Gość gosc kkk Napisano 24 Kwietnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia 2019 4 ha wyciete do zera. a wzeszla 90 procent masakra ta pogoda wykonczy nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 24 Kwietnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Gość gosc kkk napisał: 4 ha wyciete do zera. a wzeszla 90 procent masakra ta pogoda wykonczy nas Mi w ubiegłym roku wycielo i odbila byla w fazie flagi i z ziemi puscila liśc wlasciwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc kkk Napisano 25 Kwietnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwietnia 2019 odbilo sie mocno na plonie czy wyrownala sie? mi scielo ja fazie zgietego kolanka. przesiewac troche pozno juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 25 Kwietnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwietnia 2019 3 godziny temu, Gość gosc kkk napisał: odbilo sie mocno na plonie czy wyrownala sie? mi scielo ja fazie zgietego kolanka. przesiewac troche pozno juz? Nie bylo takiej obsady bo miejscami ja zawialo z 5cm warstwa piachu ,ale porosla grubsza co do plonu to nie wiem ogolnie mialem ok 40 t z ha a wywiane mialem ok 1/3 pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mati3664 Napisano 27 Kwietnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwietnia 2019 Witam podpowie ktoś jaki to rdest?czym go zwalczyć w cebuli? cebula w fazie flagi .Starane da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość co tam w cebuli ??? Napisano 6 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2019 co tam w cebuli slychac ? cos cisza tutaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebula cebula Napisano 6 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2019 No co ma być z kim nie rozmawiam to każdy to cebula marchew wycieta bądź wschody krytyka no i te przyrosty cebuli i jej regeneracja słabo idzie zbyt zimno ciężko idzie ta wiosna 6 godzin temu, Gość co tam w cebuli ??? napisał: co tam w cebuli slychac ? cos cisza tutaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 6 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2019 51 minut temu, Gość Cebula cebula napisał: No co ma być z kim nie rozmawiam to każdy to cebula marchew wycieta bądź wschody krytyka no i te przyrosty cebuli i jej regeneracja słabo idzie zbyt zimno ciężko idzie ta wiosna W jakim rejonie jest wycieta ?? I sa slabe wschody? Jak chcesz moge wstawic zdjecie mojej pietruszki i cebuli jakie to słabe wschody sa na kujawach dodam tylko ze tak dobrych nie miałem juz dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beowulf87 Napisano 6 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2019 To kolego wstaw, pod lipnem wschody tylko na razie Hiszpanek wyglądają ok, rizburgi na razie kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 7 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2019 Centrum też wschody tragedia , szachownica na polach w cebuli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubertus Napisano 7 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2019 Środa Wielkopolska wschody niemal stuprocentowe. Gorzej z rozwojem, musi się zrobić ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 7 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2019 12 godzin temu, beowulf87 napisał: To kolego wstaw, pod lipnem wschody tylko na razie Hiszpanek wyglądają ok, rizburgi na razie kiepsko 00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2019 W okolicy Środy jest tak na prawdę bardzo różnie. Plantacje siane do końca marca mają niezłe wschody. Zwłaszcza na dobrych stanowiskach. Te siane później, zwłaszcza po 5 kwietnia to już różnie. Niektóre takie plantacje były podlewane nawet po 3 razy. Efekty różne. Te późno siane i nie podlewane najczęściej poniżej 50 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebula cebula Napisano 7 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2019 17 godzin temu, Gość Gosc napisał: W jakim rejonie jest wycieta ?? I sa slabe wschody? Jak chcesz moge wstawic zdjecie mojej pietruszki i cebuli jakie to słabe wschody sa na kujawach dodam tylko ze tak dobrych nie miałem juz dawno. Okolice Kruszwicy likwidacja bądź przesiewanie marchwi 20 % obsada cebuli 20% mniej a te co są wycięte i zawiane czekają pod pług bo słabo odbija za zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość cebulka Napisano 8 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2019 witam, jak kształtują się ceny młodej cebuli obranej na giełdach? mogę uszykować w woreczkach, jeśli ktoś chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 10 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2019 To bardzo dobrze ,ze sa kiepskie wschody u mnie jest super.....znowu zgarne kase.Mam jeszcze zimówke tez jest kapitalna idzie na rekord zreszta jak wszystkie zimówki w tym roku.Pozdrawiam z okolic Kruszwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 10 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2019 Widzę że zawiść w śród rolników jest i nic więcej, tylko czekają żeby się komuś noga powinela. Żal czytać takich komentarzy. Pozdrawiam przed mówca szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 10 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2019 Zimówki to prawie wszystkie z pięknym bąkiem na potęgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wzw Napisano 10 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2019 3 godziny temu, Gość Gosc napisał: To bardzo dobrze ,ze sa kiepskie wschody u mnie jest super.....znowu zgarne kase.Mam jeszcze zimówke tez jest kapitalna idzie na rekord zreszta jak wszystkie zimówki w tym roku.Pozdrawiam z okolic Kruszwicy. Nie zebrałeś z pola a już liczysz kasę?! A może spadnie grad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zgcfvc Napisano 11 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2019 W dniu 10.05.2019 o 12:19, Gość wzw napisał: Nie zebrałeś z pola a już liczysz kasę?! A może spadnie grad? wejda chiny, kazachstan, holandia i bedziesz plakal panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman Napisano 12 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 2019 To forum już podupada, dzisiaj propozycja na przemysł 3,10 netto a na giełdach może się dostanie od pośrednika 4 zł zapakowana i wygłaskana w woreczku 5kg po co to robic!! Już poraz kolejny bardziej z zimówki będzie opłacał się przemysł. Pogratulować tym co byli wytrwali i maja dobry towar z łuska zaraz 4 zł pęknie na giełdzie, rekord wszechczasow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eeeeerty Napisano 12 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 2019 15 godzin temu, Gość Roman napisał: To forum już podupada, dzisiaj propozycja na przemysł 3,10 netto a na giełdach może się dostanie od pośrednika 4 zł zapakowana i wygłaskana w woreczku 5kg po co to robic!! Już poraz kolejny bardziej z zimówki będzie opłacał się przemysł. Pogratulować tym co byli wytrwali i maja dobry towar z łuska zaraz 4 zł pęknie na giełdzie, rekord wszechczasow zaraz sie skonczy to pikowanie w gore - spokojnie, polska nie jest jedynym producentem cebuli w Europie - sztuczne nakrecanie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alex Napisano 13 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 2019 16 godzin temu, Gość eeeeerty napisał: zaraz sie skonczy to pikowanie w gore - spokojnie, polska nie jest jedynym producentem cebuli w Europie - sztuczne nakrecanie ceny Takkk jasne, przyjdzie z kazachstanu, Azerbejdżanu, Egiptu, Turcji, i Uzbekistanu Stale o tym mówią ale jakoś rynku zawalić nie może!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 13 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 2019 Cebuli z Kazachstanu nie w tym sezonie dla nas dana będzie . Sprawdźcie sobie ile kresek na termometrach u nich od jakiegoś czasu jest . Dziś do 37 w cieniu cały tamten region ma mieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 13 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 2019 Teraz na Ventuskym cofnąłem cię do soboty , to o godzinie 15 pokazuje 39 stopni i Kazachstan i Uzbekistan . https://www.ventusky.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi