Gość Gość Napisano 19 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2022 To co zostało to już nie odejdzie za długo ją przymrozilo to będzie 3 doba na - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 19 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2022 Od 98ruprawiam po 4-5ha kapusty i nigdy nie cięliśmy podczas mrozów.To co napisałem było cięte 3 dni po mrozie i nie ma takiej możliwości żeby kilkudniowy mróz poniżej-5 nie zaszkodził białej oczywiście ludzie lubią się pocieszać ale to zaklinanie rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ccc Napisano 19 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2022 1 godzinę temu, Gość Xyz napisał: Jak ktoś zmarznieta kapustę wycina tzn ze robi to pierwszy raz, a jak ktoś uprawia to dłużej to wie że musi na polu w korzeń oddać. Dwa czy trzy dni mrozu za dużo szkody nie wyrządzi. Pewnie że nic nie zrobi 20 lat temu taka pogoda to był standard już w październiku odczekać aż rozmarzenie w polu najlepiej z tydzień i wszystko będzie ok ci co na kapuście zęby zjedli wiedzą o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzy_Sztof Lbn Napisano 19 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada 2022 Godzinę temu, Sieradzak napisał: Od 98ruprawiam po 4-5ha kapusty i nigdy nie cięliśmy podczas mrozów.To co napisałem było cięte 3 dni po mrozie i nie ma takiej możliwości żeby kilkudniowy mróz poniżej-5 nie zaszkodził białej oczywiście ludzie lubią się pocieszać ale to zaklinanie rzeczywistości Mam na koniec przyszłego tygodnia dostawę i proszę o radę bo jestem nowicjusz. Obecnie jest -8 od jutra już tylko -3 w nocy a od poniedziałku jakieś plusy. Pytanie kiedy wycinać i czy w ogóle się brać za to czy odpuścić całkiem i jej już nie zbierać żeby sobie problemów potem u odbiorcy nie narobić ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2022 Moim zdaniem w środę.Rozetniesz jedną główkę i się dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość enter Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2022 kapusta kaput ,kto nie naciol juz nie natnie _8 robi swoje pare nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2022 Na ewarzywa jest zdjęcie termometru z Błaszek i tam -10 było wczoraj , dziś poprawka i już tylko jako kompost to co zostało a zostało całkiem sporooo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kapuściarz Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2022 Godzinę temu, Gość enter napisał: kapusta kaput ,kto nie naciol juz nie natnie _8 robi swoje pare nocy Wszystko przemarzło i będzie po 5 zł kg tak jak zboże jest po 200 wszystko zależy jaka kapusta jak zbita jakie duże główki plus taki że było bez wiatru w małopolsce dzisiaj -7 pierwsza noc z takim mrozem teza jest w cieniu +1 zresztą co tu gadać wszystko się okaże za parę dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość paweł Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2022 wie ktoś może czy w okolicach sieradza skupuje ktoś kapustę włoska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzy_Sztof Lbn Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2022 Teraz żeby ona oddała trzeba kilku dni na plusie i dopiero wycinać?? No nic nadzieja umiera ostatnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopada 2022 Zmienili prognozy , noce mają już był cały czas na minusie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franciszek Napisano 21 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2022 Co jest z tym Kronosem w tym roku nie tak że sprzedawany jest teraz???? W czym problem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wer Napisano 21 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2022 13 hours ago, Guest Rolnik z centrum said: Zmienili prognozy , noce mają już był cały czas na minusie . co ty gadasz nie po ludzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 21 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2022 Z ciekawości zobaczyłem towar u sąsiada który jeszcze trochę ma na polu i kapusta jest przeciągnięta kompletnie i ma charakterystyczny zapach więc tu jest napewno po ptakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lolol Napisano 21 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2022 55 minutes ago, Sieradzak said: Z ciekawości zobaczyłem towar u sąsiada który jeszcze trochę ma na polu i kapusta jest przeciągnięta kompletnie i ma charakterystyczny zapach więc tu jest napewno po ptakach a ile u was bylo na - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 21 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2022 1 godzinę temu, Gość lolol napisał: a ile u was bylo na - Ok-8 może-9 i są takie efekty.Ale tu na forum nikomu nie zmarzła przecież taki mrozik to nic dla białej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mari Napisano 21 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2022 Została na polu raczej tylko ta kapusta która się nie zmieściła do przechowalni. Także towaru sprzątniętego jest masa, niektórzy nie mieli już miejsca na składowanie. Zmarzło moze 5 procent, Tam gdzie została to talerzowka i bez nawozów na wiosnę taki jest plus tych mrozów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pdkrp Napisano 21 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2022 1 godzinę temu, Sieradzak napisał: Ok-8 może-9 i są takie efekty.Ale tu na forum nikomu nie zmarzła przecież taki mrozik to nic dla białej 1 godzinę temu, Sieradzak napisał: Ok-8 może-9 i są takie efekty.Ale tu na forum nikomu nie zmarzła przecież taki mrozik to nic dla białej No bo u niektórych bylo minus 4 maks. tak jak u mnie podkarpacie . Dziś 2 plus. Kapusta wydaje się ok. Czekam so środy i tniemy. U nas zostało 2 dni spokojnego cięcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość =olo Napisano 23 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada 2022 On 11/21/2022 at 7:14 PM, Guest Pdkrp said: No bo u niektórych bylo minus 4 maks. tak jak u mnie podkarpacie . Dziś 2 plus. Kapusta wydaje się ok. Czekam so środy i tniemy. U nas zostało 2 dni spokojnego cięcia . no i tniesz charsznica czeka nikt nie tnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 23 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada 2022 Ja dziś w centrum kilku pośpiesznych widziałem co już cięło i tak myślę że jeśli te zmarzliny pojadą na markety to konsumenci mogą się odbić na cały sezon !! Przecież w środku to smród będzie jak nie pozwolą swobodnie wyciągnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maro Napisano 23 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada 2022 1 godzinę temu, Gość =olo napisał: no i tniesz charsznica czeka nikt nie tnie Tak w srodku jest ok, ato kiedy zamierzaja ciąc jak od niedzieli noce minus 4,5, 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość =olo Napisano 24 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 2022 21 hours ago, Guest Maro said: Tak w srodku jest ok, ato kiedy zamierzaja ciąc jak od niedzieli noce minus 4,5, 6 a jaki mroz byl u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 24 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 2022 4 godziny temu, Gość =olo napisał: a jaki mroz byl u ciebie U mnie okolice charsznicy bylo do -8 jedna noc z największym mrozem i przeżyła środek jest ok dzisiaj dożynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 25 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopada 2022 Byłem wczoraj na giełdzie i zaczyna się wąchanie oraz krojenie kapusty.Znakiem tego już któryś się nadział i wieść rozeszła się błyskawicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 25 Listopada 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopada 2022 Na razie wąchanie i krojenie , po kilku wtopach będzie omijanie szerokim łukiem !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi