Gość Cebul Napisano 18 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marca 2023 Póki co na rynku są wahania ale konsumenci mogą zrezygnować z wielu zakupów lub je odłożyć np. zakup mieszkania, samochodu rtv i agd ale z zakupu żywności nie można zrezygnować więc pamiętajcie że dobry towar zawszę się sprzeda i kilka tirów z wschodu czy też trochę kiepskiej cebuli z egiptu o niskiej jakości nie zasypie naprawdę niskich zapasów cebuli w europie. Z Holandii na pewno nie przyjedzie piękny twardy rijnsburger po 3 zł co najwyżej odsorty. Czas na rozdzielenia ceny cebuli o niższej jakości do obierania która jest teraz na odpowiednim poziomie od ceny cebuli na worek która ma potencjał do wzrostów. Grube ryby chcą wykupić nasz piękny towar za groszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman 2 Napisano 18 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marca 2023 19 godzin temu, Gość Roman napisał: Ale się porobiło co? Ciekawe czy to się odbije… Nie płeć bzdur. Działania na zbicie cen.Koło Egiptu to nawet przejść nie chcę. Jakość kiepska. Tak że spokojnie. Widać ze Jesteś h andlarzem bo rolnik by tak nie napisał. Nie dajmy się zastraszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman Napisano 18 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marca 2023 4 godziny temu, Gość Roman 2 napisał: Nie płeć bzdur. Działania na zbicie cen.Koło Egiptu to nawet przejść nie chcę. Jakość kiepska. Tak że spokojnie. Widać ze Jesteś h andlarzem bo rolnik by tak nie napisał. Nie dajmy się zastraszyć. Nikogo nie straszę! Wystarczy zobaczyć co dzieje się w ogłoszeniach Podaż przewyższa popyt i tyle w temacie Nikt nikomu nie mówi co ma robić, ci co sprzedają godzą się na ceny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielkopolski handlarz Napisano 19 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2023 8 godzin temu, Gość Roman napisał: Nikogo nie straszę! Wystarczy zobaczyć co dzieje się w ogłoszeniach Podaż przewyższa popyt i tyle w temacie Nikt nikomu nie mówi co ma robić, ci co sprzedają godzą się na ceny!! No właśnie widać co się dzieje w ogłoszeniach każdy ceni od 4 zl wzyz i w końcu cena się unormowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman 2 Napisano 19 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2023 21 godzin temu, Gość Roman napisał: Nikogo nie straszę! Wystarczy zobaczyć co dzieje się w ogłoszeniach Podaż przewyższa popyt i tyle w temacie Nikt nikomu nie mówi co ma robić, ci co sprzedają godzą się na ceny!! W ogloszeniach też propaganda . Dobrze o tym wiesz. Polska cebula od polskiego producenta to jest to. Wspieram polskie rolnictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Staszek Napisano 19 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2023 22 godziny temu, Gość Roman napisał: Nikogo nie straszę! Wystarczy zobaczyć co dzieje się w ogłoszeniach Podaż przewyższa popyt i tyle w temacie Nikt nikomu nie mówi co ma robić, ci co sprzedają godzą się na ceny!! Tak a ceny są wysokie za ładny towar, i nic tęgi nie zmieni!! Nawet takie komentarze. 4zł można dostać na luz za ładna cebule!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obieracz tonowy Napisano 20 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marca 2023 Ale zagrywka brawo dla wszystkich Chłodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gold Napisano 20 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marca 2023 Cena na giełdach niby taka sama z tym że pakują coraz większym chlam w worek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WyjatkowyObieracz Napisano 20 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marca 2023 4 godziny temu, Gość Obieracz tonowy napisał: Ale zagrywka brawo dla wszystkich Chłodni A co za zagrywka? rozumiem ze chodzi o cenę, to jak opuszczają to może zrobić przerwę na pewno na dobre to wyjdzie, dużo obieraczy już nie zostało!? Można też zrobić zagrywkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebul Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 8 godzin temu, Gość WyjatkowyObieracz napisał: A co za zagrywka? rozumiem ze chodzi o cenę, to jak opuszczają to może zrobić przerwę na pewno na dobre to wyjdzie, dużo obieraczy już nie zostało!? Można też zrobić zagrywkę To nie chodzi o to że zagrywka chłodni, trochę wszyscy przeszacowali braki cebuli, Holandia się otworzyła ma jeszcze sporo towaru do obierania i cena zbije prawdopodobnie do 3 zł cebulką na obieranie, normalna sytuacja musiało sie to ustabilizowac bo już ludzie na głowę dostawali za cebulę że szczypiorem chcieli 4zl.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebul Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 8 godzin temu, Gość WyjatkowyObieracz napisał: A co za zagrywka? rozumiem ze chodzi o cenę, to jak opuszczają to może zrobić przerwę na pewno na dobre to wyjdzie, dużo obieraczy już nie zostało!? Można też zrobić zagrywkę A przerwę to na pewno zrobią wszyscy obieranie bo zbyt ryzykowane teraz kupować, także spokojnie tą przerwa tylko jeszcze bardziej zbije cenę luski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Też kupujący Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 6 godzin temu, Gość Cebul napisał: To nie chodzi o to że zagrywka chłodni, trochę wszyscy przeszacowali braki cebuli, Holandia się otworzyła ma jeszcze sporo towaru do obierania i cena zbije prawdopodobnie do 3 zł cebulką na obieranie, normalna sytuacja musiało sie to ustabilizowac bo już ludzie na głowę dostawali za cebulę że szczypiorem chcieli 4zl.... No spokojnie. Nie pisać bzdur. Egipt 60 procent mniejsze zbiory. Fakt że nawiezli trochę I co z tego. Cenę muszą trzymać. I tak wszędzie braki Zainteresowanie duże. Ale sztuczny popłoch wywierany ze strony kupujących. Spokojnie.Cały świat zmaga się z niedoborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość tymek Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 3 godziny temu, Gość Też kupujący napisał: No spokojnie. Nie pisać bzdur. Egipt 60 procent mniejsze zbiory. Fakt że nawiezli trochę I co z tego. Cenę muszą trzymać. I tak wszędzie braki Zainteresowanie duże. Ale sztuczny popłoch wywierany ze strony kupujących. Spokojnie.Cały świat zmaga się z niedoborem. Dobru żart nie wiadomo co będzie jutro u czy będzie gdzie sprzedać a wy sami się nakręcacie popyt mały podaż duża więc siłą rzeczy cena musi spasv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franek Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 Godzinę temu, Gość Gość tymek napisał: Dobru żart nie wiadomo co będzie jutro u czy będzie gdzie sprzedać a wy sami się nakręcacie popyt mały podaż duża więc siłą rzeczy cena musi spasv Zartowniś to z Ciebie jest. Popyt duży A cebuli polskiej już mało. Import zawsze byl. Do handlu dużo czasu. Działasz na zbicie ceny żeby tanio kupić . Czy sprzedałeś już I Ci żal? Nie chcę nawet odpowiedzi bo wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość IdąŚwięta Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 14 minut temu, Gość Franek napisał: Zartowniś to z Ciebie jest. Popyt duży A cebuli polskiej już mało. Import zawsze byl. Do handlu dużo czasu. Działasz na zbicie ceny żeby tanio kupić . Czy sprzedałeś już I Ci żal? Nie chcę nawet odpowiedzi bo wiadomo. Panie Franek, cena cebuli spadła i niech pan nie zaklina rzeczywistości a co będzie to nie wiadomo na pewno cebuli do pakowania i obieranie nie zabraknie jeśli by cebuli nie było to czemu cena spada? A popyt to gdzie pan masz? w ogłoszeniach widać coś innego! no chyba że jest Pan daltonistą to wybaczam. Jak spadnie do 3 zł to będzie popyt bo Ukraina się ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość tymek Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 41 minut temu, Gość Franek napisał: Zartowniś to z Ciebie jest. Popyt duży A cebuli polskiej już mało. Import zawsze byl. Do handlu dużo czasu. Działasz na zbicie ceny żeby tanio kupić . Czy sprzedałeś już I Ci żal? Nie chcę nawet odpowiedzi bo wiadomo. Pożyjemy zobaczymy kto miał rację mam info z pewnego źródła i to najnowsze.Nie interesuje mnie zbicie ceny to tylko wy tak myślicie że oboeracz to złodziej co tylko chce się dorobić otwórz oczy każdy musi zarobić bo inaczej by nikt nic nie robił Ps nie jestem rolnikiem więc i nie pęka mi żyłka że sprzedajecie tak drogo niech to będzie wasz sezon za to następny widzę cienko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent 4 pokolenie Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 Godzinę temu, Gość IdąŚwięta napisał: Panie Franek, cena cebuli spadła i niech pan nie zaklina rzeczywistości a co będzie to nie wiadomo na pewno cebuli do pakowania i obieranie nie zabraknie jeśli by cebuli nie było to czemu cena spada? A popyt to gdzie pan masz? w ogłoszeniach widać coś innego! no chyba że jest Pan daltonistą to wybaczam. Jak spadnie do 3 zł to będzie popyt bo Ukraina się ruszy Skąd już wiesz, że cebuli nie zabraknie? Jeszcze kilka miesięcy do nowej u mnie już końcówka a w poprzednich latach dopiero ruszałem ze sprzedażą myślę, że większość wykorzystała dobre ceny i zrobiła podobnie, chłodnie próbują wywołać panikę przed świętami i trochę im się udaje, ale mają konkurencję, która podbiera im towar nawet gorszej jakości i wysyła na wschód także wydaje mi się że przyjdzie jeszcze moment w którym cebuli zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Swift Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 Jak ta cena spada jak w jednym dyskoncie promocja na cebule po 8 zł kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 Na giełdach już pełno szajsu. Nie wiem czy to nasza krajowa, czy zagranicy, ale próbują popchnąć co się da, nie zważając na jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 15 godzin temu, Gość Cebul napisał: To nie chodzi o to że zagrywka chłodni, trochę wszyscy przeszacowali braki cebuli, Holandia się otworzyła ma jeszcze sporo towaru do obierania i cena zbije prawdopodobnie do 3 zł cebulką na obieranie, normalna sytuacja musiało sie to ustabilizowac bo już ludzie na głowę dostawali za cebulę że szczypiorem chcieli 4zl.... I jeszcze im mało było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość malutki Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 16 minut temu, Gość Gość napisał: I jeszcze im mało było... Chytry w życiu dwa razy traci ZAPAMIETAJACIE TO RAZ NA ZAWSZE Dzwoniłem za cebula z miesiąc temu to gospodarz mówi mam 300 ton cena rośnie i nie sprzedaje narazie..a dziś dzwoni do mnie ten sam rolnik i z takim głupim uśmiechem czy może nie potrzebuje cebuli..więc mu mówię cena spada narazie nie potrzebuje.Oby jeb..na złotówkę albo i niżej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzegorz Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 5 godzin temu, Gość IdąŚwięta napisał: Panie Franek, cena cebuli spadła i niech pan nie zaklina rzeczywistości a co będzie to nie wiadomo na pewno cebuli do pakowania i obieranie nie zabraknie jeśli by cebuli nie było to czemu cena spada? A popyt to gdzie pan masz? w ogłoszeniach widać coś innego! no chyba że jest Pan daltonistą to wybaczam. Jak spadnie do 3 zł to będzie popyt bo Ukraina się ruszy Pleciesz bzdury. A na dodatek nie wiesz mawet co to daltonizm. CEBULI to mawet w porównaniu do zeszłego roku jest tyle co nic. Ale żal płacić uczciwe pieniądze. Rolnik to najlepiej żeby za pół darmo oddawał. To chyba macie Wy kłopot z tym Egiptem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz!! Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 Hahaha trochę się pośmieje, z jaka skruchą teraz wszyscy dzwonią. Niektórzy liczą już straty w setkach tysięcy a są i tacy co w milionach hahaha Jak proponowałem 4 zł to było mało, teraz jak dzwonią to mówię za drogo!! Szybko role się odwróciły teraz szanuje się tych co byli normalni!! I nie walczyli o pare groszy mając nie spotykana cenę!! Tylko cieszyli się z tego że mogą tak drogo sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jurek Napisano 21 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2023 8 minut temu, Gość Handlarz!! napisał: Hahaha trochę się pośmieje, z jaka skruchą teraz wszyscy dzwonią. Niektórzy liczą już straty w setkach tysięcy a są i tacy co w milionach hahaha Jak proponowałem 4 zł to było mało, teraz jak dzwonią to mówię za drogo!! Szybko role się odwróciły teraz szanuje się tych co byli normalni!! I nie walczyli o pare groszy mając nie spotykana cenę!! Tylko cieszyli się z tego że mogą tak drogo sprzedać. Brawo !!! Ale tych normalnych już tak nie wielu pozostało. Niestety rolnik jak czuje pieniądz to myśli że ktoś głupi i można mu wcisnąć wszystko za tyle ile się powie..adios Kto stawia flaszkę że za 2 tygodnie cebula będzie po 2 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielkopolski handlarz Napisano 22 Marca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marca 2023 8 godzin temu, Gość Jurek napisał: Brawo !!! Ale tych normalnych już tak nie wielu pozostało. Niestety rolnik jak czuje pieniądz to myśli że ktoś głupi i można mu wcisnąć wszystko za tyle ile się powie..adios Kto stawia flaszkę że za 2 tygodnie cebula będzie po 2 zł? Ja nie wiem czy nie będzie nawet po zlotowce a w Holandii cebula prawie 1euro także to wy będziecie liczyć straty w milionach ha ha ha a flaszkę postawicie rolnikowi za to że będziecie mogli ten syf z Egiptu wywieź mu na pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi