Gość ... Napisano 25 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopada 2017 Posadzić tyle ha nie lada wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zaklopotany Napisano 26 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopada 2017 Ja to bym ha nie dał rady a on 150. Olaboga. Wracając do tematu widzi ktoś jakąś nadzieję na ta pyre? Sprzedać teraz czy czekać jak wszyscy niewiadomo na co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawel Napisano 26 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopada 2017 witam panowie czy laduja gdzies ziemniaka na export i w jakich pieniadzach ja jestem z lubelskiego i u nas cisza,pozdrawiam i prosze o szczere wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość potatoa Napisano 26 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopada 2017 Jeśli ci chodzi o rumuniię to na ten rok temat zamknięty. Trochę słowak pobiera ale potrzeba fito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pyra Napisano 27 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada 2017 sadzcie jeszcze więcej ziemniaka po 10,20, 100 ha wtedy będzie cena, same matoły na tej wsi mieszkajom sami sobie biede produkują , chcecie żeby była cena na ziemniaki sadzcie połowe tego to sadzicie a jak nie macie pomysłu co zasiać na drugie połowie to zostawcie ugorem na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość daf Napisano 27 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada 2017 czy ja zasadze połowe mniej nawet jak nie zasasdzi z nas nikt ziemniaka ceny i tak nie bedzie !!!!!! bo taka jest u nia a to jest taki towar że mozna go bez problemu sprowadzic !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zatwardziały rolnik Napisano 27 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada 2017 sadzcie jeszcze więcej ziemniaka po 10,20, 100 ha wtedy będzie cena, same matoły na tej wsi mieszkajom sami sobie biede produkują , chcecie żeby była cena na ziemniaki sadzcie połowe tego to sadzicie a jak nie macie pomysłu co zasiać na drugie połowie to zostawcie ugorem na rok. A KTO KOMU ZABRONI PRACOWAĆ? każdy chce mieć pieniądz,bo w tych czasach bez tego nie da się żyć i roboty nikt nikomu nie zabroni a ziemniaki same się nie zasadzą i nie zbiorą nie wspominając o ich pielęgnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jajakobyły Napisano 27 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada 2017 ludzie sadźcie sady. jest to inwestycja z gwarancją zwrotu. odstawcie anki,bolki, grimy do muzeum . szkoda pola na ziemniaki. wiem ze swojego przykładu.kiedyś się bawiłem w ziemniaki teraz mam 5ha sadu i nie narzekam bo jak nie eksport to przemysł zawsze się sprzeda wszystko co urosło na drzewie i to spod drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin95 Napisano 27 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada 2017 ludzie sadźcie sady. jest to inwestycja z gwarancją zwrotu. odstawcie anki,bolki, grimy do muzeum . szkoda pola na ziemniaki. wiem ze swojego przykładu.kiedyś się bawiłem w ziemniaki teraz mam 5ha sadu i nie narzekam bo jak nie eksport to przemysł zawsze się sprzeda wszystko co urosło na drzewie i to spod drzewa.A potem jeśli nie ma ceny za owoce to też płacz że się nie opłaci, i krótko mówiąc jak nie urok to sraczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 28 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada 2017 Rejony gdzie rosną sady są bogate dzieci sadowników ciężko nie pracują A gdzie rosną ziemniaki coraz gorsza bieda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mm Napisano 29 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopada 2017 Poszukuje odmiany żółtej ktora rosnie bardzo gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 29 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopada 2017 belmondo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gruby Napisano 29 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopada 2017 Rejony gdzie rosną sady są bogate dzieci sadowników ciężko nie pracują A gdzie rosną ziemniaki coraz gorsza bieda. Swięta prawda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 29 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopada 2017 Belmonda godna polecenia.50 ton bez większego wysilku można uzyskac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Farmer Napisano 29 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopada 2017 Belmonda godna polecenia.50 ton bez większego wysilku można uzyskac. W tym roku Belmonda wywieziona z pole bo popłynela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tbutpi Napisano 29 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopada 2017 Tylko że te 50 ton z ha zostały wywiezione z powrotem lub w ogóle nie kopane bo gnily. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość deserter Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2017 Powinniśmy podziękować Sieradzu za ceny kiedyś widziałem producenta ziemniaków z Sieradza to nos miał tak zarośnięty ze widać gołym okiem ze nie miał równo pod sufitem. U mnie znajomi sprzedawaj po 60 groszy a te borsuki po 20-30gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2017 To ze belmondo w tym roku gnija wcale nie oznacza ze beda gnily w nastepnym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość V Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2017 Niewiem skad wziela wam sie nazwa Belmondo Belmonda przeciez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wowka Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2017 Nie ma exportu na ziemniaka i raczej nie będzie,po pierwsze ziemniaki są słabe jakościowo po drugie ceny podjęcie chyba z kapelusza,ziemniaki za zgniłe, zielone lub po prostu brzydkie wołacie kosmiczne ceny a barany które twierdza ze sprzedają Pyre po 6 lub 7złoty za worek ty chyba mówią o detalu w sklepie. Lubie kiedy zejdziecie na ziemie i zaczniecie myśleć zdrowo rozsadkowo. Chytry dwa razy traci wiec pozostaje wam się ogłaszać sprzedał pyrke i na tym się kończy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Diana Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2017 Lepiej sprzedać pół towaru po 6 zł niż wszystkie po 3 zł. Na tym tylko pośrednik zarabia nikt więcej. Ja sprzedaje po 40gr. Do firmy fritar z Tarnowa. Jak nie wierzycie to proszę zadzwonić i zapytać ale trzeba mieć umowę bo inaczej nie biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość producent Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2017 Nie ma exportu na ziemniaka i raczej nie będzie,po pierwsze ziemniaki są słabe jakościowo po drugie ceny podjęcie chyba z kapelusza,ziemniaki za zgniłe, zielone lub po prostu brzydkie wołacie kosmiczne ceny a barany które twierdza ze sprzedają Pyre po 6 lub 7złoty za worek ty chyba mówią o detalu w sklepie. Lubie kiedy zejdziecie na ziemie i zaczniecie myśleć zdrowo rozsadkowo. Chytry dwa razy traci wiec pozostaje wam się ogłaszać sprzedał pyrke i na tym się DO MNIE NA TIRY DZWONILI PO 5 ZŁ.NA ZJAZDOWEJ IRGA CENA 7 ZŁ A ZEJŚCIE 200 WORECZKÓW,DZIENNIE BEZPROBLEMOWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2017 Belmonda godna polecenia.50 ton bez większego wysilku można uzyskac. 50 ton uzyskasz, ale w tym roku 35 wywieziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2017 Jak narazie u mnie z belmonda nie jest tak źle,gnij ale każda odmiana gnije w tym roku. Belmonda zwłaszcza gnij z gleby lepszej ciezszej mniej pszepuszczalnej.jest jeden problem z belmonda w tym roku trafia się pusta w środku.niestety taki rok.z czerwonego ziemniaka polecam Red Lady.bardzo dobrze się przechowuje i plon bardzo duzy a w środku nie ma niespodzianek niezależnie jak duża urośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2017 Panowie jak cena na giełdzie w krakowie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi