Konferencja o paszach rzepakowych w żywieniu trzody chlewnej
Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju, we współpracy z Krajowym Zrzeszeniem Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych oraz Wielkopolską Izbą Rolniczą, zaprasza na VIII Ogólnokrajową Konferencję na temat śruty rzepakowej, która odbędzie się 21 listopada 2024 r. w Prusimiu pod hasłem: „Stawiam na pasze rzepakowe w żywieniu trzody chlewnej".
- Nasza konferencja, poświęcona zagadnieniom stosowania pasz rzepakowych w polskiej hodowli, stała się uznanym wydarzeniem branżowym. Celem tegorocznej, VIII edycji, jest budowanie świadomości wśród hodowców trzody chlewnej na temat walorów białkowych komponentów paszowych z rzepaku oraz możliwości ich szerszego zastosowania w gospodarstwach trzodowych - poinformowali organizatorzy z KZPRiRB. - Zapraszamy wszystkich zainteresowanych, w tym producentów, hodowców oraz ekspertów z branży, do udziału w tym wyjątkowym wydarzeniu, które umożliwi wymianę wiedzy, doświadczeń i najlepszych praktyk.
Podczas konferencji poruszone zostaną takie sprawy jak:
- Aktualna sytuacja na rynku produktów przerobu rzepaku w Polsce i Europie
- Jak śruta rzepakowa sprawdza się w mieszankach dla prosiąt i warchlaków
- Praktyczne i ekonomiczne aspekty stosowania śruty rzepakowej w produkcji świń
- Śruta rzepakowa w żywieniu tuczników – wyniki doświadczenia
0 komentarze