Gość Kinzing Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 Leci w dół.. 1,80zł dają w goźlinie, z tym, że jeszcze termin płatności, a jak chce się od ręki z vat to 1,70 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mario Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 Ktoś coś sprzedaje? Jeśli tak to jak sytuacja cenowa? Ten Pan zaleca trzymać do..... jest doradcą i mówi że mamy w europie największe straty od 50 lat; Tu jest link http://www.freshplaza.de/artikel/10808/Zum-ersten-Mal-in-50-Jahren-hoher-Mangel-an-Äpfeln . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sebastian Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 Ten Pan zaleca trzymać do..... jest doradcą i mówi że mamy w europie największe straty od 50 lat; Tu jest link http://www.freshplaza.de/artikel/10808/Zum-ersten-Mal-in-50-Jahren-hoher-Mangel-an-Äpfeln . pozdrawiam Chyba zwariował. Słoneczko za długo już niektórym świeciło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 Wydaje mi sie że cena nie spadnie, a nawet jeśli to szybko wróci do aktualnego poziomu. Co Wy myślicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gs Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 W kilku grupach w okolicy Grójca od poniedziałku spróbują zbić ceny ale to zagrywka bo od połowy przyszłego tygodnia znów sporo zamówień jak ich przetrzymamy to cena nie spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość darek Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 po mojemu spadnie (nie jestem handlarzem żeby nie było ) wg mnie zdrożeć nie zdrożeje bo to jest nie mozliwe przy tym poziomie cenowym jedynie może spaść jak sie zmniejszy popyt. Czekam teraz na rekinów biznesu którzy obalą moją teorie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Egz Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 Też mam informację że próbują zbić ale zamówienia są duże jak ktoś się odda to pójdzie fala ale do tej pory zostali ci co mają głowę na karku i będą wiedzieć co zrobić skoro przez tydzień mogli zmienić cenę o 100% to znaczy że można płacić tylko po prostu po co przepłacać jak jeden przed drugim się biją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość . Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 Nie musimy od razu obalać Możemy po prostu podyskutować na poziomie. Z mojego punktu widzenia cena albo spadnie minimalnie albo utrzyma sie na poziomie ok 2zl/kg, dlaczego tak uwazam? Statystyki WAPA wskazywaly ze na 1 kwietnia br mielismy w chlodniach ok 580tys ton jablek a przy zejsciu miesiecznym ok 250tys ton wynikaloby ze na czerwiec zostanie ok 80tys ton jablek czyli na dobra sprawe jablek moze zabrknac juz 10 czerwca. A chwilowe obnizki cen spowodowane sa tym ze cena wzrosla bardzo szybko i tez bardzo duzo ludzi zdecydowalo sie na raz otworzyc komory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 Ludzie nie szykujcie. Cena spada. Propozycje to 1.65 . Musimy ich przetrzymać. Cena wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 dziś dzwoniłem cena 1,60 a było 1,75. Także już spadło troche. Towaru każdy ma jeszcze sporo z mojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 dziś dzwoniłem cena 1,60 a było 1,75. Także już spadło troche. Towaru każdy ma jeszcze sporo z mojej okolicyStala zasada cena rośnie wszyscy trzymają, cena spada wielu sprzedaje. Oto cała psychologia biznesu (i np giełdy papierów wartosciowych). Co robić? Słuchać tego co intuicja podpowiada. Ja trzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość www Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 jak ktoś liczy że mu wschód da za kilo 2,50 to niech sie puknie w czoło lepiej, zachłanny dwa razy traci. Czas pokaże. Cena była dobra można było wziąć dobry pieniadz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 Dobra cena była przez 3-4 dni. Ile można było tego sprzedać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Waldi Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 Cena była dobra i nadal jest w porównaniu z jesienią ale to wszystko zmowa cenowa grup brakuje im towaru to robiły sobie zebranie i ustalili co ma myć a reszta się dostosuje.chodź indywidualni kupcy nadal chcą kupować jabłko w cenie 1.70 i1.80 za idared pozdrawiam tych co wpadają w panikę i sprzedają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sadownik Napisano 18 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maja 2017 Sadownictwo to branża w której panuje ogromna patologia,zmowy cenowe i wszelkie spiski mające na celu zarobic kosztem chłopa, przez 9 miesiecy cena ponizej złotówki0.5-0.9 tydzień hossy i znowu w doł ludzie obudzcie sie sady wymarzniete duzo niższe zbiory, z jabłkami o tej porze zostali sami inteligentni i dobrzy gracze a wy sie dajecie mamic skupczykom. Nie dawac towaru i tyle nich jedzie do holandii albo gdzie chce i se kupi ściema i zmowa a najlepszy kwiat polskiego sadownictwa jest oszukiwany wezcie sie w garsc i zastanówcie. ceny 1.8 -2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jędrzej Napisano 19 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maja 2017 Co do wschodu to 3 lata temu bral po 2,20 to teraz tym bardziej weźmie kolo 2zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zawiedziony Napisano 19 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maja 2017 1,60 / 1,70 w tych granicach za czerwone, zalezy od odmiany, chyba sie skonczylo 2 zlote... za krotko byla ta cena, chuya sprzedalem, co to sa 4 samochody... kur wa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość asd Napisano 19 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maja 2017 nie stękaj, jakby było po 0,70 co byś zrobil ? ja uważam że i tak sezon zakończy się dobrze ale co niektórzy są tak zacietrzewieni że jak było 1,8 zl to kupcy dzwonili a ci mówili że nie chcą sprzedawac no to ich problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość widz Napisano 19 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maja 2017 Sadownictwo to branża w której panuje ogromna patologia,zmowy cenowe i wszelkie spiski mające na celu zarobic kosztem chłopa, przez 9 miesiecy cena ponizej złotówki0.5-0.9 tydzień hossy i znowu w doł ludzie obudzcie sie sady wymarzniete duzo niższe zbiory, z jabłkami o tej porze zostali sami inteligentni i dobrzy gracze a wy sie dajecie mamic skupczykom. Nie dawac towaru i tyle nich jedzie do holandii albo gdzie chce i se kupi ściema i zmowa a najlepszy kwiat polskiego sadownictwa jest oszukiwany wezcie sie w garsc i zastanówcie. ceny 1.8 -2.0 Człowieku zanim napiszesz dwa razy się zastanów. Do kogo pretensja wyrwij sad posiej zboże i nie jęcz Sady wymarznięte, skuposzczyki, Putin, zmowy cenowe i co tam jeszcze. Śmiać się chce jak się czyta takich ....... nie będę pisał obrażliwie choć ci się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość widz Napisano 19 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maja 2017 Nie musimy od razu obalać Możemy po prostu podyskutować na poziomie. Z mojego punktu widzenia cena albo spadnie minimalnie albo utrzyma sie na poziomie ok 2zl/kg, dlaczego tak uwazam? Statystyki WAPA wskazywaly ze na 1 kwietnia br mielismy w chlodniach ok 580tys ton jablek a przy zejsciu miesiecznym ok 250tys ton wynikaloby ze na czerwiec zostanie ok 80tys ton jablek czyli na dobra sprawe jablek moze zabrknac juz 10 czerwca. A chwilowe obnizki cen spowodowane sa tym ze cena wzrosla bardzo szybko i tez bardzo duzo ludzi zdecydowalo sie na raz otworzyc komory. Pogoda pomaga wszystko jest opóżnione, albo nie ma w cale to i jabłko będzie bardziej smakowało. Kto wie ???? Tylko czy poziom cenowy nie zniechęci kupujących skok cen o 100 % w tak krótkim czasie nie zachęca do zakupów. pożyjom uwidim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sławek Napisano 19 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maja 2017 jablko zanim trafi do klienta musi być pare razy podniesione przez kogoś, transport kosztuje, w cene wliczone jest to że jak sie połowa nie sprzeda z pólki w markecie bo ludziom ta trawa co produkujecie zwana jablkiem nie smakuje i trzeba bedzie wywalić to market nie może być stratny na tym biznesie. Najprosciej jest po załadowaniu tira mieć całą reszte gdzieś. Zacznijcie produkowac jabłko dobre w smaku a nie twarde byle co które ma być wytrzymałe na długie przechowywanie do maja kosztem smaku to bedziecie sprzedawać po te 2 złote słynne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 19 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maja 2017 Handel z powrotem się rozkręca, za idareda propozycja 1.9 do negocjacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość LULSX Napisano 19 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maja 2017 Handel z powrotem się rozkręca, za idareda propozycja 1.9 do negocjacji... Nie opowiadaj bzdur, za 1,65 + vat mozna kupic spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 19 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maja 2017 Mialem nagrac Ci rozmowę? 1.9 dostalem propozycje dzis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Seba Napisano 19 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maja 2017 1.9 plus vat czy już brutto? bo może kłócicie się o tą samą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi