Gość Michał Napisano 5 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Panowie pojawiają się jakieś pozytywne ruchy na rynku. Belgia w przyszłym tygodniu bierze ok 20 aut obranej cebuli z polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Analityk Napisano 7 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Szanowni Producenci i Przetwórcy nie liczcie na kokosy w tym sezonie i nie spekulujcie że będzie brokuł, będzie ciepło zimno deszczowo belgia anglia bla bla bla .... Ukraina za chwil kilka pośle, wasze skredytowane budowle pod obieralnie, w ręce komornikków. Wielcy biznesmani-gangsterzy zwąchali biznes na obieraniu i gdy tylko zachcą zaleją europe tanim sórowcem, jakość terz robią dobrą. Czasy obierania w polsce mijają, tak jak minęły w innych krajach europy zachodniej, maszyny tutaj nie pomogą niestety. Powodzenia w prebranżowieniu, kto szybciej to zrobi straci mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ole Napisano 7 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Szanowni Producenci i Przetwórcy nie liczcie na kokosy w tym sezonie i nie spekulujcie że będzie brokuł, będzie ciepło zimno deszczowo belgia anglia bla bla bla .... Ukraina za chwil kilka pośle, wasze skredytowane budowle pod obieralnie, w ręce komornikków. Wielcy biznesmani-gangsterzy zwąchali biznes na obieraniu i gdy tylko zachcą zaleją europe tanim sórowcem, jakość terz robią dobrą. Czasy obierania w polsce mijają, tak jak minęły w innych krajach europy zachodniej, maszyny tutaj nie pomogą niestety. Powodzenia w prebranżowieniu, kto szybciej to zrobi straci mniej. szybciej to biegnij po słownik bo nawet w obieralni zatrudnienia nie dostaniesz; były takie ceny że kredytów nie potrzeba było brać a dołek też musi przyjść, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cebularz Napisano 11 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 2016 To już nie dołek, to dół Czy Wy sprzedajecie po 20gr.? ToZ to obłęd lepiej oddac za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebul Napisano 17 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Jesteście nieźle zdesperowani że sprzedajecie cebulę po 0,15-0,20 gr. Nasiać nasiali ale do sprzeaży główka już za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ja Napisano 18 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2016 APEL DLA ROLNIKÓW KTÓRZY SPZEDAJA CEBULE ZA 20GROSZY A OBIERALNIE BIORĄ 80GR BIORĄ WIĘCEJ JAK OBIERAJĄ NIECH SOBIE SIEJA A MY WSTRZYMAJMY SIĘ ZE SPRZEDAŻĄ PRZEZ DWA TYG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wróżbita maciej Napisano 18 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Jak czytam takie farmazony to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Kto wam kazał siać tyle cebuli, po co tyle ''hiszpanów''. Czy ktoś wam bronił kontrakty podpisywać. Co to za tekst wstrzymamy się ze sprzedażą? Wywalicie do rowu?????Niby koledzy rolnicy macie głowy na karku, ale czasem ręce opadają. Trzeba planować a nie teraz ronić łzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cebulka Napisano 18 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Jak czytam takie farmazony to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Kto wam kazał siać tyle cebuli, po co tyle ''hiszpanów''. Czy ktoś wam bronił kontrakty podpisywać. Co to za tekst wstrzymamy się ze sprzedażą? Wywalicie do rowu?????Niby koledzy rolnicy macie głowy na karku, ale czasem ręce opadają. Trzeba planować a nie teraz ronić łzy. Ja gdybym kontrakty podpisywał to już dawno z cebuli bym wypadł, a tak obsiewam sobie około 100 ha cebuli co roku i lepszym rokiem nadrabiam zły. Czas na sprzedaż mamy do czerwca tak że spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cebula radziejow Napisano 19 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpnia 2016 jaka cena za łuske luzem i od jakiego kalibru?u nas ok 20 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henryk Lipinski Napisano 21 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Na obieranie dałem za 30 grszy do swiebodzina. na Radziejowie i Tucholi chcieli po 18 i terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cebula Napisano 23 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2016 30gr to by bylo super dostac. Moze jakis kontakt do takich skupow dacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ściema Napisano 23 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2016 najlepiej przedstawia to agrobiznes cena cebuli 0,6-1,4 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik z kujaw Napisano 23 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Zeby jeszcze fakture vat chcieli to jeszcze rozumiem ale wiekszosc z nich nawet słyszec nie chce vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Wschowa Napisano 24 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Na Świebodzinie już też obniżyli. Byłem wczoraj to po odliczeniu drobnej i kamienia 0,24 dawali. Zostawłem 10 ton co miałem a reszty za tyle nie oddam. Do wyboru gotówka lub przelew od razu. Na Lesznie dają 0,22 a mam bliżej. Tylko tam termin i chamstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cebul Napisano 25 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Cena cebuli od poniedziałku 0,10-0,15zł albo zaorać wybór należy do ciebie rolniku. Chłodnie przestały odbierać cebulę obraną z powodu braku zbytu na mrożonkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Głowa w chmurze Napisano 25 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Może niedługo braknie towaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cebulka Napisano 25 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Cena cebuli od poniedziałku 0,10-0,15zł albo zaorać wybór należy do ciebie rolniku. Chłodnie przestały odbierać cebulę obraną z powodu braku zbytu na mrożonkę. dlaczego zaorać? Czas mamy do czerwca 2017, poczekamy zobaczymy co zima przyniesie a po 10-15 gr to niech sobie kupują z zachodu zobaczymy ile im przywiozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henryk Lipinski Napisano 25 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Nie każdy może schować cebule. Ja nie byłem zadowolony jak sprzedałem ale dziś już nawet 30 groszy nie dajom tom dobrze zrobił. Niedobre czasy dla rolników przyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cebul Napisano 27 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Uwaga na Pana Józefa z Koła. Zamawia w śmiesznej cenie obraną cebulę a na końcu i tak jej nie odbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość umberto Napisano 27 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Niewidzialna ręka rynku powodem niskich/wysokich cen. Zaorać można pole po zbiorach a kto grosza nie szanuje ten złotówki nie wart.... Wszelkiej maści propozycje ii opinie są dowodem na genetyczną słabość gatunku piszącego ZAORAĆ ETC....w rolnictwie jak w biznesie czasem dobrze czasem źle, ważne ze do gara jest co włożyć. Cena cebuli jest i będzie w tym roku niska i dkategk wspierajmy ludxi mądrych o doceniajmy ich , toć oni jedni mogą cebule przetwoezyć i wysłać daleko jak w Holandii. Jdnością i mądrością Polska wieś stoi i zamiast się unosić honorem zacznijcie rolnicy udoskonalać swoją produkcje a dla słabych niestety nie ma miejsca w 21 wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 102 Napisano 29 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Niewidzialna ręka rynku powodem niskich/wysokich cen. Zaorać można pole po zbiorach a kto grosza nie szanuje ten złotówki nie wart.... Wszelkiej maści propozycje ii opinie są dowodem na genetyczną słabość gatunku piszącego ZAORAĆ ETC....w rolnictwie jak w biznesie czasem dobrze czasem źle, ważne ze do gara jest co włożyć. Cena cebuli jest i będzie w tym roku niska i dkategk wspierajmy ludxi mądrych o doceniajmy ich , toć oni jedni mogą cebule przetwoezyć i wysłać daleko jak w Holandii. Jdnością i mądrością Polska wieś stoi i zamiast się unosić honorem zacznijcie rolnicy udoskonalać swoją produkcje a dla słabych niestety nie ma miejsca w 21 wieku. "wspierajmy ludzi mądrych" ???? Bo przecież zarabiają tylko niewielki procent tego co rolnik tak??? Czasami lepiej zaorać niż zbierać i sprzedawać po 10 gr i zapychać rynek tanim towarem Ci "mądrzy" wykorzystują teraz okazje i tych rolników, którzy nie mają gdzie przechować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rysiu Napisano 29 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpnia 2016 ha, no jestem ciekaw, masz 10ha cebuli i cena jest jaka jest, zaorasz? jasne już to widzę najłatwiej to innym radzić aby zaorali oczywiście masz troche racji, ze dalsza sprzedaż po takiej cenie tylko zapycha rynek i pogłębai sytuację ale zaoranie nie pomaga dużo włascicielowi przydałyby się rozwiązania na skale ogółnokrajową lub unijną ale tego nie widać na horyzoncie bo politycy o trybunał się biją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie posiałem bo wiedziałem Napisano 29 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpnia 2016 przydałyby się rozwiązania na skale ogółnokrajową lub unijną ale tego nie widać na horyzoncie bo politycy o trybunał się biją Istnieje rozwiązanie ogólnokrajowe jak i europejskie a nawet globalne - nazywa się to EDUKACJA. To rozwiązanie skutecznie pomaga zapobiegać takim sytuacjom z jakimi mamy do czynienia aktualnie. Polecam bo na prawdę działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rysiu Napisano 29 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Istnieje rozwiązanie ogólnokrajowe jak i europejskie a nawet globalne - nazywa się to EDUKACJA. To rozwiązanie skutecznie pomaga zapobiegać takim sytuacjom z jakimi mamy do czynienia aktualnie. Polecam bo na prawdę działa! a skąd wiedziałeś? i dlaczego całą reszta nie wiedziała? tak naprawdę to nie jest zależne tylko od decyzji siewców, bo czy naprawdę areał cebuli jest w tym roku większy? mamy rynek globalny na którym nie wysztko zależy od własciciela pola a co od edukacji to racja przydałoby się więcej lekcji ekonomii a mniej religii, bo tylko modlić nam się pozostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie posiałem bo wiedziałem Napisano 29 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Posadziłem i gdy tylko dało się zauważyć jakie areały poszły pod cebulę to odpuściłem sianie. Dymkę miałem na kontrakcie a z siewką bym się teraz bujał po 10 groszy. Wszyscy to widzieli ale każdy siał i siał! Ludzie nie myślą i nie reagują na sygnały a nawet na tym forum pisali, że będzie nadmiar. Zamiast posłuchać analityków, globalów i wróżbitów to ludzie się pchali w cebulę no to teraz mi ich nie szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi