Gość Kpr Napisano 31 Października 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2018 Mam pytanie czemu agressor peka przy glebiu? Można tego jakoś uniknąć pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc 2 Napisano 31 Października 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2018 9 godzin temu, Gość Janek kula napisał: Malo witaminy c, nawozy, może być dużo przyczyn brak pirowybielacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grela Napisano 31 Października 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2018 Może być też od soli polskie sole się nie nadają do kiszonek bo dosypuja dużo pyłu wolnego który nie jest słony lepiej solic zagranicznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 31 Października 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2018 Czernieje z wielu powodów czerwona się robi tylko z dwóch. A masz Haccp i odbiory? Bo jak kisisz w stodole to nie pomogę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kret Napisano 31 Października 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2018 7 godzin temu, Gość Gość napisał: Czernieje z wielu powodów czerwona się robi tylko z dwóch. A masz Haccp i odbiory? Bo jak kisisz w stodole to nie pomogę. Pozdrawiam. a tam pie...... w 80 latach kisili w stodolach ,wozili rozrzutnikami w gnoju brudnymi widlami w gnoju ladowali haccpui odbioru niebylo a kapusta miodzik byla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 31 Października 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2018 10 godzin temu, Gość Kpr napisał: Mam pytanie czemu agressor peka przy glebiu? Można tego jakoś uniknąć pozdrawiam. Przetrzymałeś go na polu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 31 Października 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2018 Godzinę temu, Marcin napisał: Przetrzymałeś go na polu? 145 dni od sadzenia do cięcia, w opisie pisze ze 135 dni ale czy te 10 dni aż taka różnice zrobia? Inne odmiany też zazwyczaj pare-parenasci dni po okresie zbieram i nic im nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kapusta Napisano 31 Października 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2018 To normalne intensywnie rósł dostal wody i peka. Musisz dłużej ciąć i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPR Napisano 31 Października 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2018 55 minut temu, Gość Kapusta napisał: To normalne intensywnie rósł dostal wody i peka. Musisz dłużej ciąć i po problemie. Dokładnie. Nie tylko Agressor- u mnie pekal np.Kronos i to nie przetrzymany w polu. 2-3 centy niżej ciąć i po problemie. Zresztą w tym roku jakby nawet na pół pękła to i tak sprzedasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 31 Października 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2018 Może i racja tylko co z tego? Czasy nie te. Można i w oborze kisisić bo taniej. A później i za darmo oddawać jak kapusta tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 31 Października 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2018 Godzinę temu, Piotr Malopolska napisał: Dokładnie. Nie tylko Agressor- u mnie pekal np.Kronos i to nie przetrzymany w polu. 2-3 centy niżej ciąć i po problemie. Zresztą w tym roku jakby nawet na pół pękła to i tak sprzedasz. Sprzedać się sprzeda zresztą się sprzedaje z ciekawości pytam bo w innych odmianach takich pęknięć nie zauważam a przynajmniej nie z taką intensywnością jak w agressorze. Kilka lat wstecz też pekal później cięty był niżej i po miesiącu na magazynie jak szedł do pakowania już było w porządku. Ale w tym wszystko idzie co się wytnie to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2018 15 godzin temu, Gość Kpr napisał: 145 dni od sadzenia do cięcia, w opisie pisze ze 135 dni ale czy te 10 dni aż taka różnice zrobia? Inne odmiany też zazwyczaj pare-parenasci dni po okresie zbieram i nic im nie jest Czyli nie to jest przyczyną. Tak jak kolega napisał : 14 godzin temu, Gość Kapusta napisał: To normalne intensywnie rósł dostal wody i peka. Musisz dłużej ciąć i po problemie. W tym roku mieliśmy podobnie na nienawadnianych polach. A dodatkowo cięliśmy nawet 2 miesiące po terminie. Panowie, jakie u Was ceny kapusty do przemysłu i marketowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 1 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2018 Panowie jak zatrzymać fermentacje kapusty kiszonej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość waldi Napisano 1 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2018 zamrozic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 1 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2018 2 godziny temu, Gość Marian napisał: Panowie jak zatrzymać fermentacje kapusty kiszonej? Są różne sposoby. Zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 1 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2018 Chodzi mi o efekt zapakowania w worki próżniowe bez powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cezio Napisano 1 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2018 Cytat Kto ma ładną kapustę w tym roku to zarobi. Pytanie jaki będzie przyszły rok i jakie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 1 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2018 11 godzin temu, Marcin napisał: Panowie, jakie u Was ceny kapusty do przemysłu i marketowej? Ceny przemysłówki 0,65 - 0,70 zł a cena marketówki 0,80 - 0,90 zł - Podlasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 2 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopada 2018 11 godzin temu, Gość Cezio napisał: Kto ma ładną kapustę w tym roku to zarobi. Pytanie jaki będzie przyszły rok i jakie ceny? Teoretycznie wszystko płaci więc nie będzie tak że skoczki pójdą w jeden temat. Poza Pekinka narazie ale kto wie jak się z nią zrobi razem z mrozami. Nawet ziemniak nie był za bezcen w tym roku, ale i tak myśle ze czesc ziemniaciarzy pójdzie w korzenie lub kapustne. Ogólnie mie się wydaje że cen dołujących typu 20 gr już nie będzie z powodu braku ludzi do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 2 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopada 2018 17 godzin temu, Gość Gość napisał: Są różne sposoby. Zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Chodzi oto żeby po zapakowania próżniowo kapusta nie napęczniala czy są jakieś konserwanty bądź sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 2 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopada 2018 Wiesz że jak jest tania biała to charsznica sprzedaje paczkę 1 kg po około 70 gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 2 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopada 2018 4 godziny temu, Gość Gość napisał: Wiesz że jak jest tania biała to charsznica sprzedaje paczkę 1 kg po około 70 gr? Przeciez to poniżej kosztów produkcji nawet jak jest tania po 10gr A gdzie takie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 2 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopada 2018 1 godzinę temu, Gość Marian napisał: Przeciez to poniżej kosztów produkcji nawet jak jest tania po 10gr A gdzie takie ceny Tak jak mówiłem, Charsznica. Niestety. Jestem z branży i tak potrafi być. Już niektórzy tutaj pisali po ile można kupić w beczce, jak jest tania biała. A co do cen produkcji paczki, to jak ma się automat i robi setki tysięcy, teoretycznie coś zostanie. Nie licząc amortyzacji. A niektórzy automaty już spłacili. Czy jest sens w takiej produkcji nie wiem, ale tak jest po prostu i już. Więc zastanów się nad wejściem w rynek, zainwestowaniem w worki z Twoim logo. Jeżeli masz już stałych dystrybutorów to można coś próbować. Natomiast jako nowy to rozepchać się jest ciężko. Tanio robić, to trzeba mieć automat, drogo sprzedawać trzeba mieć markę. Poza tym a to kapusta ściemnieje, a to worek spuchnie nie wiadomo dlaczego. Zwroty itd, itp...A jednolitość kapusty utrzymać ciężko. Zwłaszcza, że pewnie chcesz robić surówkową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomi Napisano 2 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopada 2018 Jakie ceny kapusty bialej market i przemysl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 3 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada 2018 11 godzin temu, Gość gość napisał: Tak jak mówiłem, Charsznica. Niestety. Jestem z branży i tak potrafi być. Już niektórzy tutaj pisali po ile można kupić w beczce, jak jest tania biała. A co do cen produkcji paczki, to jak ma się automat i robi setki tysięcy, teoretycznie coś zostanie. Nie licząc amortyzacji. A niektórzy automaty już spłacili. Czy jest sens w takiej produkcji nie wiem, ale tak jest po prostu i już. Więc zastanów się nad wejściem w rynek, zainwestowaniem w worki z Twoim logo. Jeżeli masz już stałych dystrybutorów to można coś próbować. Natomiast jako nowy to rozepchać się jest ciężko. Tanio robić, to trzeba mieć automat, drogo sprzedawać trzeba mieć markę. Poza tym a to kapusta ściemnieje, a to worek spuchnie nie wiadomo dlaczego. Zwroty itd, itp...A jednolitość kapusty utrzymać ciężko. Zwłaszcza, że pewnie chcesz robić surówkową. Pozdrawiam Rozumiem ale chciałbym się dowiedzieć jak powstrzymać fermentacje dawniej stosowano kwas E236 I było Ok a teraz?są jakieś nowe metody? Potrzebuję zapakować kapustę kiszona próżniowo bez powietrza w worki 5kg nie ma opcji spuchniecia ITP KLIENT DRAZLIWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.