Śruta rzepakowa NON GMO to znakomity sposób na uzupełnienie białka w paszy przy zakazie stosowania surowców modyfikowanych genetycznie. Dla przeżuwaczy stanowi cenne źródło białka palonego w żwaczu, wpływającego na wyższy poziom mocznika w mleku, poprawia rozród oraz zwiększa pasaż białka mikrobiologicznego. Producentom trzody chlewnej i drobiu daje szansę na zniwelowanie kosztów produkcji, jest bowiem odczuwalnie tańsza od śruty sojowej, przy zbliżonej jakości białka i równie korzystnym poziomie aminokwasów. Starszym grupom zwierząt uzupełnia konieczne w diecie włókno pokarmowe.
Główne zalety:
-atrakcyjny stosunek zawartości białka do ceny produktu.
-efektywne źródło aminokwasów siarkowych.
-uzupełnienie włókna surowego w dawce pokarmowej.
SPRZEDAWANA LUZEM I W BIG BAGACH.
NAZWA: MATERIAŁ PASZOWY
NAZWA MATERIAŁU PASZOWEGO: ŚRUTA POEKSTRAKCYJNA RZEPAKOWA
DATA PRODUKCJI: SIERPIEŃ 2023R.
DATA PRZYDATNOŚCI: 6 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
BIAŁKO SUROWE: 32-34%
WILGOTNOŚĆ: 11-12%
WŁÓKNO SUROWE: 10-12%
TŁUSZCZ SUROWY: 1,5-2%
BARWA: WŁAŚCIWA
ZAPACH: SWOISTY,BEZ ZAPACHÓW OBCYCH
PRZEZNACZENIE: DLA ZWIERZĄT GOSPODARSKICH
ZANIECZYSZCZENIA: NIE WYŻSZE NIŻ OKREŚLONE W AKTUALNYCH NORMACH
WARUNKI PAKOWANIA/TRANSPORTU: LUZEM LUB INNA UZGODNIONA PRZEZ STRONY
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: POMIESZCZENIE SUCHE,PRZEWIEWNE
KRAJ POCHODZENIA: POLSKA
NR.IDENTYFIKACJI WETERYNARYJNEJ: PL1437002
1 400zł /tona
mazowieckie , Rzężawy