Daktyle - czerwony
Świeże czerwone daktyle są rodzime, jednak najbardziej ekstensywna uprawa komercyjna odbywa się obecnie w Indiach i Pakistanie. Zbiera się je w pęczkach na długich żółtych łodygach. Mają ciemnoczerwoną lub bordową skórkę i są jadalne we wszystkich trzech fazach dojrzałości - khalal, rutab i tamr.
Te specjalne daktyle są zwykle większe niż częściej spotykane świeże daktyle barhi i mają bardziej owocowy, ale nieco mniej słodki smak.
Pozostawione w temperaturze pokojowej w końcu zmienią kolor na brązowawy w miarę dojrzewania, stając się bardzo słodkie, miękkie i ciągnące się z cienką, chrupiącą skórką zewnętrzną.
Dostarczamy naszym cenionym klientom najlepszy wybór świeżych owoców i warzyw.
Oferujemy wysyłkę wszystkimi dostępnymi metodami. Zapraszamy do kontaktu:
Cena do uzgodnienia