Gość Sadownik Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 to zostanie 600kg/ha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 Ciekawe w jakim rejonie nie złożyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 ja złożyłem wniosek, to co przetrwało sprzedałem za dobre pieniądze i tyle w temacie . A oddać na bezpłatna i do września kasa to szkoda zachodu . Pozdrawiam kolegow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 a może celowa tak zrobili ze najpierw wypłacili pomoc po przymrozkach , a dopiero teraz ogłoszą nabór na dystrybucje ,zeby nikt nie skorzystał ,bo nie można korzystać z podwójnego dofinansowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 a czy będzie można oddać to tysiąc złoty do hektara , zeby móc skorzystać z bezpłatnej dystrybucji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kosmo Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 Tak, zapewne będzie można. Inteligencja chłopa znowu daje o sobie znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jarek Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 trzeba było mieć 70% strat żeby dostać klęskowe, mało osób tyle miale, ja nie miałem, i sporo moich znajomych tez nie miało, wiec nie piszcie ze mało kto złoży, i nie wymyślajcie oddawanie pieniędzy bo przy tej cenie jabłek, skrzynek to się nie opłaca bo dużo złożą grupy którym powiększono limit i współczynnik przydziału będzie niski, zarobi się tyle na tych kilku, czy 10 tonach co się odda klęskowe i na jedno wyjdzie a dużo zachodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wsc Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 zlikwidowac to chore rozdawnictwo albo dawajcie extra jablko a nie smieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janusz sadownik nie kołek Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 Niby wymarzły owoce a tu nagle mało kto miał 70% strat przemysłu nie będzie itd jabłek nie będzie itd kupcy i rząd nie słuchać sadownika bo to oszust jak mało kto zapomnijcie o takim naciąganiu w 2018 roku za rzadu PiS nie pozwolimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JArek Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2018 zlikwidowac to chore rozdawnictwo albo dawajcie extra jablko a nie smieci Przecież jabłek jest mniej ale o jakieś 30% a nie o 70%, wiec w czym problem, Janusz potrafisz liczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wojciech Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2018 Januszu z PiSu PiS wspiera kościoły nie zwykłych ludzi, zero w tym interesu nie dba o rolnika ciągle zadzieracie nosa z Rosja i dajecie zarobić pośrednika z Ukrainy Białorusi Litwy itp... A towar i tak idzie na Rosje... Nie jestem za żadna opcja polityczna bo wszyscy to dziady tak jak ty !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojciech cepie Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2018 Przestań pieprz, czy PiS czy inna partia gówno może w sprawie wysyłki do Rosji. Musielibyśmy wyjść z Unii żeby się z nimi dogadać, to wtedy byś pierwszy piszczał jakby ci unia kazała oddawać kasę za traktory, chłodnie i co tam jeszcze wziąłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Majtki u chińczyków kupcie Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2018 Majtki widzę u niektórych pełne, gruz się do chłodni pchało, bo przemysł za tani był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2018 juz w piątek będzie można składać powiadomienia do arimr na bezpłatną dystrybucje i dlatego cena za jabłka zaczyna wzrastać i wszystko wskazuje ze cena już niedługo znacząco wzrośnie , firmy kupujące jabłko na przeciery i soki podniosą cene ,zeby sadownika nie opłaciło oddawać się jabłek na banki ,a wtedy i firmy ekportowe będą musiały podnieść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lech Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2018 to nie jest temat o bezplatnej, tylko o cenach jabłek, wiec, coraz więcej telefonów i coraz lepsze ceny jabłek, 1,5zl za idareda to nie problem w tej chwili, obierka, suchy przemysł tez w gore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gggg Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2018 Wszyscy rozmawiają o tym co ich na dany dzień interesuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2018 Sandomierskie golden 1,80 shampion 1,90 jonagoldy 1,60 prince 1,90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2018 U kogo ten prince 1,9? KA czy chłodnia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bogdan Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 teraz eksporterzy będą prosiły o towar, zaraz będzie 2 złote, cena poszybuje do góry, słabe jabłko wyślemy masowo na darmową dystrybucję a towar ekstra za krocie na export Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Exporter Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 Drodzy Sadownicy, pamiętajcie o jednym, mianowicie na każdym końcu łańcucha dostaw jest konsument który de facto kupuje od Was jabłko. Czy Wy kupilibyście jabłko w sklepie płacąc 2,5-3 zł? Nie zapominajcie o tym negocjując cene, bo to się może odbić na wszystkich zatkaniem cenowym na rynku... Uprzedzając niektóre komentarze, mi tam bez różnicy czy jabłko kosztuje 1 zł czy 3 zł, naliczam marże i wysyłam, jak odbiorca nie akceptuje ceny to nie ja mam problem, bo to nie mi towar zimuje na pakowni/chłodni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janusz Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 Oni to nie kupiliby jabłka w sklepie za 2zł,bo byłoby im drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JAsio Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 Tylko teraz w marketach jabłko kosztuje 4-5zl,, a sadownik dostaje 1,5-2zl, gdzie koszty produkcji szczególnie tych droższych odmian są kolo złotówki, wiec nie marża sadownika jest tu problemem bo sadownik to ma 50gr-1zl, a jak się słabo przechowa to i sporo mniej, a następni 2-3zl i tu jest problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jareczek Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 widzę na na portalu na przeciery już dają 1,1 brutto, ładnie idzie w gore, i gruz z chłodni jak to ktoś napisał wcześniej się dobrze sprzeda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 zajnteresowanie jablkam wzroslo , firmy exportowe wydwaniają za jablkami ,a ceny wzrastają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGRiT Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2018 Przypominam, ze jest to temat o Cenach Jabłek Exportowych i tego się trzymajmy. Wszystkie wypowiedzi o Opłacalności Sadownictwa zostały przeniesione do osobnego wątku: https://www.igrit.pl/forum/topic/1773-opłacalność-sadownictwa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi