Gość Univer Napisano 12 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marca 2021 Bukareszt w środę spadło 12 cm śniegu, wczoraj jeszcze leżał. Temperatura w dzień do 3 stopni, nocami cały tydzień było poniżej 0, najmniej wczoraj rano -5 stopni. Bardziej na północ w Cluż Napoce było -8 stopni. Są to sprawdzone dane. Także i tam jest nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 12 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marca 2021 Ale może być jak gość lol powiedział. Na pogoda interia każdy może sobie pogodę w większych miastach sprawdzić. Nie wiadomo jak jest w cieplejszych regionach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 13 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marca 2021 Kraków ostro ruszył na pola.. ziemniaki, kapusty.. ruch na polach i latające multiplaty z rozsada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Simba Napisano 13 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marca 2021 39 minut temu, Konstantynopolitanczyk napisał: Kraków ostro ruszył na pola.. ziemniaki, kapusty.. ruch na polach i latające multiplaty z rozsada Ruch jest ale powietrza , wszedzie mokro jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 13 Marca 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marca 2021 Konstantynopolitańczyk skąd ty jesteś dokładnie? Ja okolice karnów, czulice i u mnie dzisiaj kilku sadzi włącznie ze mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wczesnepyrk2112 Napisano 14 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marca 2021 No chyba w tym tygodniu juz sie cos zacznie dziać na polach pogoda sie robi owieje pola . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 15 Marca 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marca 2021 Mikołaje krzysztoforzyckie sądzą na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 15 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marca 2021 16 minut temu, Ursus4062 napisał: Mikołaje krzysztoforzyckie sądzą na całego Co się dziwisz chcą zdążyć przed 18 minut temu, Ursus4062 napisał: Mikołaje krzysztoforzyckie sądzą na całego Co się dziwisz chcą zdążyć przed zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 15 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marca 2021 Na Sieradzu w tym roku spokojnie nikt się nie rwie bo naprawdę nie ma do czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lol Napisano 15 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marca 2021 28 minut temu, Sieradzak napisał: Na Sieradzu w tym roku spokojnie nikt się nie rwie bo naprawdę nie ma do czego. Czyżby Sieradz wreszcie zmądrzał ? Chłopy pewnie siadły przy stole i przekalkulowały bilans zysków i strat , to tylko u nas Krakowiaki nadal szaleją i żyją mottem " no risk no fun " ale w maju jak przymrozki przyjdą , to będą trzepać portkami i latać po nocy i okrywać ten cenny towar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kierowca Napisano 15 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marca 2021 W rumuni wsadzone jak nigdy .Towaru im nie braknie bedzie co wozic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 16 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marca 2021 16 godzin temu, Gość Kierowca napisał: W rumuni wsadzone jak nigdy .Towaru im nie braknie bedzie co wozic Nie będziesz miał po co wozić bo krajowy będzie 3 zł worek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik M Napisano 19 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2021 Zasadżcie nawet dwa razy więcej, paliwo i wszystko inne tylko nie ziemniaki drożeje. Będziecie znowu się prosić, żeby ktoś od was kupił po 3zł za worek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 19 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2021 56 minut temu, Gość Rolnik M napisał: Zasadżcie nawet dwa razy więcej, paliwo i wszystko inne tylko nie ziemniaki drożeje. Będziecie znowu się prosić, żeby ktoś od was kupił po 3zł za worek. Muszę cię poprawić ponieważ na Skalbmierzu można kupić żółtego po 1,5-2 zł worek 15 kg Współczuję tym ludziom którzy w tamtym roku orali zboże i sadzili ziemniaki , to był strzał w kolano ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tka Napisano 19 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2021 32 minuty temu, Gość Master napisał: Muszę cię poprawić ponieważ na Skalbmierzu można kupić żółtego po 1,5-2 zł worek 15 kg Współczuję tym ludziom którzy w tamtym roku orali zboże i sadzili ziemniaki , to był strzał w kolano ! Całe to TKA to półgłówki w Krakowie na gieldzie jak ich niema ceny 50% w górę to są chłopy granatem od pługa oderwane więc niema się co dziwić ze sprzedają ziemniaki po 1,5 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 19 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2021 Cała Rumunia przez kilka następnych nocy mrozy do kilkunastu stopni . Oj będziemy ich w tym roku mieli na naszym garnuszku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 19 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) 8 godzin temu, Gość Tka napisał: Całe to TKA to półgłówki w Krakowie na gieldzie jak ich niema ceny 50% w górę to są chłopy granatem od pługa oderwane więc niema się co dziwić ze sprzedają ziemniaki po 1,5 zeta No przecież w pole trzeba jechać to ... za darmo będą oddawać żeby się pozbyć Edytowane 19 Marca 2021 przez IGRiT Usunięto inwektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 19 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2021 1 godzinę temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Cała Rumunia przez kilka następnych nocy mrozy do kilkunastu stopni . Oj będziemy ich w tym roku mieli na naszym garnuszku . Gdzie tak pisze ? Sprawdzałem na tej stronie co zdjęcie podesłałeś https://www.weatheronline.pl i na najbliższe 5 dni w Rumunii w nocy temperatury na plusie więc nie wiem co masz za info ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc taki mamy klimat Napisano 19 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2021 1 godzinę temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Cała Rumunia przez kilka następnych nocy mrozy do kilkunastu stopni . Oj będziemy ich w tym roku mieli na naszym garnuszku . Ten niskie temperatury to w paśmie Gór Karpat. Zapewniam, że w górach rumunscy producenci ziemniaka nie posadzili. I z tym garnuszkiem to może być odwrotnie. Przykra mentalność..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 19 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2021 2 godziny temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Cała Rumunia przez kilka następnych nocy mrozy do kilkunastu stopni . Oj będziemy ich w tym roku mieli na naszym garnuszku . Przykro mi ale niestety się mylisz. Sprawdziłem właśnie w wiarygodnym zródle i w rejonie zwłaszcza gdzie sądzą ziemniaka na nasz rynek temperatury nocne minimum 5 na plusie na najbliższe kilka dni. Tak że nie ma co się łudzić że będzie tak pięknie, bo wyjdzie zawsze i tak jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okolice Wrocka Napisano 19 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2021 8 minut temu, Konstantynopolitanczyk napisał: Przykro mi ale niestety się mylisz. Sprawdziłem właśnie w wiarygodnym zródle i w rejonie zwłaszcza gdzie sądzą ziemniaka na nasz rynek temperatury nocne minimum 5 na plusie na najbliższe kilka dni. Tak że nie ma co się łudzić że będzie tak pięknie, bo wyjdzie zawsze i tak jak zwykle W ktorym to rejonie sadza na nasz rynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość taki mamy klimat Napisano 19 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2021 8 minut temu, Okolice Wrocka napisał: W ktorym to rejonie sadza na nasz rynek? I są już nawet chętni do importu... co?gdzie? jak.?.. im większy producent ziemniaka w PL tym wiecej Rumunskiego pyra sprzeda za polaka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Polak Napisano 19 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2021 A tak wgl to sadzil ktos juz z tu obecnych ? Sam sadze 18 pod wloknine ale jeszcze pola nie widzialem w tym roku nie mam juz ochoty bo kasa z tego coraz mniejsza przez rumuna a zbyt coraz gorszy .Nie ma konkretnej kasy na tym , sadze bo wlokniny jeszcze mam w miare ale jak sie podra to tyle , dosc sie orobilem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość maciek Napisano 20 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marca 2021 ziemniaki pod okryciem mróz -7 sieradz nie wiem czy nie zmarzły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pogodyn Napisano 20 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marca 2021 Dziś o 4 wracałem z Warszawy całą drogę termometr pokazywał na zmianę -5 - 6 pod Wieluniem było już -7.5 nie wiem jak wy ale ja jeszcze nie sadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi