Krzysztoff Napisano 14 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2020 Ja nie pamiętam, żeby tyle było nasadzone ziemniaka, a jestem w temacie jakieś 20 lat. Mowa o Sieradzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość vineta Napisano 14 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2020 3 godziny temu, Gość Alfabeta napisał: Co ty gadasz właśnie ten rok będzie rekordowy Bedziecie zostawiac te ziemniaki na polach. Ja swoje zdetaluje chocby po zl. Zreszta nie ma zbytu nakazdy towar. Wroclaw we wtorek mlody 8 dzi 6 w poniedzialek bedzie 3.szybko dojdziecie mysle do 50 gr potem 20 biznesmeni ESI EWI DOL a i ci z DOA tacy sami madrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bogaty Sieradzak Napisano 14 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2020 2 hours ago, Guest vineta said: Bedziecie zostawiac te ziemniaki na polach. Ja swoje zdetaluje chocby po zl. Zreszta nie ma zbytu nakazdy towar. Wroclaw we wtorek mlody 8 dzi 6 w poniedzialek bedzie 3.szybko dojdziecie mysle do 50 gr potem 20 biznesmeni ESI EWI DOL a i ci z DOA tacy sami madrzy 3 hours ago, Krzysztoff said: Ja nie pamiętam, żeby tyle było nasadzone ziemniaka, a jestem w temacie jakieś 20 lat. Mowa o Sieradzu. Wszyscy chcą zarobić. Co się dziwisz? Chciałbys mieć monopol na uprawę ziemniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 10876 Napisano 14 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2020 3 godziny temu, Krzysztoff napisał: Ja nie pamiętam, żeby tyle było nasadzone ziemniaka, a jestem w temacie jakieś 20 lat. Mowa o Sieradzu. Mówią mróz to się wyrówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość vineta Napisano 14 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2020 1 godzinę temu, Gość Bogaty Sieradzak napisał: Wszyscy chcą zarobić. Co się dziwisz? Chciałbys mieć monopol na uprawę ziemniaka? Jakby wszyscy sadzili tak iak ja do 3 ha max to by zarobili. Nie ma potrzeby sadzic po 15 20 ha i dazyc jak najszybciej do 5zl za 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pawel Napisano 14 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2020 5 godzin temu, Gość vineta napisał: Jakby wszyscy sadzili tak iak ja do 3 ha max to by zarobili. Nie ma potrzeby sadzic po 15 20 ha i dazyc jak najszybciej do 5zl za 15 Ale nie wszyscy mają po 3 hektary jak Ty więc się nie wymądrzaj ja sadze 30 i będę zwiększać bo Somsiad też zwiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 14 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja 2020 Godzinę temu, Gość Pawel napisał: Ale nie wszyscy mają po 3 hektary jak Ty więc się nie wymądrzaj ja sadze 30 i będę zwiększać bo Somsiad też zwiększa Osłabiają mnie tacy ludzie ,zwiększaj twoja sprawa tylko potem nie płacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andżej Napisano 15 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2020 To życzę powodzenia z tymi 30 ha, plonów po 100 ton i zasypania Niemiec no może 1 Lidla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 15 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2020 Moja prognoza jest taka: jest wilgoć, ziemniaków dużo nawiąże, przyjdzie susza i będzie drobnica a u rolników od swieta nic. Taka mała nadzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Podhale Napisano 15 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2020 Panowie czy to prawda że na Krakowie młody Rumun już 3 zł i niżej bo tyle ich najechalo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 15 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2020 Tak za 2 tygodnie wszyscy będą płakać ze ceny nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arek Napisano 15 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2020 W tym roku to jeden przez drugiego będą psuć cenę bo taka jest prawda że chłop to umie nasadzić i się narobić ale handlować to już nie potrafi.... Taka mentalność kiedy to się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pawel Napisano 15 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Gość Arek napisał: W tym roku to jeden przez drugiego będą psuć cenę bo taka jest prawda że chłop to umie nasadzić i się narobić ale handlować to już nie potrafi.... Taka mentalność kiedy to się zmieni Jak przestaniesz sadzic - przeważnie Ci co mają najwięcej do powiedzenia najszybciej opuszczają cenę Edytowane 15 Maja 2020 przez IGRiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hurtownik Napisano 15 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2020 Młody rumuński kosztuje z dostawą 1.07zl. Mowa o 24 Tonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano 15 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2020 Chlopie tyle to rumuni stary ziemniaki kosztuje chcialbym juz mlodeego polskiego za tyle a nima na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzegorz Napisano 15 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2020 Masakra będzie a planuje kopać za dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Krakow Napisano 15 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maja 2020 Ziemniaka rumuńskiego dużo w Krakowie Ale nie idzie bo grecki piękny towar jest po 1.80 do 2 zł to kto to kupi za 3 zł tak więc na Rumunie nikt w tym roku kokosow nie zrobi jak w roku poprzednim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 17 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2020 Czy to prawda że Rumun już 2 zł w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość potentat Napisano 17 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2020 Panowie nie straszcie tym rumunem czy innym dziadem co roku jest takie gadanie ile to towaru wjezdza do nas a z drugiej strony to co wy byscie chcieli zeby co roku było 3 zł za kg za uprawę rośliny które dziecko z podstawówki jest w stanie wyhodować i wszystkie prace są zmechanizowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bi 58 Napisano 17 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2020 Pany sadzeniaki były drogie to i ziemniak nie będzie tani. Zresztą koszty idą w górę pracownik, maszyny nawoz a wy, że już tani będzie trzymać 30 zł za wora jak w tamtym roku dało się dało i kazdy wczesnego sprzedał. Jakby nie to, że ściągali do nas ziemniaki z Litwy Łotwy czy Niemiec cało zimę to mimo virusa każdy by sprzedał w dobry pieniarzkach ale szczęście rolnika jest nieszczęściem konsumenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 17 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2020 Tak jest Panowie trzymamy cenę po niżej 30 zl nie oddajemy wora!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xxxziem Napisano 18 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2020 Jaka cena młodego na łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mlody Napisano 18 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2020 Jaka cena na giełdach? Na oficjalnych stronach giełd od 3.5-5zł a jak jest w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arnold Napisano 19 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maja 2020 Jeszcze zobaczycie i wspomnicie co mówię,, żebyście się nie zdziwili jak ziemniaki będą jeszcze droższe jak w tamtym roku,, pogoda jest nie przewidywalna także ilość nasadzeń nic nie wróży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alfabeta Napisano 19 Maja 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maja 2020 Just now, Guest Arnold said: Jeszcze zobaczycie i wspomnicie co mówię,, żebyście się nie zdziwili jak ziemniaki będą jeszcze droższe jak w tamtym roku,, pogoda jest nie przewidywalna także ilość nasadzeń nic nie wróży. No chyba wszyscy chca wysoka cene ziemniaka. Oby potwierdzily sie twoje slowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi