Gość dojenie x 2 Napisano 7 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2022 5 godzin temu, Gość Dojenie napisał: Możliwe że tak jest, nie wiem, zawsze można 'wziąć paszport na przechowanie' 500 to bym za uja nie zapłacił za jedną osobę ale niektórzy muszą zebrać bo co sumsiad powie Nic nie weźmiesz na przechowanie bo to niezgodne z prawem Szoszoni to wiedza i nie dasz paszportu to za chwilę masz milicję napodwórku Z pewnością tak jest bo już 2 moich kolegów tak zapłaciło a ludzie zniknęli Ty nie zapłacisz ja nie zapłacę ...znam takiego co 1000 zapłacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mariusz Napisano 7 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2022 Śmiać mi się chce z tej dyskusji o ludziach. Zatrudniam Ukraine od 1995 roku i co roku ten sam problem. Od 15 sierpnia do połowy września zawsze był problem z ludźmi. A stawki to przebija o tej porze Polak A nie Ukrainiec. Bo Polak jeden przez drugiego podnosi stawki o tej porze. Chocbyscie dali im 30 to i tak poczekajcie aż skończą kartoszki kopać. Ja mam zamówioną ekipę, połowa stałej. 15 zl im się udało wynegocjować i trudno. Zapłacę tyle. Za dobra pracę i minimum 6 skrzyń na głowę na dzień. To i tak więcej niż płacą minimalną w Polsce A gdzie mieszkanie i media? Większość Polaków tak nie zarabia, a co dopiero Ukraińcy. A gdzie do tego dojazd do pracy? Polakowi ktoś za to płaci? Jeszcze worek ziemniaków itp. Spokojnie im wyjdzie na reke po podliczeniu wszysfkiego z 5500 tysiaca. Nie siejcie paniki bo sami za to płacicie potem. Ludzie będą jak zawsze, po 15 września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 7 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2022 Godzinę temu, Gość Mariusz napisał: Śmiać mi się chce z tej dyskusji o ludziach. Zatrudniam Ukraine od 1995 roku i co roku ten sam problem. Od 15 sierpnia do połowy września zawsze był problem z ludźmi. A stawki to przebija o tej porze Polak A nie Ukrainiec. Bo Polak jeden przez drugiego podnosi stawki o tej porze. Chocbyscie dali im 30 to i tak poczekajcie aż skończą kartoszki kopać. Ja mam zamówioną ekipę, połowa stałej. 15 zl im się udało wynegocjować i trudno. Zapłacę tyle. Za dobra pracę i minimum 6 skrzyń na głowę na dzień. To i tak więcej niż płacą minimalną w Polsce A gdzie mieszkanie i media? Większość Polaków tak nie zarabia, a co dopiero Ukraińcy. A gdzie do tego dojazd do pracy? Polakowi ktoś za to płaci? Jeszcze worek ziemniaków itp. Spokojnie im wyjdzie na reke po podliczeniu wszysfkiego z 5500 tysiaca. Nie siejcie paniki bo sami za to płacicie potem. Ludzie będą jak zawsze, po 15 września Odezwij się po 15 września. Zobaczymy czy będzie tak jak mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 7 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2022 2 godziny temu, Gość Mariusz napisał: Śmiać mi się chce z tej dyskusji o ludziach. Zatrudniam Ukraine od 1995 roku i co roku ten sam problem. Od 15 sierpnia do połowy września zawsze był problem z ludźmi. A stawki to przebija o tej porze Polak A nie Ukrainiec. Bo Polak jeden przez drugiego podnosi stawki o tej porze. Chocbyscie dali im 30 to i tak poczekajcie aż skończą kartoszki kopać. Ja mam zamówioną ekipę, połowa stałej. 15 zl im się udało wynegocjować i trudno. Zapłacę tyle. Za dobra pracę i minimum 6 skrzyń na głowę na dzień. To i tak więcej niż płacą minimalną w Polsce A gdzie mieszkanie i media? Większość Polaków tak nie zarabia, a co dopiero Ukraińcy. A gdzie do tego dojazd do pracy? Polakowi ktoś za to płaci? Jeszcze worek ziemniaków itp. Spokojnie im wyjdzie na reke po podliczeniu wszysfkiego z 5500 tysiaca. Nie siejcie paniki bo sami za to płacicie potem. Ludzie będą jak zawsze, po 15 września U mnie pod Warka za 14 zł zrywają po 8 skrzyń na głowę na dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dojenie Napisano 7 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2022 6 hours ago, Guest dojenie x 2 said: Nic nie weźmiesz na przechowanie bo to niezgodne z prawem Szoszoni to wiedza i nie dasz paszportu to za chwilę masz milicję napodwórku Z pewnością tak jest bo już 2 moich kolegów tak zapłaciło a ludzie zniknęli Ty nie zapłacisz ja nie zapłacę ...znam takiego co 1000 zapłacił Jak obie strony nie mają z tym problemu to wszystko git, jak ktoś ma to coś śmierdzi i rano ludzi nie ma 51 minutes ago, Guest Marek said: U mnie pod Warka za 14 zł zrywają po 8 skrzyń na głowę na dzień Ja słyszałem że niektórzy tam rwą za kilo ziemniaków i 3 jabłka na dzień i po 15 skrzyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dojenie x2 Napisano 7 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2022 Godzinę temu, Gość Dojenie napisał: Jak obie strony nie mają z tym problemu to wszystko git, jak ktoś ma to coś śmierdzi i rano ludzi nie ma Ja słyszałem że niektórzy tam rwą za kilo ziemniaków i 3 jabłka na dzień i po 15 skrzyń To niezgodne z prawem więc nie jest git Słyszałem,że szoszoni nawet zaczęli dopłacać żeby zrywać jabłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ernest Napisano 7 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2022 Ile więcej jabłek macie w tym roku w porównaniu do zeszłego?? U mnie jakieś 10-15% więcej Starczy wam skrzyń??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dojenie Napisano 7 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2022 5 hours ago, Guest dojenie x2 said: To niezgodne z prawem więc nie jest git Słyszałem,że szoszoni nawet zaczęli dopłacać żeby zrywać jabłka Codziennie albo prawie codziennie łamiesz prawo i żyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szkółkarz Napisano 8 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Września 2022 Tanie drzewka będą w tym roku Ile sadzicie ???jakie odmiany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość trza sadzic bo jest cena Napisano 8 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Września 2022 5 hours ago, Guest szkółkarz said: Tanie drzewka będą w tym roku Ile sadzicie ???jakie odmiany??? ile sie da, gala szniko fiko, goldenior, red capik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ernest Napisano 8 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Września 2022 4 godziny temu, Gość trza sadzic bo jest cena napisał: ile sie da, gala szniko fiko, goldenior, red capik I słusznie Dobrych jabłek nigdy za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janusz Napisano 9 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Września 2022 12 godzin temu, Gość trza sadzic bo jest cena napisał: ile sie da, gala szniko fiko, goldenior, red capik Jakaś kwaterka na pewno będzie gali TargField , min 4000 szt na ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sandomierz Napisano 9 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Września 2022 W dniu 7.09.2022 o 22:07, Gość Ernest napisał: Ile więcej jabłek macie w tym roku w porównaniu do zeszłego?? U mnie jakieś 10-15% więcej Starczy wam skrzyń??? Za półtora miesiąca się dowiemy. Ja raczej obstawiam, że będzie zaskoczenie na minus, bo rozmiar jabłek przy tej suszy i upałach będzie daleki od ubiegłorocznego. Ilość sztuk na drzewie nie przełoży się na plon na który każdy liczy. Btw, Co się zadziało u Ciebie w zeszłym sezonie? Rok temu były lepsze warunki na kręcenie rekordów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Assfg Napisano 9 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Września 2022 1 hour ago, Guest Sandomierz said: Za półtora miesiąca się dowiemy. Ja raczej obstawiam, że będzie zaskoczenie na minus, bo rozmiar jabłek przy tej suszy i upałach będzie daleki od ubiegłorocznego. Ilość sztuk na drzewie nie przełoży się na plon na który każdy liczy. Btw, Co się zadziało u Ciebie w zeszłym sezonie? Rok temu były lepsze warunki na kręcenie rekordów. Teraz to większość ma nawodnienie więc nie wiem czy to jakoś znacząco wpłynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ernest Napisano 9 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Września 2022 5 godzin temu, Gość Sandomierz napisał: Za półtora miesiąca się dowiemy. Ja raczej obstawiam, że będzie zaskoczenie na minus, bo rozmiar jabłek przy tej suszy i upałach będzie daleki od ubiegłorocznego. Ilość sztuk na drzewie nie przełoży się na plon na który każdy liczy. Btw, Co się zadziało u Ciebie w zeszłym sezonie? Rok temu były lepsze warunki na kręcenie rekordów. W zeszłym roku lekko powyżej Moze średnia jest u mnie wyższa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sandomierz Napisano 9 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Września 2022 7 godzin temu, Gość Assfg napisał: Teraz to większość ma nawodnienie więc nie wiem czy to jakoś znacząco wpłynie Większość nawodnienia i tak nie jest w stanie zastąpić deszczu... Na zachodzie jest odbicie upałów w plonach, tak samo będzie u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość analityk Ernest Napisano 9 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Września 2022 5 godzin temu, Gość Sandomierz napisał: Większość nawodnienia i tak nie jest w stanie zastąpić deszczu... Na zachodzie jest odbicie upałów w plonach, tak samo będzie u nas. Zabraknie Susza,mszyca,parch,zgnojone sady Znowu przybranie w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 6.5 zeta Napisano 10 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2022 9 hours ago, Guest analityk Ernest said: Zabraknie Susza,mszyca,parch,zgnojone sady Znowu przybranie w czerwcu Nie zapominaj o gradzie i potężnych przymrozkach które miały miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość analityk Ernest Napisano 10 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2022 3 godziny temu, Gość 6.5 zeta napisał: Nie zapominaj o gradzie i potężnych przymrozkach które miały miejsce O to to Widzę,że kolega mocno w temacie strat Na zachodzie słońce oparzyło,susza poprawiła, do tego grady Węgier z Rumunem ugotowani USA mniej O 15,% Chiny 1/3 mniej Ten rok jest nasz Przybraknie jak byk Pewne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Statystyk Napisano 10 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2022 3 godziny temu, Gość analityk Ernest napisał: O to to Widzę,że kolega mocno w temacie strat Na zachodzie słońce oparzyło,susza poprawiła, do tego grady Węgier z Rumunem ugotowani USA mniej O 15,% Chiny 1/3 mniej Ten rok jest nasz Przybraknie jak byk Pewne info Mądrego, aż miło poczytać. Dlatego sadzimy i nie śpimy, bo inni wejdą na nasze miejsce. A te bajki wapa to wyssane z palca. Kupcy już panikę na siłę robią i kupują galę za 1 zł. A wiadomo, że gala w tym roku będzie ponad 6 zł. Cierpliwi będą wynagrodzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 10 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2022 Nie łudźcie się że jabłko zapłaci. Brak rynków zbytu, a koszt przechowania zje zysk. Osobiście RWE na przemysł za koleją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 6.5 zeta Napisano 10 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2022 3 hours ago, Guest Kamil said: Nie łudźcie się że jabłko zapłaci. Brak rynków zbytu, a koszt przechowania zje zysk. Osobiście RWE na przemysł za koleją. Piotrek chyba cie przekupił i takie głupoty gadasz, ładnego jabłka jest mało... cierpliwi zostaną wynagrodzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenon Napisano 10 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2022 4 godziny temu, Gość Kamil napisał: Nie łudźcie się że jabłko zapłaci. Brak rynków zbytu, a koszt przechowania zje zysk. Osobiście RWE na przemysł za koleją. Poczekaj jeszcze trochę to samo spadnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł z marianowa Napisano 11 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Września 2022 13 godzin temu, Gość 6.5 zeta napisał: Piotrek chyba cie przekupił i takie głupoty gadasz, ładnego jabłka jest mało... cierpliwi zostaną wynagrodzeni Prawdę rzekles Ładnego towarku nie ma i nikt tanio skóry nie sprzeda Musi być 2 zł bo koszta wzrosly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ernest Napisano 11 Września 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Września 2022 16 godzin temu, Gość Statystyk napisał: Mądrego, aż miło poczytać. Dlatego sadzimy i nie śpimy, bo inni wejdą na nasze miejsce. A te bajki wapa to wyssane z palca. Kupcy już panikę na siłę robią i kupują galę za 1 zł. A wiadomo, że gala w tym roku będzie ponad 6 zł. Cierpliwi będą wynagrodzeni. Oczywiście,że będzie jak mówisz Od wiosny wiadomo o strasznych przymrozkach i niskiej produkcji choć moim zdaniem 4,7-5 mlnbobtowaru wszędzie po oporze Cierpliwie trzeba czekać na cenę i wszystko chłodzić Nagroda będzie rachunek za prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi