premium information banner
Giełdy
+ Darmowe ogłoszenie

2023-11-15

Podpalił oborę bo był pijany... Straty to prawie ćwierć miliona złotych

Udostępnij ten artykuł

Najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie tymczasowym 34-latek podejrzany o podpalenie obory, w której składowane były bele słomy. Wartość utraconego mienia oszacowano na kwotę 230 tysięcy złotych. Za popełniony czyn grozi kara do 5 lat pozbawienia wolności. O sprawie informuje Komenda Miejska Policji w Chełmie.

image

Do zdarzenia doszło nocą w pierwszych dniach listopada na terenie gminy Wojsławice. Z informacji przekazanej dyżurnemu wynikało, że pali się obora użytkowana do przechowywania prasowanej słomy. Na skutek tego zdarzenia doszczętnie spłonął budynek i znajdujące się w nim mienie.

- Straty oszacowano na łączną kwotę 230 tysięcy złotych. Już ze wstępnych ustaleń wynikało, że do pożaru doszło w wyniku podpalenia - poinformowała komisarz Ewa Czyż, oficer prasowy KMP w Chełmie.

Sprawą zajęli się policjanci kryminalni, którzy po kilku dniach wytypowali sprawcę. Okazał się nim 34-latek z gminy Wojsławice. Mężczyzna został zatrzymany i usłyszał zarzut podpalenia. Swoje zachowanie tłumaczył wypitym wcześniej alkoholem.

Sąd Rejonowy w Krasnymstawie przychylił się do wniosku Policji i prokuratury stosując wobec 34-latka środek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania na okres trzech miesięcy. Zgodnie z obowiązującymi przepisami grozi mu kara do 5 lat pozbawienia wolności.

 

Dodaj komentarz



0 komentarze

Sonda

Czy Twoim zdaniem protesty rolnicze zmienią sytuacje w branży AGRO?

44.09%
41.34%
14.57%

Podobne wiadomości

#
Strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Informujemy, że poprzez dalsze korzystanie z tego Serwisu, bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych. Ustawienia w zakresie cookie możesz zawsze zmienić. Więcej w naszej Polityce Prywatności