Gość radosław Napisano 2 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marca 2016 pogoda podobna do tej z przed 3 lat zima sie przeciągnie jeszcze stary ziemniak zejdzie ceny pójdą w górę nie predko w pole sie wiedzie wiosna bedzie mokra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xtz Napisano 2 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marca 2016 Raczej nie pojda tak w gore za 5zl w Proszowicach mogles sie zaladowac bez problemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 2 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marca 2016 Proszowice to czarny murzyn tam się kupuje jak jest przybrak jeszcze troch i tam cena pójdzie w góre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość leszek podkarpackie Napisano 2 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marca 2016 pogoda namieszała ziemniak wraca do łask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lubelszczyzna darek Napisano 2 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marca 2016 cena ziemniaka poszybuje w góre i to bedie duzy skok w jednej chwili nawet o 100% zapowiada nam sie mokra wiosna i rolnicy nie predko wiadą w pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyroman Napisano 3 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marca 2016 Witam Panowie mam pytanie ile planujecie sądzić w tym roku pytam z ciekawości czy ktoś zwiększa uprawę czy przechodzicie na coś innego pytam z ciekawości bo przecież zbiorów ani aury nie przewidzi nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pitrek wiluń Napisano 3 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marca 2016 zwiekszam areał ziemniaka siałem zboze ale ze zboza niema ceny susza na zboza niema znaczenia wole ziemniaki 40 groszy to cena jest lepsza jak za zboze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość andrzej dolnosląśkie Napisano 3 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marca 2016 JA TEZ WIECEJ SADZE ZIEMNIAKA ZE ZBOZA CIEZKO WYZYĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olek Napisano 4 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2016 My też zwiększamy najwyżej bidą będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bodzio Napisano 4 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2016 Zwienkszaicie potem będziecie za grosze odawać ja co rok sadze jednakowo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sadze 24 Napisano 4 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2016 ziemniak najtanszy to i tak wiecej jak ze zboza a w tym roku troche sie wzieło za ziemniaka wiecej sadze sadzeniak wymieniony na swiezy nawóz kupiony to wydajność sie zrobi masą sie nadrobi jak bedzie tani i na swoję sie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 5 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2016 panowie trzeba odbudowywac potege ziemniaczaná RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bogusław Napisano 5 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2016 Jeszcze cztery miesiące handlu starym ziemniakiem a tu wprzechowalniak wiatr hula nawet odpad od ręki idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piter Napisano 5 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2016 panowie trzeba odbudowywac potege ziemniaczaná RP Kolego trudna sprawa bo lisa wpuściliśmy do kurnika a to zasługa PSL!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adam Napisano 5 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2016 zaro sie wszyscy wyprzedają a ja mam jeszcze 150 ton i wezme pieniądze trzymam ziemniaka do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bezcen Napisano 5 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2016 To trzymaj w kwietniu młody import będzie w cenie 2-3 zł to nikt twojego starego nie będzie chciał jeść tym bardziej ze w marketach stary jest po 2 zł to jak młody import będzie 50 groszy droższy to te swoje stare w buty mosesz wsadzić będziesz wyższy chyba że stołówki będą brać ale to piątka dostaniesz u pośrednika . Pozdrawiam kumatych bez odbióru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość daroman Napisano 5 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2016 adam wzorowa postawa tak trzymaj kurs NI ZBACZAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziko Napisano 6 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marca 2016 TY Gość Bezcen nieznasz się narynku to niedyskutui młodego ziemniaka zagranicznego to się 10kg spszeda a naszego 1000 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hurt wgr Napisano 6 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marca 2016 a co sie tam przejmować ziemniakiem w dwóch koszulach cie i tak nie pochowają ja tam za jle sprzedam to sprzdam ale coroku sobie wyjade w tym roku byłem w MEXSYKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 7 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marca 2016 Jak ziemniak będzie tani to za 10gr bedzie. Ciekawe gdzie opłacalność będziesz miał policz sobi jeden z drugim jak przy wydajności 60ton masz 6000zł odejmij paliwo nawóz opryski pakowanie, i sadzeniaki to ci zostanie może 1000zł. a gdzie amortyzacja maszyn, i zapłać jeszcze robotnikom , podatki a i do gara trzeba coś włożyć. Także takie przechwalanie to sobie włóżcie w zad.A jak nie masz pewnego odbioru to sobie ryzykuj, najwyżej padnie nie jeden. Dobrze utrzymana pszenica czy rzepak da więcej z dopłatami niż te ziemniaki. Także nauczcie się liczyć.Teraz jak ziemniak jest po 40gr to każdy mówi wow jaka cena. A jak przyjdzie 10gr to kogo by nie spytał to mówi że ja już sadził nie będę. Mnie to lotto kto ile ha. Ja robię swoje, bo mam zbyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan Napisano 7 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marca 2016 tak m Jak ziemniak będzie tani to za 10gr bedzie. Ciekawe gdzie opłacalność będziesz miał policz sobi jeden z drugim jak przy wydajności 60ton masz 6000zł odejmij paliwo nawóz opryski pakowanie, i sadzeniaki to ci zostanie może 1000zł. a gdzie amortyzacja maszyn, i zapłać jeszcze robotnikom , podatki a i do gara trzeba coś włożyć. Także takie przechwalanie to sobie włóżcie w zad.A jak nie masz pewnego odbioru to sobie ryzykuj, najwyżej padnie nie jeden. Dobrze utrzymana pszenica czy rzepak da więcej z dopłatami niż te ziemniaki. Także nauczcie się liczyć.Teraz jak ziemniak jest po 40gr to każdy mówi wow jaka cena. A jak przyjdzie 10gr to kogo by nie spytał to mówi że ja już sadził nie będę. Mnie to lotto kto ile ha. Ja robię swoje, bo mam zbyt. tak mówisz 10 gr ja swoją siła roboczą sie robi i jest 60 ton to niema co nazekac coz zostanie idz do rolnika do roboty wysra ci 10 zł na godzine swoje zarcie i praca gorsza niz w oswiecimiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 7 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marca 2016 tak m tak mówisz 10 gr ja swoją siła roboczą sie robi i jest 60 ton to niema co nazekac coz zostanie idz do rolnika do roboty wysra ci 10 zł na godzine swoje zarcie i praca gorsza niz w oswiecimiu ale porombaniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość łyk Napisano 8 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2016 Średni zbiór ziemniaka to 20t anie 60t ci co chcom zpierdalać za darmo to niech daiom charytatywnie klerycy przyjadom i zabiorom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sadza Napisano 8 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2016 Wągłczew juz sadzi ziemniaka sadzarki 4 sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jarosław Napisano 9 Marca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2016 powiecie sieradzkim ruszyło sie aplikują nawozy sadzarki na polach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi