Gość 123 Napisano 1 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2023 Czyli po świętach wracamy do wyższych cen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jacek Napisano 1 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2023 Przecież tego Egipta z pleśnią widzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość trytytka Napisano 1 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Gość 123 napisał: Czyli po świętach wracamy do wyższych cen ? jasne wroca do takich cen jakie byly w zeszlym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzysztof Napisano 1 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Gość 123 napisał: Czyli po świętach wracamy do wyższych cen ? Powinno być na odwrót!! a teraz nie ma za bardzo komu sprzedać. Czas pokarze, ale jak narazie to jest kiepsko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość trytytka Napisano 1 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Gość Krzysztof napisał: Powinno być na odwrót!! a teraz nie ma za bardzo komu sprzedać. Czas pokarze, ale jak narazie to jest kiepsko! kiepsko to dopiero bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zorientowany Napisano 1 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2023 5 godzin temu, Gość 123 napisał: Czyli po świętach wracamy do wyższych cen ? Jak będzie 1 zł to jeszcze dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anna Farmer Napisano 1 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2023 jak pamiętam zawsze kwiecień ,maj ,czerwiec , największy zarobek , kiepsko to będzie dla kupujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cwaniara Napisano 1 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2023 W dniu 22.03.2023 o 19:52, Gość Rolnik z Wielkopolski napisał: Czytam te Wasze wypociny i ręce opadają. Napieprzacie się wzajemnie, że aż się czytać nie chce... Po co wam te wzajemne złośliwości? Czy Wy nie możecie się normalnie komunikować? Wzajemnie szanować? Przecież wszyscy są od siebie uzależnieni. Kupujący... handlujący... producenci... Jak w polityce... Nawalają się na się jedni na drugich zamiast jak cywilizowani ludzie współpracować... Sprzedawałem w listopadzie cebulę po 1,8 zł, sprzedawałem w styczniu po 2,2 zł, sprzedawałem 3 tyg. temu po 4,5 i sprzedaję dzisiaj po 4 złote. Za miesiąc będę sprzedawał może po 3 zł, a może po 5. Nikt tego nie wie. Cały czas kupują ci sami odbiorcy. Żaden mnie nie obrażał na jesień, żaden nie obraża mnie dzisiaj. Żadnemu klientowi nie cwaniakowałem przez cały sezon... Po co Wam te nerwy i złośliwości? Nie macie większych problemów w życiu? 7 godzin temu, Gość Handel napisał: A mówił minister Kowalczyk sprzedawać nie trzymać To jest pazerność.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cwaniara Napisano 1 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwietnia 2023 6 godzin temu, Gość 123 napisał: Czyli po świętach wracamy do wyższych cen ? Ha dobre ,ciekawe kto ci da te wyższe ceny ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlowiec Napisano 2 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwietnia 2023 Taka prawda że tego Egiptu już nie ma jak kupić. Wszystkie wolumeny już wysprzedane. Poza tym Egipt ma produkcję mniejszą o 60 procent według poprzedniego roku. Fakt że zawalili ale zejdzie z rynku szybko albo zgnije do reszty. Ja tego nie chcę znać. Daję zarabiać polskiemu rolnikowi Uzbecka Nowa jeszcze z miesiąc żeby się do transportu nadawała na większą odległość. Tak że piszmy prawdę. Z rolnika żyjemy i dajmy mu zarobić . Przecież na polskim towarze nawet drogim też się zarabia. Zawsze gdy jest drogo to większy zarobek. A tu jeden przed drugim żeby tylko taniej sprowadzić niszcząc polskiego producenta. Poza tym popatrzcie na listę śr.chemicznych dozwolonych w tych krajach z których sprowadzacie. W Polsce wiele z nich jest zakazane. Więc jakim prawem ten towar przekracza naszą granicę. Tutaj nasz z rolnik stosuje około 30 procent tego co tam nawet z racji położenia geograficznego i musi przestrzegać norm. Popieram POLSKIE ROLNICTWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 2 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Gość Handlowiec napisał: Taka prawda że tego Egiptu już nie ma jak kupić. Wszystkie wolumeny już wysprzedane. Poza tym Egipt ma produkcję mniejszą o 60 procent według poprzedniego roku. Fakt że zawalili ale zejdzie z rynku szybko albo zgnije do reszty. Ja tego nie chcę znać. Daję zarabiać polskiemu rolnikowi Uzbecka Nowa jeszcze z miesiąc żeby się do transportu nadawała na większą odległość. Tak że piszmy prawdę. Z rolnika żyjemy i dajmy mu zarobić . Przecież na polskim towarze nawet drogim też się zarabia. Zawsze gdy jest drogo to większy zarobek. A tu jeden przed drugim żeby tylko taniej sprowadzić niszcząc polskiego producenta. Poza tym popatrzcie na listę śr.chemicznych dozwolonych w tych krajach z których sprowadzacie. W Polsce wiele z nich jest zakazane. Więc jakim prawem ten towar przekracza naszą granicę. Tutaj nasz z rolnik stosuje około 30 procent tego co tam nawet z racji położenia geograficznego i musi przestrzegać norm. Popieram POLSKIE ROLNICTWO Jak na obecne czasy to jakiś dziwny bo normalny głos !!!! W tych czasach to moda na idiotyzmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krz Napisano 2 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwietnia 2023 co Myslicie o meranto f1? ktos hodowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wolski Napisano 2 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Gość Krz napisał: co Myslicie o meranto f1? ktos hodowal? Odmiana niezła i poleży do kwietnia ma tolerancję na choroby odglebowe od kilku lat się sprawdzało nawet na polu śmierci . Ale w ostatnim sezonienie po 6 letniej nie dało rady fuzarjum i różowienie korzeni zrobiły spustoszenie że długo się zastanawiałem czy zbierać A w poprzednim sezonie na tym samym polu po 5 letniej przerwie na tej samej działce było nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebulka Napisano 3 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwietnia 2023 W dniu 1.04.2023 o 17:13, Gość trytytka napisał: jasne wroca do takich cen jakie byly w zeszlym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebula 4 pokolenie Napisano 3 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Siał już ktoś cebulę w tą zimną glebę? Czy czekacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jurek Napisano 4 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwietnia 2023 20 godzin temu, Gość Cebula 4 pokolenie napisał: Siał już ktoś cebulę w tą zimną glebę? Czy czekacie? Ja czekam, ale kilku szybkich w okolicy posiało już dwa tygodnie temu. U mnie na mocnych ziemiach kujawskich jest za mokro w tym tygodniu żeby robić w polu. W tamtym tygodniu się wstrzymałem bo pogody mówiły o zimnie i się potwierdziło. Wczoraj i dzisiaj rano po -2, jutro podobnie. Od czwartku podobno ocieplenie. Jak będą warunki zaraz po Wielkanocy atakuje ostro i sieje cebulę i buraki. Ale zobaczymy czy pododa pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartosz Napisano 5 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwietnia 2023 No to się najedli kupcy już tego egipta. Wtopili co niektórzy na N iedorobce.Cebula Polska wraca do łask. Ale zniszczyć rynek to była dobra zachęta. Oczywiście kosztem polskiego producenta. Zadowoleni biznesmeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wolski Napisano 5 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwietnia 2023 12 minut temu, Gość Bartosz napisał: No to się najedli kupcy już tego egipta. Wtopili co niektórzy na N iedorobce.Cebula Polska wraca do łask. Ale zniszczyć rynek to była dobra zachęta. Oczywiście kosztem polskiego producenta. Zadowoleni biznesmeni? Generalnie zapomnieli że nie powinno się sr..ać do miski z której się je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 5 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwietnia 2023 1 minutę temu, Gość Wolski napisał: Generalnie zapomnieli że nie powinno się sr..ać do miski z której się je .. .to samo w zbożu, tutaj też zero myślenia pro polskiego, byle kabzę nabić, ponoć sami rolnicy też kupowali, zanim sie zorientowali że robili we własne gniazdo. Dopóki jako naród sami się nie zaczniemy szanować ...nikt nas nie będzie szanował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Waldemar Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 Idą święta a zainteresowanie cebulą zerowe, tylko slyszysz ze ktos ma Egipt ktos inny Ruską lub Tadżycka, jeszcze inny Holandia, Austria, Dania, Austria.....A Polska czeka w magazynach . Chinska obrana I mrożona jest w cenie europejskiej cebuli w lusce . To chyba juz po sezonie, tymbardziej ze Macedonia i inne cebule z tego sezonu za chwile wchodzą na rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franek Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 Mają dość już tego egipta I innego importu i ruszyli za polską. Cena odbija więc postanowiłeś siać propagandę. Ależ masz interes w tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z Wielkopolski Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Gość Waldemar napisał: Idą święta a zainteresowanie cebulą zerowe, tylko slyszysz ze ktos ma Egipt ktos inny Ruską lub Tadżycka, jeszcze inny Holandia, Austria, Dania, Austria.....A Polska czeka w magazynach . Chinska obrana I mrożona jest w cenie europejskiej cebuli w lusce . To chyba juz po sezonie, tymbardziej ze Macedonia i inne cebule z tego sezonu za chwile wchodzą na rynek. Chyba coś Ci się pomyliło... Ja sprzedaję 70-100 ton towaru w worku tygodniowo a mógłbym robić więcej... Cena po "biegunce" na rynku sprzed 10 dniu już zaczęła rosnąć. 3 tyg. temu 4-4,5 zł/ kg. 10 dni temu 3,3. Dzisiaj 3,6 i więcej chętnych niż mogę przygotować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 123 Napisano 6 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwietnia 2023 teraz troszkę odbija ale czy po świętach dalej będzie tendencja wzrostowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielkopolski handlarz Napisano 7 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwietnia 2023 11 godzin temu, Gość Waldemar napisał: Idą święta a zainteresowanie cebulą zerowe, tylko slyszysz ze ktos ma Egipt ktos inny Ruską lub Tadżycka, jeszcze inny Holandia, Austria, Dania, Austria.....A Polska czeka w magazynach . Chinska obrana I mrożona jest w cenie europejskiej cebuli w lusce . To chyba juz po sezonie, tymbardziej ze Macedonia i inne cebule z tego sezonu za chwile wchodzą na rynek. Oho chyba zaczyna brakować cebulki bo zaczęło się straszenie biednych rolników ale spokojne ci co 3 tygodnie temu dostali rozwolnienia przez takie straszenie już się wyprzedali także Waldkowi została tylko cebula z Egiptu Holandii Austrii i Austrii. Tak się biedny rozpędził z tym sianiem propagandy ze znalazł na mapie Europy jeszcze jedna Austrii ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z Wielkopolski Napisano 7 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwietnia 2023 9 godzin temu, Gość 123 napisał: teraz troszkę odbija ale czy po świętach dalej będzie tendencja wzrostowa ? Mogę się oczywiście mylić, jednak według mnie ceny powinny powoli iść do góry. Dobrego towaru przecież nie przybyło w Europie. Importem się wielu importerów najadło. Towar z importu słaby a bańka mówiąca, że ceny mogą tylko rosnąć pękła. Żaden importer nie pomyśli już, że "nie ważne za ile kupię i jakiej jakości kupię i tak zarobię"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi