Gość gfhj Napisano 7 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2021 Patrz, jestem z sieradzkiego i szału nie widzę, faktycznie podwójne przykrycie jest galante ale kopania tak szybko to chyba nie będzie, a sama włóknina to połowa czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 7 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2021 2 godziny temu, Gość Wacek napisał: W Sieradzu pierwsze ANNY za tydzień w pole ruszają, kto miał podwójnie przykryte to ma piękne pyry, już widać ruch części idą jak woda, wszyscy Z644 remontują, koło 15-20maja wykopki na całego! Wątpię, a jestem z gminy Wróblew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantynopolitanczyk Napisano 7 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2021 6 godzin temu, Gość Nie sieradz napisał: Witam jak u was z podwójnym przykrywaniem? Naczytałem się od sieradzkich znawców tematu żeby dawać na spód włóknine i na to folie bo jak dam odwrotnie to ugotuje krzaki, ja w tym roku przytylem właśnie tak, ale część dałem odwrtotnie czyli na spód folie i na to włóknine i powiem szczerze że te są właśnie dużo lepsze, żadne krzaki się nie ugotowały, a ziemniaki są większe, te co były na spodzie włóknina o na to folią to cały czas była mokra włóknina i miały zbyt ciężko Ja mam właśnie takie same spostrzeżenie może przy suchym roku by to przeszło, lub folia z większą ilością otworów na m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pankracy Napisano 7 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2021 Panowie czy dzisiejszej nocy odkryte ziemniaki nam nie polecą??o przymrozkach nic nie mówią ziemniak odkryty a snieg pada.Imieniny mam za 5 dni dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Amator Napisano 8 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2021 Nad ranem bylo dziś poniżej 0 Ziemniaki spod przykrycia nie wcześniej jak 10 czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okolice Wrocka Napisano 8 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2021 Ziemniaki, stan na 7.05.2021 IGRiT dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 8 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2021 Po co tak dlugo meczyc pod przykryciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okolice Wrocka Napisano 8 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2021 1 godzinę temu, Gość Gosc napisał: Po co tak dlugo meczyc pod przykryciem? Po to ze często gesto w nocy jest lewo +2, wystarczająca odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 8 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2021 To i tak buja się i idą w krzak a nie bulwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okolice Wrocka Napisano 8 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2021 53 minuty temu, Gość Gosc napisał: To i tak buja się i idą w krzak a nie bulwę. Spokojnie, ja wiem co tam pod krzakiem jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pykrq Napisano 8 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2021 a jak sytuacja z ziemniakiem z tuneli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 8 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2021 2 godziny temu, Okolice Wrocka napisał: Spokojnie, ja wiem co tam pod krzakiem jest Patrząc na temperaturę to bogactwa pewnie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 8 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2021 Napewno jest niezłe pod krzakiem w takiej fazie, ale nie opóźni się przez takie długie trzymanie okrycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2021 1 godzinę temu, Gość Gosc napisał: Napewno jest niezłe pod krzakiem w takiej fazie, ale nie opóźni się przez takie długie trzymanie okrycia? Ja co roku trzymam prawie do samego kopania pod przykryciem i nie zauważyłem negatywnych skutków... Zawsze plonują obficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kkk6 Napisano 9 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2021 21 godzin temu, Gość Gosc napisał: To i tak buja się i idą w krzak a nie bulwę. A jak mają iść w bulwe przy takich temperaturach w dzień i spadkach w nocy blisko 0⁰ te odkryte żółte się zrobiły to napewno w bulwe idą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okolice Wrocka Napisano 9 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2021 2 godziny temu, Gość Kkk6 napisał: A jak mają iść w bulwe przy takich temperaturach w dzień i spadkach w nocy blisko 0⁰ te odkryte żółte się zrobiły to napewno w bulwe idą Dokładnie w punkt ten wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik Sieradz Napisano 9 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2021 U mnie jeszcze dość małe, ale może za kilka dni będzie można wjechać. W tym roku niestety się opóźniło. Okolice Wrocka dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kolacz Napisano 9 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2021 Cos ye pyrki wczesne nieprzykryte z gruntu to widze srednio na poczatku myslalem ze pada to beda tanie tylko teraz stwierdzam ze to jest zimno i te pyry nie rosna nie tyle ze sie opozni co plonu nie bedzie bo taka odmiana jak rivera gdy jest zimno to nie zawiazuje nawet ani jednej bulwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 10 Maja 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2021 8 godzin temu, Rolnik Sieradz napisał: U mnie jeszcze dość małe, ale może za kilka dni będzie można wjechać. W tym roku niestety się opóźniło. Co to za odmiana i jak były przykryte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 10 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2021 Czy to możliwe żeby 1kg kosztował 23 zł ??? Dzisiaj tyle zapłaciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Enolofos Napisano 10 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2021 7 godzin temu, Gość Gość napisał: Czy to możliwe żeby 1kg kosztował 23 zł ??? Dzisiaj tyle zapłaciłam Jakby to grzecznie ująć: ograbiono Cię nie tylko z pieniędzy ale i ze zdrowego rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Amator Napisano 10 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2021 W dniu 9.05.2021 o 22:22, Rolnik Sieradz napisał: U mnie jeszcze dość małe, ale może za kilka dni będzie można wjechać. W tym roku niestety się opóźniło. Pokaż jak krzaki wyglądają bo aż się nie chce wierzyć, że takie ładne ziemniaki w tak zimnym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 11 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2021 To jest zdjęcie z tamtego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 11 Maja 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2021 Raczej nie, u mnie też są podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Das 87 Napisano 11 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 2021 2 godziny temu, Ursus4062 napisał: Raczej nie, u mnie też są podobne To powiec mi kolego ile masz takich ziemniakow 40ar A moze 70ar. A znając życie to masz max 30ar. Sprzedajesz je na targach w detalu do tego kupujesz na gieldach pomidory ogórki kapustę i inne warzywa oczywiscie wmawiasz ludziom że są polskie z ekologicznego gospodarstwa A tak naprawdę wszystko masz z zagranicy i z ekologią ma Tyle wspólnego co mój dziadek z Facebookiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi