Gość Cebulka Napisano 2 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2023 7 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Holandia Niemcy co będą robiły prezenty polskim handlarzom. Egipt też? Pewnie tak samo jak straszono nas Kazachstanem. Wszyscy mają dla polskich handlarzy żeby tylko oni mieli zysk. Czytyjcie artykuły co się dzieje na rynku światowym europejskim z cebulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 2 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2023 Jak ma przyjść jak u nas jest tania względem innych krajów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Centro Napisano 2 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2023 Cenę macie bo każdy ścisnął pośladki i zamknął przechowalnie, niech tylko kazdy jeden z was zacznie sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alexander Napisano 2 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2023 Dobrze, trzeba się trzymać panowie producenci. Kiedy jak nie teraz, po 3 zł luz trzeba zacząć mówić niech się przyzwyczajają kupcy. Dzisiaj sprzedałem kal 6+ 2,60zł za luz po koszu wyszła tona odpadu z ciężarówki. Na spłatę raty kredytu starczy, czekam dalej za zwyżkami cenowymi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 Witam. Po ile obrana przy tych cenach łuski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebul Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 3 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Witam. Po ile obrana przy tych cenach łuski ? Niewystarczajaco około 3.20-3.30 wiec kalkulacji brak. Wszyscy odsorty z Holandii obierają po 1.40 i wychodzi 40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość producent Napisano 6 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2023 Witam z cebulą naprawdę zaczyna się robić ciekawie. Dzwonią do mnie kupcy którzy kilka lat temu brali towar i żeby zostawić coś po "starej" znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rurrrek Napisano 7 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lutego 2023 13 godzin temu, Gość producent napisał: Witam z cebulą naprawdę zaczyna się robić ciekawie. Dzwonią do mnie kupcy którzy kilka lat temu brali towar i żeby zostawić coś po "starej" znajomości no dzieje sie tylko oby nie przegrzalo sie tak jak sie stalo m.in z zbozem, maslem, olejami bo wtedy bedzie placz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lutego 2023 Nie stanie się tak,ponieważ cebuli już nie ma skąd sprowadzić po niższej cenie w takiej ilości jak zboże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent 4 pokolenie Napisano 7 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lutego 2023 8 godzin temu, Gość rurrrek napisał: no dzieje sie tylko oby nie przegrzalo sie tak jak sie stalo m.in z zbozem, maslem, olejami bo wtedy bedzie placz Tylko tutaj z Ukrainy nie wiozą tylko dzwonią i chcą aby zapewnić auto dziennie może w końcu się przegrzeje, ale to będzie najprawdopodobniej gdzieś dopiero w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista Wizjoner Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lutego 2023 18 godzin temu, Gość rurrrek napisał: no dzieje sie tylko oby nie przegrzalo sie tak jak sie stalo m.in z zbozem, maslem, olejami bo wtedy bedzie placz Albo żeby nie było tak jak z pietruszką w 2018... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielkopolski handlarz Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lutego 2023 3 godziny temu, Gość Realista Wizjoner napisał: Albo żeby nie było tak jak z pietruszką w 2018... Albo żeby nie było tak jak z pietruszka w 2019r 9zl/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lutego 2023 Panowie ile będzie nasiane cebuli jarej macie jakiś pogląd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obiektywny Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lutego 2023 2 godziny temu, Gość rolnik napisał: Panowie ile będzie nasiane cebuli jarej macie jakiś pogląd ? Kolego,góry, równiny i doliny będą obsiane,na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosss Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lutego 2023 południowa wielkopolska, widziałem jak dzisiaj las orali, obok jeziora. mają tam cebulę siać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Farmer Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lutego 2023 Osobiście od 12 lat sieje co roku 6-7 ha w wiosce w tym roku jestem największym plantatorem bo jedynym. W następnym roku będzie 2 większych ode mnie już wiem teraz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jan Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lutego 2023 a kontraktuje ktoś na przyszły sezon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mariusz Napisano 9 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2023 U mnie to samo co roku siejemy około 15h w naszej okolicy jest paru takich! Na dzisiaj wiem ze ci co nie siali nic teraz robią po 10h nie mając zbytu, zaplecza ani studni wiadomo wszystko można kupić ale kasy z tego nie będzie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 9 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2023 Ale to trzeba mieć niezłe zaplecze finansowe by od razu wejść od zera z uprawa na 10 czy 15 ha nie wszystkich na to stać, Poza tym bardzo dużo zostało obsiane oziminami i rzepakiem w związku z wysokimi cenami na jesień więc czy aby napewno zwiększy się tak znacznie a real cebuli wiosennej, w następnym sezonie to napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 9 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2023 Spokojnie jak będzie we wrześniu cebula po 20-30 groszy to zobaczycie czy skoczki jeszcze zasieją, a po drugie lata teraz są trudne pogoda bardzo zmienna i jak ktoś nie ma doświadczenia to taki skoczek nie poradzi sobie i plonu dobregonie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Farmee Napisano 9 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2023 Zboża w dół rzepak w dół kukurydza w dół a trochę jej było. Na każdą uprawę są nakłady a tanie nasiona można kupić też cebuli nikt kto zaczyna nie kupi paczki za 1300 zł ale wystarczy na moje żeby cebulę wozić przyszła wiosna na pole jak to już kiedyś nie raz było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bartuś Napisano 9 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2023 Pytanie z innej beczki, czy uprawiacie jakieś rośliny po cebuli zimowej która zejdzie z pola koło 15-20 czerwca? jakieś warzywa niewiem zioła o krótkim okresie wegetacji ? będę po niej siał w przyszłym roku kukurydzę i szkoda mi trochę pola żeby tyle czasu stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnikoski Napisano 9 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2023 Godzinę temu, Gość bartuś napisał: Pytanie z innej beczki, czy uprawiacie jakieś rośliny po cebuli zimowej która zejdzie z pola koło 15-20 czerwca? jakieś warzywa niewiem zioła o krótkim okresie wegetacji ? będę po niej siał w przyszłym roku kukurydzę i szkoda mi trochę pola żeby tyle czasu stało. Brokuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cukier Napisano 9 Lutego 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lutego 2023 Sprawa jest prosta, kto miał cebulę w tym roku to będzie musiał wyciągnąć średnią z 2 lat i pewnie i tak wyjdzie niezła cena. Jeśli ktoś dopiero zaczyna to oczywiście takich ludzi nie żal. Sam, gdybym nie miał stałych odbiorców to raczej wcale bym nie siał w przyszłym roku (jestem płotką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi