Gość Wojtas Napisano 8 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2017 Inter Trade 1,2 zł ( cena już po sortowaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gs Napisano 8 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2017 Większość grup w okolicach Grójca daje 1.3 za czerwone lub więcej tańszy gloster ale można sprzedać za 1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RW Napisano 8 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2017 Podzwoniłem trochę i za Princa chcą płacić max. po 1,5zł czy można coś więcej wynegocjować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rzetelny Napisano 8 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2017 Eco Grupa Idared w karton od 7cm 1,20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czarek Napisano 8 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2017 jak ceny na broniszach i jak z zejsciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenon Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2017 jak ceny na broniszach i jak z zejsciem idzie jak woda, i kupcy już "niebieskimi" płacą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Centrum Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2017 Sobienie Jeziory 7+ 1.2zł na sortowni. Szykowane w domu 10gr drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2017 Chyba zapowiada się udana końcówka sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jabłko Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2017 1.4 szampion oczywiście netto 1.3 inne czerwone jonaprinc golden 1.5 1,6 wszystkie ceny netto ssanie na jabłko ogromne ale kto ma jeszcze jabłko prawie nikt a dlatego tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sad....... Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2017 1.2idared netto od 6.5 kolory 1.3. 7+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sadownik Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2017 cene zrobi dzisiejsza noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Żenua Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 cene zrobi dzisiejsza noc. Wy to jesteście śmieszni.. wciąż was nie rozumiem, co mają się mrozy do przyszłego sezonu.. A tak swoją drogą powiem wam tyle .. grupy więcej niż 1.30zł nam nie dadzą. Dzwoniłem po grupach i powiedzieli jedno - oni już się w tych cenach nie mieszczą dla swoich odbiorców z za granicy, kupią jedynie to, co potrzebują na markety żeby kary nie dostać, to ile tego towaru wybiorą? 1 ? 2? samochody tygodniowo na markety i tyle . Śmieszni jesteście i ta wasza śmieszna zachłanność, dobre pieniądze są już, ale wciąż mało, jednak to prawda co mówią, że polskiemu chłopowi to zawsze mało, i nawet jakby grupy dałą średnią cenę 1,50zł co roku za wszystkie odmiany to i tak by wam było mało kocmołuchy. Ja to powiedziałem i wszystkim powtarzam, jak jabłko jest 1zł to i ja jestem zadowolony, bo biorę jakieś pieniążki i nakład na wszystkie opryski, nasadzenia i tak dalej się zwraca, a i zostaje dobry fundusz na przyszły rok na inwestycje i godziwe wakacje, żeby odpocząć po całym roku roboty. A.. i darujcie sobie te teksty, że kłamie czy coś, bo pracuje dla dużej firmy exportowej, pomimo, że sam jestem sadownikiem i mam informacje ile grupy daja i beda mogly dac, takze niech nikt nikomu kitu nie wciska, ze ktos daje wiecej niz 1,30zł na chwile obecna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sad....... Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Wy to jesteście śmieszni.. wciąż was nie rozumiem, co mają się mrozy do przyszłego sezonu.. A tak swoją drogą powiem wam tyle .. grupy więcej niż 1.30zł nam nie dadzą. Dzwoniłem po grupach i powiedzieli jedno - oni już się w tych cenach nie mieszczą dla swoich odbiorców z za granicy, kupią jedynie to, co potrzebują na markety żeby kary nie dostać, to ile tego towaru wybiorą? 1 ? 2? samochody tygodniowo na markety i tyle . Śmieszni jesteście i ta wasza śmieszna zachłanność, dobre pieniądze są już, ale wciąż mało, jednak to prawda co mówią, że polskiemu chłopowi to zawsze mało, i nawet jakby grupy dałą średnią cenę 1,50zł co roku za wszystkie odmiany to i tak by wam było mało kocmołuchy. Ja to powiedziałem i wszystkim powtarzam, jak jabłko jest 1zł to i ja jestem zadowolony, bo biorę jakieś pieniążki i nakład na wszystkie opryski, nasadzenia i tak dalej się zwraca, a i zostaje dobry fundusz na przyszły rok na inwestycje i godziwe wakacje, żeby odpocząć po całym roku roboty. A.. i darujcie sobie te teksty, że kłamie czy coś, bo pracuje dla dużej firmy exportowej, pomimo, że sam jestem sadownikiem i mam informacje ile grupy daja i beda mogly dac, takze niech nikt nikomu kitu nie wciska, ze ktos daje wiecej niz 1,30zł na chwile zobaczysz cwaniaku co bedzie za pare dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Żenua Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 No zobacze, zobacze, ja i tak juz jablek nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 (edytowane) Pie**olenie glupot ze wysylaja 1-2 tiry... Gdyby to byla prawda to handel by stal, a idzie jak glupi. W ch*ja to my a nie nas. Edytowane 11 Maja 2017 przez Marcin Bez przekleństw proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 123 Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Przykład zachowania sadowników-biznesmenów. Cena idzie w górę. 5 dni temu była ustalona z gościem cena na 15 palet jabłka. W dniu załadunku słyszę - cena poszła do góry, dopłacaj, bo inaczej nie ładuję!!! Zwykły szantaż i coś co w każdej innej branży by się nie zdarzyło, bo umowa to umowa. Większość niestety tak postępuje, a jak zniżka ceny to zawsze oburzenie - przecież się umawialiśmy, jak tak można się zachować!!! Nie będę nikogo obrażał, ale zastanówcie się czy takie zachowania są normalne i czy niektóre wyzwiska pod adresem branży sadowniczej nie są w 100% trafione. PS. Pozdrawiam uczciwych sadowników kierujących się w swoim życiu podstawowymi zasadami moralnymi. Na szczęście tacy tez istnieją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 123 Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 (edytowane) Przykład zachowania sadowników-biznesmenów. Cena idzie w górę. 5 dni temu była ustalona z gościem cena na 15 palet jabłka. W dniu załadunku słyszę - cena poszła do góry, dopłacaj, bo inaczej nie ładuję!!! Zwykły szantaż i coś co w każdej innej branży by się nie zdarzyło, bo umowa to umowa. Większość niestety tak postępuje, a jak zniżka ceny to zawsze oburzenie - przecież się umawialiśmy, jak tak można się zachować!!! Nie będę nikogo obrażał, ale zastanówcie się czy takie zachowania są normalne i czy niektóre wyzwiska pod adresem branży sadowniczej nie są w 100% trafione. PS. Pozdrawiam uczciwych sadowników kierujących się w swoim życiu podstawowymi zasadami moralnymi. Na szczęście tacy tez istnieją... Pie**olenie glupot ze wysylaja 1-2 tiry... Gdyby to byla prawda to handel by stal, a idzie jak glupi. W ch*ja to my a nie nas. - najlepszy przykład sadowniczej kultury. Dodany w trakcie pisania mojego posta. Jak szybko teza się obroniła Edytowane 11 Maja 2017 przez Marcin Bez przekleństw proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kol Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Przez cały sezon grupy oraz eksporterzy doili nas niemiłosiernie, teraz to w końcu my mamy coś do powiedzenia bo jabłek mało się zrobiło. I niestety taka branża, o każdy grosz trzeba walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 500+ Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Chyba żartujesz że ty kupiec to taki uczciwy jak cena spada to ty nie kupujesz i tyle bo nie idzie bo tiry na granicy stoją bo coś tam... Dobrze ze jest taka chwila w handlu bo byście nas zjedli a teraz płacz i lament a jak jest słabo w handlu to może zapłacisz za miesiąc dwa może rok a teraz to i gotówką gdzieś się znajduje dziwne ruscy zaczęli nagle płacić a my też chcemy żyć nie przepraszam ty możesz jechać na Bahamy na 2 tygodnie bo pan się nakombinował cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hahaha Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 hahaha, sadownicza zawiść na wieki wieków amen! wszyscy zarabiają tylko nie wy! a niech mieszczuchy was mają za prostaków! mają rację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość GoscGoie Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Do gość hahaha z 11. Jeżeli śmiejesz się z tego ze po dzisiejszej nocy nie ma w wielu rejonach jabłek bo wszystko zmarzlo to gratulacje. Mam nadzieje ze i Tobie się coś takiego przydarzy bo to wraca, a Twoja zazdrość czy zawisc sadownikow nie zna granic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sad....... Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 No zobacze, zobacze, ja i tak juz jablek nie mam dlatego zal ci ... sciska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gs Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Przykład zachowania sadowników-biznesmenów. Cena idzie w górę. 5 dni temu była ustalona z gościem cena na 15 palet jabłka. W dniu załadunku słyszę - cena poszła do góry, dopłacaj, bo inaczej nie ładuję!!! Zwykły szantaż i coś co w każdej innej branży by się nie zdarzyło, bo umowa to umowa. Większość niestety tak postępuje, a jak zniżka ceny to zawsze oburzenie - przecież się umawialiśmy, jak tak można się zachować!!! Nie będę nikogo obrażał, ale zastanówcie się czy takie zachowania są normalne i czy niektóre wyzwiska pod adresem branży sadowniczej nie są w 100% trafione. PS. Pozdrawiam uczciwych sadowników kierujących się w swoim życiu podstawowymi zasadami moralnymi. Na szczęście tacy tez istnieją...Z drugiej strony jak cena idzie w dół to nie odbieracie zamówionego towaru i jak już stoi w pudle to po jakimś czasie pretensję natychmiast oddaj pudła albo kasę albo częste zagranie w trakcie sortowania kilka razy był oglądać a przy załadunku jabłko sie nagle nie podoba i może wziąć ale taniej niż dogadane na każdym kroku przy każdej okazji staracie sie zrobić nas w konia a tu nagle takie wielkie żale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojtas Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Panowie wróćmy do tematu....ktoś coś dziś wczoraj sprzedawał? Jakie ceny? Jak export kosztuje jak na broniszsch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zenon Napisano 10 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maja 2017 Bronisze, ssanie jak cholera.Ceny mocno w gore! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi