Gość Das 87 Napisano 9 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2021 7 godzin temu, Gość Sieradz napisał: My Sieradz. Wsadziliśmy tydzień temu. Podwójne przykrycie. Ale mróz na dzisiaj i jutro mówią blisko -7. Aż strach co to będzie. Macie doświadczenie z takimi temperatura mi? Raz jak wsadziłem to w nocy przyszło-7 i nie były przykryte ale na szczęście nic się im nie stało. Nie wiem jak u Ciebie ale wtedy u mnie ziemia była sucha A ujemna temperatura była tylko jedną noc i A w dzien szybko rosła i był w dzien 14 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Opa opa Napisano 9 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2021 9 godzin temu, Gość Sieradz napisał: My Sieradz. Wsadziliśmy tydzień temu. Podwójne przykrycie. Ale mróz na dzisiaj i jutro mówią blisko -7. Aż strach co to będzie. Macie doświadczenie z takimi temperatura mi? Nic im nie bedzie , ja mialem nie przykryte bylo -9 i nic im nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiosna Napisano 10 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2021 W dniu 9.03.2021 o 08:49, Gość Opa opa napisał: Nic im nie bedzie , ja mialem nie przykryte bylo -9 i nic im nie bylo Pogoda sprzyja po 10 maja kopiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okolice Wrocka Napisano 10 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2021 43 minuty temu, Gość Wiosna napisał: Pogoda sprzyja po 10 maja kopiemy No bedzie kopanie bo ziemniaki juz sie ziemi złapaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olesnixa Napisano 10 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2021 3 godziny temu, Okolice Wrocka napisał: No bedzie kopanie bo ziemniaki juz sie ziemi złapaly Rosna ale na pryzmie te co tak ciezko sprzedac w tym roku .W mojej okolicy 4 - 5 zl woreczek 15 nie ma kto dac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karofle2021 Napisano 10 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2021 A jak tam Mazowsze okolice błonie Sochaczew kiedy zaczynacie sadzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wso Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 8 godzin temu, Gość Karofle2021 napisał: A jak tam Mazowsze okolice błonie Sochaczew kiedy zaczynacie sadzic? U nas już wszystko posadzone dwa razy tyle co w zeszłym roku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sylwia Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 2 godziny temu, Gość Wso napisał: U nas już wszystko posadzone dwa razy tyle co w zeszłym roku ! To jak wszedzie u Nas tez bialo od agrowloknin .Wszyscy x 2 w tym roku .Pogoda sprzyja plus 15 caly czas pod wlokninka .Teraz tylko deszczownia i kasa $$$$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 2 godziny temu, Gość Sylwia napisał: To jak wszedzie u Nas tez bialo od agrowloknin .Wszyscy x 2 w tym roku .Pogoda sprzyja plus 15 caly czas pod wlokninka .Teraz tylko deszczownia i kasa $$$$ Jaja sobie robicie. Gdzie w taką pogodę wsadzić. Kto nie wsadził w zeszłym tygodniu to prędko się nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 11 Marca 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 U mnie w okolicy dzisiaj sądzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 Godzinę temu, Ursus4062 napisał: U mnie w okolicy dzisiaj sądzą A dokładniej jaka okolica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 2 godziny temu, Ursus4062 napisał: U mnie w okolicy dzisiaj sądzą Sądzą chyba głupoty jak koło Krakowa było w nocy przez dwa dni po -6 mrozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 23 minuty temu, Gość Kra napisał: Sądzą chyba głupoty jak koło Krakowa było w nocy przez dwa dni po -6 mrozu Czekałem aż kolega ursus4062 się odezwie gdzie tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okolice Wrocka Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 6 godzin temu, Gość Sylwia napisał: To jak wszedzie u Nas tez bialo od agrowloknin .Wszyscy x 2 w tym roku .Pogoda sprzyja plus 15 caly czas pod wlokninka .Teraz tylko deszczownia i kasa $$$$ Pod włokninami caly czas 15 stopni??? Haha wez mnie nie rozsmieszaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 11 Marca 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 sadzą dokładnie tak samo jak to x2 jak w poprzednim roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lol Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 Jedni drugich podpuszczają i tak jak w zeszłym roku może być powtórka z przymrozków ! Posiejcie lepiej zboże i podpiszcie umowę na dostawę , bo są bardzo korzystne kontrakty i przynajmniej pewna kasa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PYRA Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 27 minut temu, Gość Lol napisał: Jedni drugich podpuszczają i tak jak w zeszłym roku może być powtórka z przymrozków ! Posiejcie lepiej zboże i podpiszcie umowę na dostawę , bo są bardzo korzystne kontrakty i przynajmniej pewna kasa . Mądre słowa. Na tym forum brak takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 40 minut temu, Gość Lol napisał: Jedni drugich podpuszczają i tak jak w zeszłym roku może być powtórka z przymrozków ! Posiejcie lepiej zboże i podpiszcie umowę na dostawę , bo są bardzo korzystne kontrakty i przynajmniej pewna kasa . Trzeba mieć areał bo przy 30 ha z dzierżawami to nie na szaleje. 30 swoich już jest inna rozmowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lol Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 9 minut temu, Konstantynopolitanczyk napisał: Trzeba mieć areał bo przy 30 ha z dzierżawami to nie na szaleje. 30 swoich już jest inna rozmowa Też racja , ale w obecnych czasach lepiej mieć " wróbla w garści niż gołębia na dachu " Też sadze ziemniaka , ale zmniejszam areał , bo kto to kupi jak ciągle gospodarkę blokują ? Gdyby na wczesnego rumuna nie ciągli , to by się jeszcze opłacało , a tak będzie jak co roku , że cena pikuje w dół . Szkoda nerwów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 I z tym masz rację coraz ciężej z tym ziemniakiem. W zeszłym sezonie miało się już wszystkie po sadzone które miały iść pod okrywę. W tym na szczęście udało się lekko ponad ha wsadzić ale to był ostatni moment, a na obecną chwilę nie zapowiada się to zbyt optymistycznie z pogodą. A na Rumunach pewnie pogoda i sada na calego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyra Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 20 minut temu, Konstantynopolitanczyk napisał: I z tym masz rację coraz ciężej z tym ziemniakiem. W zeszłym sezonie miało się już wszystkie po sadzone które miały iść pod okrywę. W tym na szczęście udało się lekko ponad ha wsadzić ale to był ostatni moment, a na obecną chwilę nie zapowiada się to zbyt optymistycznie z pogodą. A na Rumunach pewnie pogoda i sada na calego U Rumuna pogoda niewiele lepsza niż u nas także w maju jeszcze stary ziemniak może wrócić do łask przy takiej pogodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zima Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 47 minut temu, Konstantynopolitanczyk napisał: I z tym masz rację coraz ciężej z tym ziemniakiem. W zeszłym sezonie miało się już wszystkie po sadzone które miały iść pod okrywę. W tym na szczęście udało się lekko ponad ha wsadzić ale to był ostatni moment, a na obecną chwilę nie zapowiada się to zbyt optymistycznie z pogodą. A na Rumunach pewnie pogoda i sada na calego Jak tak dalej będzie z powodom to w czerwcu będą żreć tego ziemniaka co się w maju do rowu wywiezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 12 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marca 2021 W dniu 10.03.2021 o 23:24, Gość Karofle2021 napisał: A jak tam Mazowsze okolice błonie Sochaczew kiedy zaczynacie sadzic? Na razie nie sadzimy mokro i zimno u nas. A włòkniy to są na cebuli albo porach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 12 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marca 2021 Połowa Rumuni to jeszcze pod śniegiem leży , tam zima jeszcze pewniejsza jak u nas . Może tak być w czerwcu że ze śmietnika będziemy jedzenie wyciągać , tym bardziej że sieci zbijają nam ceny do dna a to jeszcze bardziej motywuje by wyrzucać pełnowartościowe jedzenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lol Napisano 12 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marca 2021 Godzinę temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Połowa Rumuni to jeszcze pod śniegiem leży , tam zima jeszcze pewniejsza jak u nas . Może tak być w czerwcu że ze śmietnika będziemy jedzenie wyciągać , tym bardziej że sieci zbijają nam ceny do dna a to jeszcze bardziej motywuje by wyrzucać pełnowartościowe jedzenie . Możliwe , ale chyba w górach . Tam nie jest jak u nas , że jak wiosna nadchodzi to w całym kraju , tam są różne rejony cieplejsze i zimniejsze . Nie wiem w jakich regionach uprawia się tam ziemniaki , ale może ty coś podpowiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi