Webinarium: eksport polskiej żywności do Szwecji i Finlandii
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa organizuje w dniu 5 listopada webinarium pt. „Szwecja i Finlandia – możliwości eksportu polskiej żywności” przeznaczone dla producentów i eksporterów z sektora rolno-spożywczego.
Jak informuje KOWR, dzięki webinarium dowiemy się m.in.:
- jak wygląda rynek produktów ekologicznych w Szwecji
- czym kierują się konsumenci w Finlandii podczas zakupów żywności
- jak wejść na rynek i sprzedawać na rynkach Finlandii i Szwecji
- jakie są perspektywy dla eksportu polskiej żywności na oba rynki
Prelegenci:
- Jan Markiewicz, II Sekretarz ds. politycznych i ekonomicznych, Ambasada RP w Helsinkach
- Sebastian Magier, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Sztokholmie
- Laura Ihanainen, Kierownik Rozwoju z działu Handlu towarami, Grupa Kesko – jeden z największych sprzedawców detalicznych żywności w Finlandii
- dystrybutor w Szwecji (do potwierdzenia)
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. W celu wzięcia udziału konieczne jest wypełnienie formularza rejestracyjnego, do którego dostęp znajdziemy otwierająć dokument z zaproszeniem na webinarium - TUTAJ - KLIK
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 4 listopada 2021r., o godzinie 12:00
Po zakończeniu procesu rejestracji zostanie przekazany link aktywacyjny
0 komentarze