Wapno ze skorupek jaj, jest organiczno-mineralnym środkiem poprawiającym właściwości
gleby. Wzbogaca ją o składniki pokarmowe niezbędne do wzrostu i rozwoju roślin takie jak: azot, fosfor magnez i wapń.
Środek posiada właściwości odkwaszające glebę. Dostarcza do gleby wapń w formie węglanowej, przez co poprawia strukturę grudkowatości gleby oraz jej napowietrzenie. Polepsza cyrkulację wody i wymianę substancji organicznej, a także przyswajalność składników mineralnych.
Witaminizator
SKŁADNIKI: Przetworzone skorupy jaj. Wapń naturalny z białkiem, ze skorup jaj.
SKŁAD: Zawiera wapń (CaCO3) 93,20%, magnez 0,39%, azot organiczny 1,36%, fosfor 0,12%, potas 0,07%, żelazo 123mg/kg, mangan 3,72mg/kg, białka (ułatwiające przyswajalność wapnia i dostarczające azot w sposób zrównoważony) 5,80%
Sprzedam wapno ze skorupek jaj kurzych po higienizacji, miesięcznie +100Ton.
Pozytywnie zaopiniowany przez jednostki naukowe: IUNG PIB w Puławach, PIWET PIB w Puławach, IMW w Lubinie, IOŚ PIB w Warszawie, INHORT BIB w Skierniewicach.