Skocz do zawartości

Wczesne ziemniaki 2021

Ursus4062

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, Gość Janek napisał:

No na jarmarku stoja i waza po 1 kg.

W tamtym roku w maju miałem 240 ton w magazynie i się nie stresowałem a w tym mam się stresować? dobry kupiec dwa tygodnie i po robocie

1 godzinę temu, Gość Gosc napisał:

W tamtym roku w maju miałem 240 ton w magazynie i się nie stresowałem a w tym mam się stresować? dobry kupiec dwa tygodnie i po robocie

No to tak ale nie ze na jarmarku :) 

dzisiaj mialem wizyte pakowacza z firmy awe... kolo ostrowa wlkp. z oferta 70 gr po wymyciu to go grzecznie wyprosilem i mu powiedzialem ze jak bedzie mial lepsza oferte to zapraszam ponownie a zainteresowanie jest bardzo duze jak na ten miesiac.pozdrawiam

Gość Kpr 1974

Cena  ruszyła w górę bo wreszcie do kupcow dotarlo że ziemniaka wcale niema tak dużo a ładnego i zdrowego szczególnie a kto ma towar ekstra to za 50gr nie sprzeda. Wydaje mi się że to będzie sezon rekordowych cen ziemniaka, buraka ćwikłowego i kapusty białej.

Pakowalnie we wrzesniu płaciły za luz 0,50-0,60. Obecnie już 0,70-0,80 w zalezności jaki masz towar no to jest wzrost prawie o 50 % w ciągu 2 miesięcy,  a we woreczkach na giełdach ile podrożało ????? To jest śmiech oddawać za 6-7 zł worek.

W dniu 26.11.2021 o 23:29, Gość Kpr 1974 napisał:

Cena  ruszyła w górę bo wreszcie do kupcow dotarlo że ziemniaka wcale niema tak dużo a ładnego i zdrowego szczególnie a kto ma towar ekstra to za 50gr nie sprzeda. Wydaje mi się że to będzie sezon rekordowych cen ziemniaka, buraka ćwikłowego i kapusty białej.

Dzień dobry a jaka cena buraka czerwonego ktoś coś wie?

2 godziny temu, Gość Małorolny napisał:

Po nowym roku wszystko do góry, prąd 30%, nawozy również, nowe podatki. Także po nowym roku 20, a wiosną może i 25zl/15kg.

Ładnego towaru jak na lekarstwo...

Ładnego towaru jest dużo tylko każdy trzyma jak po nowym roku nie ruszy mocno eksport to będzie tak jak zawsze na jesień nie było a na wiosnę opór 

Gość HandelZagranica
5 godzin temu, Gość Małorolny napisał:

Po nowym roku wszystko do góry, prąd 30%, nawozy również, nowe podatki. Także po nowym roku 20, a wiosną może i 25zl/15kg.

Ładnego towaru jak na lekarstwo...

To będziemy importować, nie widzę problemu a ty sobie możesz wystawiać nawet 5 zł za kg tylko pamiętaj jeśli kupca nie stać to nie kupuje

Godzinę temu, Gość HandelZagranica napisał:

To będziemy importować, nie widzę problemu a ty sobie możesz wystawiać nawet 5 zł za kg tylko pamiętaj jeśli kupca nie stać to nie kupuje

Ciekawe dlaczego w tamtym roku nie byłeś taki mądry tylko żebrałeś żeby ci ktoś dał 3zł za worek nie martw się kupiec za darmo nie powiezie w przeciwieństwie do rolnika