Gość Hand. Napisano 29 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2023 Godzinę temu, Gość Roman napisał: To jak przewożą cebule ludzie z Grójca z tego kazachstanu? Pewnie nie przywożą. Tylko tzw. Propaganda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 29 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2023 A niby którędy ta cebula miałaby jechać? Przez Ukrainę czy przez Rosję? To pytanie do Romama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 29 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2023 "Cebula z Kazachstanu" to tak naprawdę cebula z polodnia okupowanej Ukrainy która musi jechać przez ruskich, białoruskich do polskich sortowni a z tąd ponownie na Ukraine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 31 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2023 Na Zjazdowej już 45zł za 15kg płacą , a tu teraz mówią że cebuli w skali globalnej jest tak mało że cebula będzie droższa od trufli bo na razie jest droższa od mięsa i to nie wszędzie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obojętny Napisano 31 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2023 właśnie dzisiaj odebrałem Egipt po 2,20 w workach 10. przyjechał pod rampę. jakość bez zarzutu.Nie zależy mi na zwyżkach. czy obniżce. Tyle płaciłem przy 1 aucie.wedłyg mnie będzie spora przecena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mercedes Napisano 31 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2023 7 godzin temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Na Zjazdowej już 45zł za 15kg płacą , a tu teraz mówią że cebuli w skali globalnej jest tak mało że cebula będzie droższa od trufli bo na razie jest droższa od mięsa i to nie wszędzie !!! Ale ty pier**lisz glupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 31 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2023 8 godzin temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Na Zjazdowej już 45zł za 15kg płacą , a tu teraz mówią że cebuli w skali globalnej jest tak mało że cebula będzie droższa od trufli bo na razie jest droższa od mięsa i to nie wszędzie !!! Sami się nakręcacie jeden drugiego nakręca i tak ma to działać właśnie a już szczypior rośnie.....cebuli na rynku jest tylko jeszcze przechowalnie i o zgrozo szopy i kopce pozamykane,przy tych anomaliach pogodowych czekać aż zacznie pływać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 31 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2023 Tylko żebyś się nie zdziwił jak Ci co przechowali cebule i zaczną ja w kwietniu sprzedawać będą pływali ale w luksusach.... Cebula na dziś to towar deficytowy i nie zmieni się to aż do czerwca gdy będą zimowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 31 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2023 Narazie widzę bardzo dużą anomalie, większość ogłoszeń w kategorii cebula jest zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 1 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2023 14 godzin temu, Gość obojętny napisał: właśnie dzisiaj odebrałem Egipt po 2,20 w workach 10. przyjechał pod rampę. jakość bez zarzutu.Nie zależy mi na zwyżkach. czy obniżce. Tyle płaciłem przy 1 aucie.wedłyg mnie będzie spora przecena Do obojetnego. No pewnie napisać to Ty możesz wszystko. Miała być z Kazachstanu Holandii nie wiadomo skąd . Teraz Egipt wszedł na tapetę. Zawali cały świat. Hahaha.Zamiast wspierać polskiego rolnika to co tylko zdolowac. Myślę że Ty wcale nie jesteś OBOJĘTNY. JESTEŚ PO PROSTU HANDLARZEM KTÓREMU ZALEŻY NA OGROMNYM ZYSKU. BO TO TY MASZ MIEĆ BIZNES A NIE ROLNIK. ROLNIK MA TYLKO ROBIĆ NA TAKICH. PRZECZYTAJ SOBIE ARTYKUŁ NA IGRIT. I WIELE INNYCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 1 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2023 W Polsce jest cebula najtańsza w całej Europie i Azji i Egipt wysyła tu gdzie najtaniej ??????? To oni liczyć nie potrafią ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolas Napisano 1 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2023 Jestem atakowany przez obieraczy którzy chcą przejąć cała cebule prosto z pryzmy, a zaznaczam że nie oglaszam żadnej sprzedaży łuski, także ktoś chce Panowie zbić właścicieli z tropu, obieram niewielkie ilości tygodniowo a dzisiaj zarzadalem 30gr podwyżki na kg, rzucone w żarcie a faktycznie ja dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebul Napisano 1 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2023 5 godzin temu, Gość Rolnik z centrum napisał: W Polsce jest cebula najtańsza w całej Europie i Azji i Egipt wysyła tu gdzie najtaniej ??????? To oni liczyć nie potrafią ?????? W Polsce jest najdroższa w całej Europie, 3 tyg temu przyszła z Niemiec ładna do obierania po koszu za 1.60 tu na miejscu, to rolnik niemiecki dostał 1.10 reszta to transport, a u nas w tym czasie trzeba było już płacić rolnikowi 1.60-1.80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Igriciarz Napisano 1 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2023 2 godziny temu, Gość Rolas napisał: Jestem atakowany przez obieraczy którzy chcą przejąć cała cebule prosto z pryzmy, a zaznaczam że nie oglaszam żadnej sprzedaży łuski, także ktoś chce Panowie zbić właścicieli z tropu, obieram niewielkie ilości tygodniowo a dzisiaj zarzadalem 30gr podwyżki na kg, rzucone w żarcie a faktycznie ja dostałem Jak miałeś 2.80 to ci 3.10 dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent 4 pokolenie Napisano 1 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2023 34 minuty temu, Gość Cebul napisał: W Polsce jest najdroższa w całej Europie, 3 tyg temu przyszła z Niemiec ładna do obierania po koszu za 1.60 tu na miejscu, to rolnik niemiecki dostał 1.10 reszta to transport, a u nas w tym czasie trzeba było już płacić rolnikowi 1.60-1.80 3 tygodnie temu? Dzisiaj też przywiozą w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cukier Napisano 1 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2023 Godzinę temu, Gość Cebul napisał: W Polsce jest najdroższa w całej Europie, 3 tyg temu przyszła z Niemiec ładna do obierania po koszu za 1.60 tu na miejscu, to rolnik niemiecki dostał 1.10 reszta to transport, a u nas w tym czasie trzeba było już płacić rolnikowi 1.60-1.80 To czemu teraz nie ściągają hurtowo tej cebuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnikoski Napisano 1 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2023 1 godzinę temu, Gość Cebul napisał: W Polsce jest najdroższa w całej Europie, 3 tyg temu przyszła z Niemiec ładna do obierania po koszu za 1.60 tu na miejscu, to rolnik niemiecki dostał 1.10 reszta to transport, a u nas w tym czasie trzeba było już płacić rolnikowi 1.60-1.80k Kolego, polecam kupić tam ile się da. Sprzedasz tu po 2zl bez problemu i parę tysięcy na aucie bez roboty zarobisz . Nie pomyślałeś?? A Ty pomyślałeś tylko nie ma cebuli za 1.6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 1 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2023 16 minut temu, Gość Rolnikoski napisał: Kolego, polecam kupić tam ile się da. Sprzedasz tu po 2zl bez problemu i parę tysięcy na aucie bez roboty zarobisz . Nie pomyślałeś?? A Ty pomyślałeś tylko nie ma cebuli za 1.6? Szach mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sos Napisano 1 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2023 obieranie maszynowe się jeszcze opłaca? ktoś się wypowie? duże firmy w regionie kuj-pom korzystają z obieraczek czy tylko ludzie im obierają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jurek Napisano 1 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2023 19 minut temu, Gość sos napisał: obieranie maszynowe się jeszcze opłaca? ktoś się wypowie? duże firmy w regionie kuj-pom korzystają z obieraczek czy tylko ludzie im obierają? Najtwardsi obieracze w kuj - pom właśnie stopują obieranie bo brakuje towaru w odpowiedniej cenie, żeby go teraz obrać za 3,00 zł i zarobić parę groszy. Chłodnie dają nie proporcjonalne podwyżki do podwyżek cebuli w łusce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebul Napisano 1 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2023 31 minut temu, Gość Rolnikoski napisał: Kolego, polecam kupić tam ile się da. Sprzedasz tu po 2zl bez problemu i parę tysięcy na aucie bez roboty zarobisz . Nie pomyślałeś?? A Ty pomyślałeś tylko nie ma cebuli za 1.6? Kolego kupiłem wtedy ile się dało, napisałem że 3 tyg temu a nie teraz, teraz w ogóle nie dostępna taka albo po 2.20 więc o co wam chodzi po te uszczypliwości?! Podaje tu fakty i obiektywnie oceniam w Polsce jest najdroższa, obecnie na obieranie sobie życzą rolnicy 2.2, z Holandii pryzma około 2.30 na miejscu, więc tam mniej rolnik dostaje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cenowy Napisano 2 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2023 Myśle ze każdy chce zarobić, a w tym roku zarobi ten co ma cebule!! Podnosić ceny, nie dawać się zastraszać opowieściami że ze świata nas zaleje! 45 zł worek na broniszach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jan Napisano 2 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2023 to dlaczego nikt nie sprowadza tej cebuli po 2,3 z Holandii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 2 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2023 50 minut temu, Gość jan napisał: to dlaczego nikt nie sprowadza tej cebuli po 2,3 z Holandii ? Bo nie ma cebuli. Cebuli są braki na calym świecie. Nawet gdyby gdzies się coś urodzlo teraz nagle to nie zalagodzi ogromnych potrzeb. Wpisy typu jedzie z takiego czy innego kraju śmieszne I bardzo cienkie. Działania na zbijanie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 2 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2023 Holandia Niemcy co będą robiły prezenty polskim handlarzom. Egipt też? Pewnie tak samo jak straszono nas Kazachstsmem. Wszscy mają dla polskich handlarzy żeby tylko oni mieli zysk.Cztyjcie artykuły co się dzieje na rynku światowym europejskim z cebulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi