Zielona soczewica
Soczewica to starożytna roślina zielna, należąca do rodziny roślin strączkowych, popularna od czasów starożytnych, zarówno w Europie, jak iw krajach azjatyckich. Technologia uprawy soczewicy praktycznie nie różni się od technologii uprawy grochu. U wielu ludów azjatyckich soczewica jest głównym, najważniejszym źródłem białka, zastępując właściwości zbóż, chleba, a nawet mięsa. Na całym świecie istnieje szeroka gama odmian soczewicy, w naszym gospodarstwie uprawiamy i eksportujemy najbardziej wydajne odmiany, które pozwalają nam uzyskać najwyższej jakości, eksportową jakość kukurydzy soczewicy. Opierając się na statystykach z ostatnich lat, stale otrzymujemy zamówienia na zakup zielonej soczewicy, nawet gdy zbiory nie są jeszcze zebrane i nie są gotowe do sprzedaży. Wskazuje to na duży popyt i perspektywy uprawy tej rośliny.
Cena do uzgodnienia