Darekspire Napisano 10 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpnia 2021 (edytowane) Nik mówi wszystko... Opolski dżodżunie, powiedz mi z jakiego kraju mogli by nasz zalać pietruszka? Chyba nie masz nic wspólnego z uprawa pietruszki pisząc takie brednie. Edytowane 11 Sierpnia 2021 przez IGRiT Usunięto złośliwości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość OpolskiDżonun Napisano 10 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpnia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, Darekspire napisał: Nik mówi wszystko... Opolski dżodżunie, powiedz mi z jakiego kraju mogli by nasz zalać pietruszka? Chyba nie masz nic wspólnego z uprawa pietruszki pisząc takie brednie. Podaj e-mail nagram moje GOSPODARSTWO z pozdrowieniami dla ciebie i wtedy zobaczysz co to jest prawdziwe rolnictwo Edytowane 11 Sierpnia 2021 przez IGRiT Usunięto złośliwości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 2021 8 godzin temu, Gość OpolskiDżonun napisał: Podaj e-mail nagram moje GOSPODARSTWO z pozdrowieniami dla ciebie i wtedy zobaczysz co to jest prawdziwe rolnictwo A mnie to twoje dziedzictwo guzik obchodzi.. chwalić to się chwali kolega pod kościołem w niedzielę.. tak że wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Warszawiak Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 2021 Nie wiem czy wiesz kolego ale jak u nas myta kosztuje powyżej 10zl to ściągano pietruszkę z Hiszpanii . Która była uprawiana pod nas, wzięli nasze nasiona arat i zasiali pod nas pietruszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Gość Warszawiak napisał: Nie wiem czy wiesz kolego ale jak u nas myta kosztuje powyżej 10zl to ściągano pietruszkę z Hiszpanii . Która była uprawiana pod nas, wzięli nasze nasiona arat i zasiali pod nas pietruszkę. Wiem i było to robione głównie pod amplusa, i która później zgniła w 90% znam temat. Był to jednorazowy incydent. I powiedzcie obaj, czy wpłynęło to jakoś znacząco na ceny i sprzedaż krajowej pietruszki tak jak to jest z marchwią czy ziemniakiem? Jest produkcja w innych krajach, Niemczech Francji Holandii Czechach czy Słowacji ale jest to w większości zagospodarowane w rodzimym kraju. To co trafia z zagranicy do Polski jest to ułamek procenta. A zapomniałem dodać że jest jeszcze sporą produkcja na Węgrzech. Edytowane 11 Sierpnia 2021 przez Darekspire Rozwinięcie muśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Warszawiak Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 2021 Z tym że było robione to głównie pod amplusa to się nie zgodzę ponieważ, nasiona wysyłało sporo firm z pod Warszawy Kujaw i Gdańska z tego co wiem. Ten towar ktory przyjeżdżał do Gdańska i Bydgoszczy był znośnej jakości, napewno nie zgnity... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Warszawiak Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 2021 A poza tym skoro na kujawach produkują słaba pietruszke jakościowo to co wam ona po rpzeszkadza skoro macie towar kryształ? Widocznie macie taki towar jak i na tych Kujawach że są dla was konkurencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość OpolskiDżonun Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Gość Warszawiak napisał: A poza tym skoro na kujawach produkują słaba pietruszke jakościowo to co wam ona po rpzeszkadza skoro macie towar kryształ? Widocznie macie taki towar jak i na tych Kujawach że są dla was konkurencja I tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Gość Warszawiak napisał: Tyle w temacie że jesteście konkurencja w postaci ceny a jak wszech obecnie wiadomo cena czyni cuda i słabej jakości towar idzie po mniejszej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Warszawiak Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 2021 Coraz częściej jest poszukiwany towar dobrej jakości, więc nie gadaj głupot że towar słabej jakości jest dla ciebie konkurencja jeśli produkujesz klasę premium... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 2021 5 godzin temu, Gość Warszawiak napisał: Coraz częściej jest poszukiwany towar dobrej jakości, więc nie gadaj głupot że towar słabej jakości jest dla ciebie konkurencja jeśli produkujesz klasę premium... Towar niskiej jakości zaniża cenę towaru wysokiej klasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Warszawiak Napisano 12 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2021 W jakich cenach sprzedajecie warzywa korzeniowe? Ja marchew myta, worek 10kg, kaliber markerowy po 80gr. Pietruszki jeszcze nie robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosp.rolne Napisano 12 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpnia 2021 8 godzin temu, Gość Warszawiak napisał: W jakich cenach sprzedajecie warzywa korzeniowe? Ja marchew myta, worek 10kg, kaliber markerowy po 80gr. Pietruszki jeszcze nie robię. A jak zejście marchewki,będę zaczynał na brudno w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario Mario Napisano 17 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2021 Jak patrzę i czytam ogłoszenia jak jeden przed drugim aby sprzedać zaniża cenę ludzie trochę honoru dla siebie trochę logiki w tym co robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosp.rolne Napisano 17 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2021 5 godzin temu, Gość Mario Mario napisał: Jak patrzę i czytam ogłoszenia jak jeden przed drugim aby sprzedać zaniża cenę ludzie trochę honoru dla siebie trochę logiki w tym co robicie To konkretnie po ile chodzi marchew na brudno w skrzyni handlowa? Mam 150 ton kal.2,5 -4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 17 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2021 To samo jest z pietruszką, cena jest tematem Tabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Napisano 17 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2021 Marchew 35 gr . Kujawy . Platnosc po wymyciu . Sami chłopy dzwonią i po tyle oferują. Bo przerasta . Więcej nasiac bez pewnego zbytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 18 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2021 14 godzin temu, Gość Mario Mario napisał: Jak patrzę i czytam ogłoszenia jak jeden przed drugim aby sprzedać zaniża cenę ludzie trochę honoru dla siebie trochę logiki w tym co robicie Logiki w sprzedaży nie ma,skoczek na ma bladego pojęcia o pietruszce,nasial,urosła,teraz wypchnąć trzeba bo mocno więdnie,brak bazy przechowalniczej,podstawa brak jakiegokolwiek rynku zbytu. Tak było z truskawką,czereśnią,ziemniakiem, kapustą,teraz z jabłkiem, doszla pietruszka. Nasiali tego na maxa i prędko,prędko,bo sąsiad powie ze jeszcze ona w polu,marnuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Warszawiak Napisano 27 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpnia 2021 Jak tam u was sytuacja z pietruszka, do domu za bardzo się klient nie pcha a na broniszach podobno też zejście słabiutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 27 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Gość Warszawiak napisał: Jak tam u was sytuacja z pietruszka, do domu za bardzo się klient nie pcha a na broniszach podobno też zejście słabiutkie. Szykuje się pietruszkowa katastrofa. Obym się mylił, może deszcze coś jeszcze zmienią z ceną i ze zbytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 5 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Września 2021 Jest słabo skoro kupcy dają ogłoszenie zakupu po 1,3 a sprzedający ogłaszają po 1zł i są gotowi jeszcze zejść z tej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość kujawy Napisano 5 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Września 2021 Nie wiem jak oni to liczą bo 1zl to praktycznie koszt zbioru i przygotowania. Lubią ludzie pracować za darmo. Poprostu desperacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość z centrum Napisano 8 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Września 2021 Po co było tyle siać. Ja już nie sieje od roku. Przez chwilę myślałem nad powrotem ale nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szczepanitoo Napisano 8 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Września 2021 W tamtym sezonie znajomy, który ma własne pole i też handluje na pytanie czy sieję pietruszkę odpowiedział mi- "Na ch*j mam siać, jak pojadę na Kujawy i kupię w cenie kosztów produkcji". Także ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosp.rolne Napisano 19 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2021 Zaczyna się szukanie ładnej ,zdrowej pietruszki. A większość w ogłoszeniach to Arat który jak wiadomo nie toleruje nadmiaru wody.....będzie ciekawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi