Gość Optymista Napisano 19 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2021 10 minut temu, gosp.rolne napisał: Zaczyna się szukanie ładnej ,zdrowej pietruszki. A większość w ogłoszeniach to Arat który jak wiadomo nie toleruje nadmiaru wody.....będzie ciekawie . A jest cos co toleruje nadmiar wody za chwile to wszystkiego beda szukac co nie gnije z jej nadmiaru i nie leje sie z worka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosp.rolne Napisano 19 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2021 28 minut temu, Gość Optymista napisał: A jest cos co toleruje nadmiar wody za chwile to wszystkiego beda szukac co nie gnije z jej nadmiaru i nie leje sie z worka ok,ale arat wybitnie nie lubi wody..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 19 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2021 Mało gdzie nie gnije , u mnie całe 4h ze sporym spadem a też zdarzają się chore sztuki . Wiosna będzie złota dla nielicznych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 19 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2021 2 godziny temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Mało gdzie nie gnije , u mnie całe 4h ze sporym spadem a też zdarzają się chore sztuki . Wiosna będzie złota dla nielicznych . Tez tak sadze beda nieliczni s czesliwcy i ze wszystkim towarem marchewka nic lepiej nie jest to samo seler czy ziemniak bedzie baaardzo ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anzelm Napisano 26 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2021 Jaką cena za brudną 2,5-3,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 27 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Września 2021 17 godzin temu, Gość Anzelm napisał: Jaką cena za brudną 2,5-3,5? Pytasz o ceny na targu? Bo myta idzie dostać max 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 28 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2021 Znajomy handlarzyk dzwonił wczoraj do mnie po długim czasie z zapytaniem :jak u mnie pietruszka ? bo z Kujaw do tej pory wozi ale odchodzi 60% i już ma dość tej męczarni przy szykowaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosp.rolne Napisano 28 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2021 2 godziny temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Znajomy handlarzyk dzwonił wczoraj do mnie po długim czasie z zapytaniem :jak u mnie pietruszka ? bo z Kujaw do tej pory wozi ale odchodzi 60% i już ma dość tej męczarni przy szykowaniu . bo jest posiana na kujawach głównie Arat,nie wszystkim gnije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość kujawy Napisano 28 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2021 Mam 15ha arata na kujawach, nie wiem w którym miejscu on gnije. Obok comanche na próbę, sialem rozne odmiany i co do gnicia każdą tak samo nie lubi dużego nadmiaru wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosp.rolne Napisano 28 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2021 3 godziny temu, Gość Gość kujawy napisał: Mam 15ha arata na kujawach, nie wiem w którym miejscu on gnije. Obok comanche na próbę, sialem rozne odmiany i co do gnicia każdą tak samo nie lubi dużego nadmiaru wody. Jak wszystko ale Arat wybitnie nie lubi nadmiaru wody,robi się siny ,dostaje plam i nie zaklinajmy rzeczywistości,on jest fajny na wczesny zbiór bynajmniej na ciężkich kujawskich glebach. Ja się wyleczyłem z Arata już 3 lata temu. A też robię pietruszkę na sporym areale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 28 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2021 A co panowie mie gnije marchew konce pognite i to na rownych polach seler z dziurami gnilnymi ziemniaki dzem na niektorych plantacjach a ziemia jak kamien taka zabita bez powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosp.rolne Napisano 28 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2021 Na głęboszowanej glebie jest ok na kujawach i z marchwią i z pietruszką.Zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 29 Września 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2021 U nas w centrum ziemia jest tak zbita że nawet głębosze nie chcą wchodzić , wilgoć jest tylko beton . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmm Napisano 15 Października 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Października 2021 Jaka jest realna cena pietruszki zdrowej na chłodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawiak Napisano 16 Października 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Października 2021 Przebrana 1.5zl w skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario Mario Napisano 16 Października 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Października 2021 Trzeba być głupim żeby przy dzisiejszych kosztach za 1.5 ręcznie przebraną sprzedawać szanujcie swoją robotę i rodziny Tak samo kupią ją po 2 czy 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Igor Napisano 17 Października 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2021 W dniu 16.10.2021 o 14:03, Gość Mario Mario napisał: Trzeba być głupim żeby przy dzisiejszych kosztach za 1.5 ręcznie przebraną sprzedawać szanujcie swoją robotę i rodziny Tak samo kupią ją po 2 czy 2.5 Skoczki muszą po 1.50 sprzedać przebieraną,nie mają rynku zbytu. Ale to dobrze odechce im się uprawy na najbliższe sezony. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 17 Października 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2021 Oj myślę że nie zrezygnuja. Od trzech lat jest tak. Na jesieni dno a z roku na rok zasiew większy. To samo z cebula itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość z centrum Napisano 17 Października 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2021 Nie odechce się niektorym przynajmniej przez 5 lat. Plan rozwoju gospodarstwa obowiązuje. Arimr to sprawdza. Nie warto siać pietruszki. W tym roku 2 tyś ha więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Polak Napisano 25 Października 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2021 Sobecki doradztwo w korzeniowych . Ktoś praktykuje ? Jakie opinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 8 Listopada 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopada 2021 Jak tam u was z pietruszka? Straszna cisza się zrobiła w tym temacie. Jak u was że zdrowotnością? Przechowujecie czy odrozu sprzedajecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario Mario Napisano 9 Listopada 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopada 2021 Towar niby piękny ale bardzo gnije u nas na południu Polski zaczęli ciągnąć z kujawsko-pomorskiego i widziałem u znajomego po tygodniu zaczęło się wszystko ślimaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Leszek Napisano 14 Listopada 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopada 2021 Kupiłem na pograniczu swięt. i małop. pietruszkę 3 tygodnie temu 40ton i już zaczyna odjeżdżać. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rychu Napisano 14 Listopada 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopada 2021 5 godzin temu, Gość Leszek napisał: Kupiłem na pograniczu swięt. i małop. pietruszkę 3 tygodnie temu 40ton i już zaczyna odjeżdżać. Powodzenia. w tym roku wszelakie warzywo, ziemniak gnije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 15 Listopada 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopada 2021 Jutro zakończymy zbiór pietruszki Dużo osób czuje ze cens będzie ostro szła w górę i chce zapełnić magazyn zdrowym towarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi