Gość Kujawy Napisano 22 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2021 Witam Jaki jest koszt usługi siewu cebuli siewnikiem precyzyjnym 4 sekcyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebulione Napisano 22 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2021 Przyszly tydz obrana 0.05zl w dół także cebulka do obierania 0.30-0.35 przyszly tydz niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 22 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2021 3 godziny temu, Gość Cebulione napisał: Przyszly tydz obrana 0.05zl w dół także cebulka do obierania 0.30-0.35 przyszly tydz niestety to chyba myslisz o kosztach transportu odpadu z holandii za tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cebullione Napisano 22 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Stycznia 2021 4 godziny temu, Gość rolnik napisał: to chyba myslisz o kosztach transportu odpadu z holandii za tyle Koszty transportu odpadu z Holandii to 0.16zł, natomiast cena za cebulke do obieranie to 0.30-0.35 i nie ma tu złośliwości z mojej strony takie realia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alex Napisano 23 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2021 Haha 0,05 w dół co ty straszysz!! Jak chcesz to obniż te 5gr w dół oby się opamiętali i nie przywieźli ci cebuli!! Ludzie zobaczcie nic nie słychać ani nie widać żeby coś z Holandi przyjeżdżało w dużych ilościach bo z tamtąd cebula słaba może przyjechać do nas za 0,45 gr wiec podnoście ceny bo zaraz zacznie się szukanie cebuli!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista pl Napisano 23 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2021 Od poniedziałku znaczący wzrost zapotrzebowania na cebulę obraną co wywoła wzrost zapotrzebowania na cebulę do obierania. Obie ceny na obraną i do obierania wzrosną i nadal większość będzie pracowała za darmo lub na stracie i tak już od czerwca 2020roku. Reasumując cena od poniedziałku znacznie w górę. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebulione Napisano 23 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2021 2 godziny temu, Gość Realista pl napisał: Od poniedziałku znaczący wzrost zapotrzebowania na cebulę obraną co wywoła wzrost zapotrzebowania na cebulę do obierania. Obie ceny na obraną i do obierania wzrosną i nadal większość będzie pracowała za darmo lub na stracie i tak już od czerwca 2020roku. Reasumując cena od poniedziałku znacznie w górę. Pozdrawiam i życzę powodzenia Gdzie kolego? Bo z tego co mi wiadomo nie wiele zakładów w ogóle robi a najwięksi gracze zamierzają płacić 0.90zl tłumacząc ze ceny mrozonki mega niskiep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrula Napisano 23 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2021 7 godzin temu, Gość Cebulione napisał: Gdzie kolego? Bo z tego co mi wiadomo nie wiele zakładów w ogóle robi a najwięksi gracze zamierzają płacić 0.90zl tłumacząc ze ceny mrozonki mega niskiep I do mnie takie słuchy dochodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmerphu46 Napisano 23 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2021 12 godzin temu, Gość Alex napisał: Haha 0,05 w dół co ty straszysz!! Jak chcesz to obniż te 5gr w dół oby się opamiętali i nie przywieźli ci cebuli!! Ludzie zobaczcie nic nie słychać ani nie widać żeby coś z Holandi przyjeżdżało w dużych ilościach bo z tamtąd cebula słaba może przyjechać do nas za 0,45 gr wiec podnoście ceny bo zaraz zacznie się szukanie cebuli!! Dokładnie jak Alex pisze w piątek wiozłem auto odsortu z NL to widziłem pięć aut a Pl wracajacych z NL . Trzy na załadunku i dwa na pusto wracało. W zeszłe lata było opór aut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alex Napisano 23 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2021 Dziś dostałem propozycje Łuski z Holandii na 21centow!! Klasa 1 na worek plus transport! Kochani rolnicy te 0,65 co dostajecie od przedsiębiorców pakujących na worek do marketu to jest śmiech!! Podnieście ceny i tak zapłacą, z Holandi nie ściągną!!! I pamiętajcie mówimy tutaj o 1 klasie cebuliPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arkadio Napisano 24 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Stycznia 2021 W dniu 22.01.2021 o 12:34, Gość Kujawy napisał: Witam Jaki jest koszt usługi siewu cebuli siewnikiem precyzyjnym 4 sekcyjnym? 300-350zl/ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tiktok Napisano 24 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Stycznia 2021 17 godzin temu, farmerphu46 napisał: Dokładnie jak Alex pisze w piątek wiozłem auto odsortu z NL to widziłem pięć aut a Pl wracajacych z NL . Trzy na załadunku i dwa na pusto wracało. W zeszłe lata było opór aut no i masz juz odpowiedz auta wracaja puste bo brak zlecen na chlodniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tiktok Napisano 24 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Stycznia 2021 W dniu 23.01.2021 o 10:38, Gość Realista pl napisał: Od poniedziałku znaczący wzrost zapotrzebowania na cebulę obraną co wywoła wzrost zapotrzebowania na cebulę do obierania. Obie ceny na obraną i do obierania wzrosną i nadal większość będzie pracowała za darmo lub na stracie i tak już od czerwca 2020roku. Reasumując cena od poniedziałku znacznie w górę. Pozdrawiam i życzę powodzenia to moze sie podziel iliosciami skoro masz tak duzo zlecen w tych super piniondzachhhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukas wlkp Napisano 25 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Stycznia 2021 (edytowane) I gdzie te podwyżki? Bo u mnie raczej spadek,pochwalcie się gdzie jakie ceny Edytowane 25 Stycznia 2021 przez IGRiT Poprawiono literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beowulf87 Napisano 26 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Stycznia 2021 St. Podobno 0,92 przy 7-8 t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Farmer Napisano 26 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Stycznia 2021 Jeśli to prawda to pokazuje , że jest zapotrzebowanie na polska cebule bo jeśli pośrednik potrafi zaplacic wiecej niż przetworca to zly znak . Niejednokrotnie pytalem o cene w kilku zakladach i u tego pośrednika gdzie po dogadaniu ceny na skupie staly samochody właśnie pośrednika . Pomyślcie tylko ile firmy zarobia na tym żeby żadna sie nie wybiła z cena ... A z drugiej strony ile mogą dac skoro kupuja w cenie podobnej do pośrednika a posrednikowi jeszcze sie to oplaca cóż za ironia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebul Napisano 27 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2021 23 godziny temu, Gość Farmer napisał: Jeśli to prawda to pokazuje , że jest zapotrzebowanie na polska cebule bo jeśli pośrednik potrafi zaplacic wiecej niż przetworca to zly znak . Niejednokrotnie pytalem o cene w kilku zakladach i u tego pośrednika gdzie po dogadaniu ceny na skupie staly samochody właśnie pośrednika . Pomyślcie tylko ile firmy zarobia na tym żeby żadna sie nie wybiła z cena ... A z drugiej strony ile mogą dac skoro kupuja w cenie podobnej do pośrednika a posrednikowi jeszcze sie to oplaca cóż za ironia . Kto jest tym pośrednikiem? Dostarczam bezpośrednio do chłodni i ja dostaje 0,95 inni dostawcy w zależności jaką cenę i ilość wynegocjowali od 0,85 do 1,05 Cebuli obranej jest bardzo mało na rynku ale zbyt też jest znikomy.Tak będzie dopóki nie otworzą gastronomi w całej Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 28 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Stycznia 2021 W dniu 22.01.2021 o 21:37, Gość cebullione napisał: Jaka jest wasza opinia na temat cebuli odmiany grabowska bądź czeskiej produkcji odmiany takie jak unico amfora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebulione Napisano 29 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2021 11 godzin temu, Gość Marcin napisał: Jaka jest wasza opinia na temat cebuli odmiany grabowska bądź czeskiej produkcji odmiany takie jak unico amfora Grabowska różnie potrafi się zachować przy dłuższym przechowywaniu, bardziej poleciłbym slawe ozarowa, super do obierania i fajnie leży również tanie nasionka, natomiast wlasnie wczoraj wjechała do mnie czeska Unico to powiem do obierania nie jest zła ale miekawej sporo.. planowo Ci nie podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tiktok Napisano 29 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2021 W dniu 27.01.2021 o 10:36, Gość Cebul napisał: Dostarczam bezpośrednio do chłodni i ja dostaje 0,95 jak zaplaca to dostaniesz czyli jeszcze nie dostales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 29 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Stycznia 2021 15 godzin temu, Gość Cebulione napisał: Grabowska różnie potrafi się zachować przy dłuższym przechowywaniu, bardziej poleciłbym slawe ozarowa, super do obierania i fajnie leży również tanie nasionka, natomiast wlasnie wczoraj wjechała do mnie czeska Unico to powiem do obierania nie jest zła ale miekawej sporo.. planowo Ci nie podpowiem Z tanich nasion do obierania osobiście poleciłbym Toruniankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Polak Napisano 30 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2021 Polecam Niagare, Torunianke i wiele innych...mam super doświadczenie z tymi odmianami i konkretny rolnik zrobi towar na pewno nie gorszy niżeli z nasion zachodnich. Problem z tanimi nasionami jet taki ze sieją je mali rolnicy a ci przeważnie nie inwestują w ochronę, sprzęt, magazyn, sprzedaż..... I z tąd debilna opinia że slabe nasiona.... Ale to jest bzdura. Nasiona polskie są znakomite i 5-10x tańsze od zagranicznych bo u producenta kosztują 90zl jednostka a w hurtowniach 200-250zl. Spróbujcie bo kupując w Polsce budujecie swoja i waszej rodziny przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 30 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2021 W dniu 29.01.2021 o 06:05, Gość Cebulione napisał: Kupiłem grabowska na prube sam jestem ciekaw jak wypadnie ludzie sobie ja chwalą a jakies opinie dotyczace cebuli bolero z morawosed czeskiej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ggg Napisano 30 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Stycznia 2021 7 godzin temu, Gość Polak napisał: Polecam Niagare, Torunianke i wiele innych...mam super doświadczenie z tymi odmianami i konkretny rolnik zrobi towar na pewno nie gorszy niżeli z nasion zachodnich. Problem z tanimi nasionami jet taki ze sieją je mali rolnicy a ci przeważnie nie inwestują w ochronę, sprzęt, magazyn, sprzedaż..... I z tąd debilna opinia że slabe nasiona.... Ale to jest bzdura. Nasiona polskie są znakomite i 5-10x tańsze od zagranicznych bo u producenta kosztują 90zl jednostka a w hurtowniach 200-250zl. Spróbujcie bo kupując w Polsce budujecie swoja i waszej rodziny przyszłość. Cebulę sieję od ćwierćwieku i z polskich odmian się wyleczyłem. Miałem kilka razy na tym samym polu polskie i zachodnie odmiany. O ile plon był podobny, to jeśli chodzi o jakość to jest przepaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 31 Stycznia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2021 Polskie to zamiast hiszpana można sobie posiać bo polezy trochę dłużej i kaliber wiekszy od rijnsburgera a nasiona tanie i tak pójdzi na obieranie bo nikt recznie jej nie będzie szykował bo łuska słaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi