Gość Rolnik Napisano 6 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipca 2018 Dzisiaj wiozę na hurtownie żółtka po 7 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zbyszek Napisano 6 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipca 2018 12 godzin temu, Gość Marek napisał: Cena na Broniszach dzisiaj 12 zł irga. Nie gadajcie głupot że są po 2/15. Jak masz w tej cenie to zabiorę każdą ilość. Zapraszam pod wiatę jak tylko przyjeżdża trzy osiowka z Wrocławia sprzedają żółtego odpowiednio po 2 i 3 zł/wór 15 kg. ESI podobnie tylko odpowiednio po 4 i 4,5, wczoraj były 4 auta a przedwczoraj 12 i sprzedali. Jeszcze tych pośredników z Wrocławia idzie przebolec ale te ESI, a dajcie spokój..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 6 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipca 2018 Oczywiscie posrednicy sprzedaja po 2 zl pewnie kupili po -1zl rolnik im doplaci do kazdego worka 1zl. Bajeczki bajeczki i nic wiecej. Wczoraj w Krakowie 5-4 zl za worek ale to prosto od rolnika ktory jedzie z tym 10km a nie przez pol polski zeby sprzedac w cenie paliwa i oplaty drogowej. Dzis w Katowicach 6-5 zl towaru opor kupca brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc123 Napisano 6 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipca 2018 Co wy tak jestescie nastawieni na sieradzkich rolnikow. Cala Polska sadzi ziemniaki a jak troche sie pogorszy to zaraz esi panuje na gieldach. Niedawno bylo mowione ze sieradz zalalo I niekopie a prawde mowiac kazdy kopal. Tak jest co roku przed zniwami bo chce kombajn zaplacic. A ci co pisza ze po 2zl jest worek pozdrawiam I tych co mowia sieradz musi wykopac bo kapuste musi wsadzic to szczerze mowiac pola mieli naszykowane koniec maja poczatek czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ooo Napisano 7 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2018 Ja ne wiem o co chodzi z ta cena w czwartek było 12 zł w piatek 15 zł a jeszcze w miedzy czasie sięgało 20 zł za 15 kg i wiem bo sam osobiście po tyle sprzedawałem na broniszach. Wiec moje pytanie brzmi po co tak oszukujecie i wypisujecie takie bzdury. Naprawde chcecie tak do konca juz obrobić rolników. Wy chcecie żyć dajcie i inym wy chcecie zarobić na worku 3-4 zł a rolnik ma za tyle wyprodukować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wujek Napisano 7 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2018 To forum handlarzy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maniek Napisano 7 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2018 Sanomierz 5 zyla hurt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ooo Napisano 7 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2018 Powinny byc kontrole towaru, producentów skonczylo by sie wyzyskiwanie rolników, a tak pazerni ludzie bez sumienia wykorzystują sytuacje i wręcz okradają ludzi którzy ciezko pracują. Jak handlarzyki handlują to niech płaca podatek tak jak my. Zkonczyla by sie ta głupota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość komiks Napisano 7 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2018 naprawde forum handlarzyków którzy pisza że zastuj pyra 2 zł wór jak zawsze a prawda jest teka że ja osobisie mam 40 ha w gruncie bez podlewania ziemniaki nie kiełkowane mi zostały z tego denar i lord juz bez plonu bo uschły moze ze 15 ton z ha jak dobrze pójdzie gwiazda 4 pod krzakiem nie schnie ale to kwestia tygodnia bo deszcu ma nie byc i nie bedzie bo je nawet 10 litrów nie podratuje , tajfuna mam troche na piasku to mi nawet nie wyszedł a tam gdzie wyszedł to zaznaczam że cos jest ale niewiele zaznaczam że pyrki pryskane 4 raze na zaraze bo myslałem ze chociaz tym uratuje ale gówno , ten kto ma w tym roku deszczownie to wygrał wiec czekam teraz na 1 zeta za kilo bo po tyle beda na zime , wiec pozdrawiam handlarzy i ich 2 zeta za wór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FANTAZJA Napisano 7 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2018 1 godzinę temu, Gość komiks napisał: naprawde forum handlarzyków którzy pisza że zastuj pyra 2 zł wór jak zawsze a prawda jest teka że ja osobisie mam 40 ha w gruncie bez podlewania ziemniaki nie kiełkowane mi zostały z tego denar i lord juz bez plonu bo uschły moze ze 15 ton z ha jak dobrze pójdzie gwiazda 4 pod krzakiem nie schnie ale to kwestia tygodnia bo deszcu ma nie byc i nie bedzie bo je nawet 10 litrów nie podratuje , tajfuna mam troche na piasku to mi nawet nie wyszedł a tam gdzie wyszedł to zaznaczam że cos jest ale niewiele zaznaczam że pyrki pryskane 4 raze na zaraze bo myslałem ze chociaz tym uratuje ale gówno , ten kto ma w tym roku deszczownie to wygrał wiec czekam teraz na 1 zeta za kilo bo po tyle beda na zime , wiec pozdrawiam handlarzy i ich 2 zeta za wór Widze fantazja człowieka ponosi, tos to naprawde gospodarz jak masz 40 ha i niemasz deszczowni brawo Ty:) Pyry jest od groma, może poprostu raz na piec lat w pole sie nie wywiezie w czerwcu i tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Futura Napisano 7 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2018 6 godzin temu, Gość FANTAZJA napisał: Widze fantazja człowieka ponosi, tos to naprawde gospodarz jak masz 40 ha i niemasz deszczowni brawo Ty:) Pyry jest od groma, może poprostu raz na piec lat w pole sie nie wywiezie w czerwcu i tyle w temacie Ale nie mierz kolego wszystkich swoją sieradzką miarą, są rejony w tym kraju gdzie gospodarstwa mają po 200-300 ha i odbywają się bez deszczowni. Ciekawe co będzie jak wam w tych studiach kopanych na lewo zabraknie kiedyś wody. Poza tym jak ktoś robi ziemniaki na market to potrzebuje kaliber 40-70 a reszta to odpad a u was to nazywa się ładny gruby towar, więc życzę wam powodzenia w sprzedaży tego grubego towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 8 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2018 Panowie jak tam Kraków rybitwy ziemniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jano Napisano 8 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2018 Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Panowie jak tam Kraków rybitwy ziemniak 7 wolane 6-5 Się oddaje w nocy z soboty na niedzielę ale ogólnie pusta giełda i z towarem i kupca malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 8 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2018 Dokładnie jak kolega mówi nie wiadomo co to jest czy czy to gruby czy lula. Pchają do jednego wora wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 8 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2018 Nie siejcie paniki ,to jest anomalia zeby z poczatku lipca kopac pozne ziemniaki ,nawet w malopolsce ziemniaki wczesne usychaja iwszyscy kopia ,,spokojnie czekajmy na zime pol Pplski i Europy wyschlo ,nie piszcie o 2zl za worek za dobrego ziemniaka mozna dostac 6 zl bez ruszania sie z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rplniki8 Napisano 8 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2018 Jak dziś cena mlodego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent Napisano 8 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipca 2018 22 godziny temu, Gość Futura napisał: Ale nie mierz kolego wszystkich swoją sieradzką miarą, są rejony w tym kraju gdzie gospodarstwa mają po 200-300 ha i odbywają się bez deszczowni. Ciekawe co będzie jak wam w tych studiach kopanych na lewo zabraknie kiedyś wody. Poza tym jak ktoś robi ziemniaki na market to potrzebuje kaliber 40-70 a reszta to odpad a u was to nazywa się ładny gruby towar, więc życzę wam powodzenia w sprzedaży tego grubego towaru. Kolega Futura ma rację ja też sadzę 40 ha , a pola porozrzucane i nie ma jak wykopać studni. U mnie taka sama sytuacja jak u Komiksa tylko na cięzkich ziemiach się trzymają ale jak dzisiaj pryskałem to liśćie sie już zwijają w trąbkę i towaru nie będzie. Koledzy którzy sadzą po 60 - 80 mają możliwość podlania raptem 10 -15 ha to jest około 20 % nasadzeń. Najlepsze jest to że w gminie składając wniosek o oszacowanie szkód suszowych dowiedziałem sie ze ziemniaków susza nie obejmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bkart Napisano 9 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2018 Jak nowy tydzien jakies zmiany z ziemniakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 9 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2018 Bronisze 15 wyjście . Mało towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nazwa Uzytkownika Napisano 9 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2018 Kraków dzisiaj 10zl wywolawcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Diana Napisano 10 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2018 A za 6 oddaja na krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość agro Napisano 10 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2018 W dniu 28.06.2018 o 06:28, Gość Jano napisał: W dniu 8.07.2018 o 21:10, Gość Producent napisał: Kolega Futura ma rację ja też sadzę 40 ha , a pola porozrzucane i nie ma jak wykopać studni. U mnie taka sama sytuacja jak u Komiksa tylko na cięzkich ziemiach się trzymają ale jak dzisiaj pryskałem to liśćie sie już zwijają w trąbkę i towaru nie będzie. Koledzy którzy sadzą po 60 - 80 mają możliwość podlania raptem 10 -15 ha to jest około 20 % nasadzeń. Najlepsze jest to że w gminie składając wniosek o oszacowanie szkód suszowych dowiedziałem sie ze ziemniaków susza nie obejmuje. Nie ważne ile sadzadzisz tylko ile bierzesz. Ziemniak to produkcja nisko budżetowa. Mogła by być więcej opłacalna ale nie będzie bo tiry muszą coś wozić z zachodu na powrotach, a co najtaniej wychodzi ano ziemniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość asasda Napisano 10 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2018 Kalisz i Łódź droższa od Krakowa. To się porobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 10 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2018 I na Krakowie ESI nie ma !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość asads Napisano 10 Lipca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2018 Kapuste na rumunie laduja i ogorkow pilnuja. Olali pyrke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi