Alubia / Biała fasola
Alubia, znana również jako biała fasola, jest kremowa i soczysta w konsystencji. Są dobrym źródłem białka i działają najlepiej, gdy są przyjmowane z innymi pożywnymi opcjami żywieniowymi. Normalna wielkość Alubii, którą tutaj mamy, to około 220-240 na 100 gramów.
Sezon: czerwiec – grudzień
Biała fasola – Pełna białka
Fasola cannellini lub alubia blanca w języku hiszpańskim to biała, duża fasola w kształcie nerki o lekko orzechowym, łagodnym smaku i miękkiej konsystencji. Ze względu na swój charakterystyczny kształt określa się je również mianem białej fasoli. Fasola cannellini jest szczególnie popularna w środkowych i południowych Włoszech. Fasola Alubia, podobnie jak większość fasoli, jest ekonomicznym źródłem zdrowego białka roślinnego, bogatego w błonnik i o niskiej zawartości tłuszczu, co czyni ją idealnym dodatkiem do każdej diety. Co więcej, są również dobrym źródłem żelaza, wapnia i potasu.
1 784zł /tona
łódzkie , Bełchatów