy wygląda,??? U mnie już id 5 do 10 % główek jest poruszonych. U was też tak dużo, macie jakieś sposoby żeby to ograniczyć??,

Expand  

Zaczyna się już pojawiać, walka z bakteriozą bardzo trudna. Każdy mądry i doradza dopóki u niego nie zacznie pustoszyć. Podobno signum powstrzymuje oprócz grzyba suchą zgniliznę ale z praktyki nie wiem, będę  pryskał w piątek.

Coś się nie sprawdzają przepowiednie o bumie na kapustę i dobrej cenie , od wczoraj od 20 do tej pory nie sprzedałem busa , cena trochę po 1zł za kilo trochę po 3 zł za główkę średnia waga 3,5 kg .

Gość Rolnik p

Ukraina na razie nie bierze czytajcie fresh market a supermarkety nie podniosom ceny po prostu zdejmom z asortymentu a nie dolozm .A nasadzeń kapusty jest dużo i szału jak na razie nie będzie.A jeszcze jedno słyszałem że Czesi majom zakaz kupowania warzyw w Polsce