Gość Rol.nik Napisano 5 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2021 38 minut temu, Gość Gość obieracz napisał: Dokładnie jak piszesz zaraz nie będzie miał kto kupić q już pewnie połowa myśli żeby stanąć przy tych cenach zostanie nic jak wywozić na pole Ciekawe kto ci powiedział że 7 gr w dół .łuska 40gr+35obieracz+odpad.inne koszty.jest naprawde z czego zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rol.nik Napisano 5 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2021 Jasnowidz 7gr w dół to dokladasz do tego biznesu choć ciężko nazwać to biznesem.chlodnie zawsze na swoje wyjdą a ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 5 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2021 A może jeszcze chlodniom dopłacać trzeba bedzie żeby brały .jak w góre to po 2 grosze dokladali a jak w dół to ile 3xtyle od razu.gdzie tu logika bo o zysku trzeba zapomnieć wykorzystują sytuacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alex Napisano 5 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2021 2 godziny temu, Gość rolnik napisał: Idz sie wyżal swojej mamie ,że musisz płacic za cebule 50 gr .Takie teorie co ty wypisujesz na ludzi juz nie działają ...inne sezony były tez komentowane a to tiry na ukrainie całe cebuli a to statki z chin a to holender a to wszystko za siedmioma gorami lasami.... Kolego ja tutaj nie piszę o teorii tylko o samych faktach, i dziele się wiedza która mam w tej chwili, bardziej teoriami nazwałbym to ze cebule wymarzły albo ze święta idą i towaru będzie szło ful. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 2021 Napisano 6 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marca 2021 Marzec kwiecień maj czerwiec lipiec zostało niespełna pół sezonu do końca i może się wydarzyć sporo, łącznie z rozruchem restauracji, hoteli w całej Europie, Prawdopodobne jest to, że w kwietniu cena za ładny towar będzie oscylowala w okolicy 1-1.20zl Luz na worek, i jeśli ktoś to neguje to powinien zajrzeć na rynek pietruszki która jesienią była jak gorący kartofel którego nikt nie chce a dziś 3zl na brudną i nadal ssanie. Gdy otworzą się kraje i turystyka zapotrzebowanie na cebulę wzrośnie skokowo a ceny osiągną zawrotnej prędkości w górę. Kto zaryzykuje nie straci a zarobić może krocie. Chlodnie mają kontrakty na mrozonke i zrobią wszystko by cenę zbic do czasu ich realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obieracz Napisano 6 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marca 2021 Możecie sobie spekulować,a to tylko spekulacje.Wydarzyc się może wszystko.Obieram kilkanaście lat k to są normalne ceny za cebulę obraną a wszyscy się przyzwyczaili przez ostatnie te kilka lat że cebulą taka droga kiedyś była tylko taka cena i człowiek dawał radę.A rolnik się wyprzeda tak czy tak bo przyjdą upały i wszystko leci.Trzeba kupować tak żeby się oplacalo,u mnie też cena w dół 10 gr i co mam sobie stać a Ci ludzie co pracują dla mnie z czego mają żyć jak ja stanę? Raz lepiej raz gorzej taka loteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 6 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marca 2021 Chełmiczki jaka cena na ten tydzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 6 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marca 2021 Tam z kąt wszyscy spodziewają się najwcześniejszej cebulki nadal mają być targane minusowymi i to sporymi oddechami matki natury . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2021 Co taka cisza wszyscy obieraja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dusigrosz Napisano 8 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2021 albo szukają towaru ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman Napisano 9 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2021 A o czym tu pisać jak ceny leca w dół i chłodnie się zamykają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Podwyżki Napisano 10 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2021 Co się dzieje!!! Dzwonią po luske i po obraną jak szaleni. Ceny proponują dobre. Chyba atak na obniżki się nie udał buha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alex Napisano 10 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2021 Masz racje dzwonią a nie kupują to jest wielka różnica!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 10 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2021 Jak atak na obniżki może się udać jak połowa marca a Europa nadal zmarznięta . 18,19,20 nadal mrozy na całą Europę . Oj nowalijki będą wyczekiwane wyjątkowo długo . Może to te wulkany co ostatnio intensywnie budzą się i masy popiołu w atmosferę wydalają powodują takie ochłodzenie ??? Orałem do 12tej i zmarzliny się nadal rwały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 10 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 Rano mrozy po południu zawieje , kiedy ja cebulkę zasieje ?????? Tak ma być do końca kwietnia w pogodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stefan Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 1 godzinę temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Rano mrozy po południu zawieje , kiedy ja cebulkę zasieje ?????? Tak ma być do końca kwietnia w pogodzie . Do końca kwietnia? Może Marca? A to i tak nikt tego Tobie nie obieca, bo na tydzień nie potrafią przewidzieć a co dopiero na dłużej ... Będzie dobrze głowa do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość kujawy Napisano 11 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2021 A poco to wogole siac lepiej niebedzie. W tym sezonie nasieja więcej jak ostatnio. Jedyna szansa to jak pogoda nie dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 12 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marca 2021 https://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-sieradz,cId,31181 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebula daje zysk Napisano 12 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marca 2021 Towar wysokiej klasy zawsze ma cenę, nawet w słabym roku. Towar słaby to duże ryzyko że się nie urodzi, nie sprzeda, nie znajdzie alternatywy. Kupując odmiany hiszpanki cz tak ostatnio znana deltę nie osiągnięcie zysku a tylko wyrobi się opinia że wy i cała Polska to producent kiepskiej cebuli. Chodujcie cebulę zdrową, twarda, czysta, średnio grubą, i zapakujcie ja bez oszukiwania a dostaniecie godna kasę. Ojjj zapomniałem że to Polska i tu musi być tanio i byle jak... Najlepiej na przemysł w cenie detalu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość kujawy Napisano 12 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marca 2021 Godna kasę? A kto ją niby zapłaci? Pośrednik? Któremu zawsze coś nie pasuje i wymyślą by cenę zbic. Jak wszyscy w Polsce którzy uprawiają cebulę zrobili by super piękny towar to napewno ceny bylyby dobre i zysk mega. Tego jest po prostu zaduzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 12 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marca 2021 Witam A jak ceny cebuli obieranej na przyszły tydzień ? Czy zainteresowanie firm zakupem przekłada się na cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obierka Napisano 13 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marca 2021 13 godzin temu, Gość Piotr napisał: Witam A jak ceny cebuli obieranej na przyszły tydzień ? Czy zainteresowanie firm zakupem przekłada się na cenę ? Wynegocjowałem 1,03 Ups miałem nikomu nie mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dusigrosz Napisano 13 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marca 2021 zaraz Cię zlinczują ! trzeba mówić, że obniżki białej, to chłopy oddadzą za półdarmo towar do obierania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość tymek Napisano 13 Marca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marca 2021 U mnie 0,80 niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi