premium information banner
Giełdy
+ Darmowe ogłoszenie

2024-04-11

Nowe trendy w nawożeniu trwałych użytków zielonych - bezpłatny webinar

Udostępnij ten artykuł

Instytut Technologiczno-Przyrodniczy – Państwowy Instytut Badawczy (ITP-PIB) przygotowuje webinar pod tytułem ,,Nowe trendy w nawożeniu trwałych użytków zielonych''. Webinar planowany jest na czwartek, 25 kwietnia, a udział w nim jest bezpłatny. Do udziału zachęca Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

image

Szkolenie jest skierowanie do rolników, pracowników stacji chemiczno-rolniczych oraz doradców rolnych.

Kiedy?

Planowany termin szkolenia to 25 kwietnia 2024 r. (czwartek). Szkolenie będzie odbywało się w godzinach 10:00-14:30.

Zakres szkolenia

Ramowy zakres szkolenia:

  • nawożenie na TUZ - najnowsze tendencje i wymogi formalne. Wpływ nawożenia na jakość pasz z TUZ;
  • techniki i technologie nawożenia TUZ z wykorzystaniem rolnictwa 4.0;
  • nawożenie TUZ w różnych systemach użytkowania, w tym wapnowanie;
  • możliwości wykorzystania różnych substancji nawozowych w nawożeniu TUZ;
  • nowe propozycje dotyczące diagnostyki gleb trwałych użytków zielonych i wykorzystania jej wyników.

Szczegóły

Szkolenie będzie dostępne pod linkiem: TUTAJ>>>KLIK

Jednorazowo w szkoleniu będzie mogło wziąć udział maksymalnie 1000 osób. Informujemy, że w 2024 r. odbędą się jeszcze dwa szkolenia on-line na temat nowych trendów w nawożeniu trwałych użytków zielonych.

Szkolenie jest realizowane w ramach zadania 3 dotacji celowej, realizowanego w 2024 r. przez ITP-PIB, a zlecanego przez MRiRW.

Dodaj komentarz



0 komentarze

Sonda

Czy uważasz, że cele i regulacje zawarte w Zielonym Ładzie UE mogą w konsekwencji doprowadzić do upadku gospodarstw indywidualnych?

Podobne wiadomości

#
Strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Informujemy, że poprzez dalsze korzystanie z tego Serwisu, bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych. Ustawienia w zakresie cookie możesz zawsze zmienić. Więcej w naszej Polityce Prywatności